Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Τελευταίος και καταϊδρωμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει Ανδρουλάκη για πρόταση μομφής: Γίνονταν συζητήσεις και πριν τη… μονταζιέρα

«Τελευταίος και καταϊδρωμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει Ανδρουλάκη για πρόταση μομφής: Γίνονταν συζητήσεις και πριν τη… μονταζιέρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε -για ακόμα μία φορά- ότι δεν διαθέτει καλά αντανακλαστικά
Σχετικά Άρθρα
«Τελευταίος και καταϊδρωμένος» στην Κεντροαριστερά, έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι -ίσως- η μοναδική φορά που μια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατατίθεται από το τρίτο κόμμα και όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο, είναι ακόμα μία φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως δεν διαθέτει… αντανακλαστικά.
Τώρα, λοιπόν, που οι εξελίξεις τον πρόλαβαν καθώς το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάστηκε να συνταχθεί πίσω από το… τρίτο κόμμα, η Κουμουνδούρου καταβάλλει προσπάθειες να υποβαθμίζει την πρωτοβουλία Ανδρουλάκη. Κι ο καταλληλότερος άνθρωπος γι' αυτό το έργο, είναι ο Νίκος Παππάς. Τι είπε; Ότι οι διεργασίες για την κατάθεση πρόταση μομφής είχαν αρχίσει ακόμα και πριν το δημοσίευμα του Βήματος περί… μονταζιέρας στα Τέμπη. Κι αυτή η φράση ήταν αρκετή ώστε το Μέγαρο Μαξίμου να μιλήσει για «προσυνεννόηση» και να ισχυριστεί ότι κατέρρευσε το επιχείρημα της αντιπολίτευσης πως την αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας έδωσε το δημοσίευμα για το ηχητικό μοντάρισμα.
Και μετά τα μεσάνυχτα ήρθαν οι διαψεύσεις από ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η Νέα Αριστερά ήταν το πρώτο κόμμα που είχε ζητήσει να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας, τις αρχές Μαρτίου. Ένα αίτημα που είχαν απορρίψει -τότε- τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι θα... συσπείρωνε την κυβέρνηση.

Η δήλωση - φωτιά του Νίκου Παππά

Ειδικότερα, ο Νίκος Παππάς -μιλώντας στο Action24- ερωτηθείς γιατί κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας έπειτα από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, απάντησε: «Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».
Ο κ. Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, τονίζοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα στην πρόταση δυσπιστίας.

Μαρινάκης: Υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Θέμα προσυνεννόησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έθεσε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Παύλος Μαρινάκης.
«Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, μαρτύρησε ή του ξέφυγε, ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα όχι απλώς η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έγινε με φοβερά αντανακλαστικά, αλλά προετοιμαζόταν από ότι φαίνεται από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σήμερα Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αυτό έχει γίνει πολλές μέρες πριν, και για αντιπερισπασμό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις, και να πετάξει λάσπη σε μία κυβέρνηση η οποία, και την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη, παντού, [..] είπαμε την αλήθεια όπως ακριβώς είναι».
Όπως είπε, «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αυτό σας πιέζει, διότι δεν μπορείτε να απαντήσετε στους πολίτες το πως είναι δυνατόν να έχετε απέναντί σας "μια κυβέρνηση που έχει κάνει όλα αυτά τα κακά για τον τόπο", με τους θεσμούς, με την Δημοκρατία με την Οικονομία, αλλά πρόταση δυσπιστίας να κάνετε, από ότι φαίνεται σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, -το είπε ο κ. Παππάς- το ξαναλέω, [..] πάνω σε ένα θέμα που ήταν λυμένο ένα χρόνο πριν».

«Φαντασιώσεις» βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Για «φαντασιώσεις» έκαναν λόγο πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας σχετικά με τη δήλωση Παππά: ««Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.
Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».

Νέα Αριστερά: Ο κ. Παππάς με τη δήλωση του προσέφερε πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία

Την ίδια στιγμή, η Νέα Αριστερά υπενθυμίζει -με αφορμή τη δήλωση Παππά- ότι είχε απευθύνει κάλεσμα στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τις 6 Μαρτίου και σχολιάζει ότι «ο κ. Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία».
Ειδικότερα, οι πηγές της Νέας Αριστέρας επισημαίνουν: «Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς. Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελάκη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας.
Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου. Ξέρουμε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα –διά στόματος της κυρίας Κεχαγιά– ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση.
Ξέρουμε, τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε.
Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει, ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης