Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Εσθονία φοβάται ρωσική εισβολή - Διπλασιασμό αμυντικών δαπανών ζητά ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Εσθονία φοβάται ρωσική εισβολή - Διπλασιασμό αμυντικών δαπανών ζητά ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων
Διπλασιασμό των αμυντικών δαπανών της Εσθονίας τα επόμενα δύο χρόνια ζητά ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Εσθονίας
Διπλασιασμό των αμυντικών δαπανών της Εσθονίας τα επόμενα δύο χρόνια ζητά ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Εσθονίας, ώστε να μπορέσει όχι μόνο να αμυνθεί απέναντι σε μια πιθανή ρωσική εισβολή, αλλά και να επιφέρει μια "αποφασιστική" ήττα της Ρωσίας, όπως τόνισε.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην Ιαπωνία, όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, ο στρατηγός Martin Herem, δήλωσε ότι ούτε η απειλή πυρηνικής απάντησης, ούτε η προοπτική σημαντικών απωλειών θα αποτρέψει τον πρόεδρο Vladimir Putin, εάν επιλέξει να επιτεθεί στον μικρό γείτονα της Ρωσίας στη Βαλτική.

Αποφασιστική νίκη

"Εάν δείξετε το πρόσωπό σας στα σύνορά μου, η αποφασιστική νίκη πρέπει να έρθει πολύ γρήγορα: όχι κατά μήνες και χρόνια, αλλά κατά ημέρες και εβδομάδες", τόνισε.
"Αν πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορεί να έρθει σε τρία χρόνια, τότε πρέπει να πάρουμε αποφάσεις σήμερα".
Η Εσθονία, που κάποτε ήταν σοβιετική δημοκρατία και συνορεύει με τη Ρωσία, έχει ήδη αυξήσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό σε περίπου 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) - γεγονός που την καθιστά πρωτοπόρο μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ όσον αφορά τις αναλογικές δαπάνες.
Έρχεται αφού ο Putin δήλωσε την Τετάρτη ότι η ιδέα ότι η Ρωσία θα πραγματοποιούσε επιθέσεις σε κράτη του ΝΑΤΟ είναι "ανοησίες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης