Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

ALUMIL: Σταθερή ανάπτυξη με αύξηση πωλήσεων και επενδύσεων

tags :
ALUMIL: Σταθερή ανάπτυξη με αύξηση πωλήσεων και επενδύσεων
Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της η ALUMIL «τρέχει» ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 20 εκ. € για το 2024 στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας

Μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της ιστορίας της διανύει η ALUMIL, από τις πλέον προηγμένες εταιρείες σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στον κόσμο, καταγράφοντας σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με αποκορύφωμα το πρώτο τρίμηνο του 2024, κατά το οποίο οι πωλήσεις σημείωσαν ραγδαία αύξηση.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της η ALUMIL «τρέχει» ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 20 εκ. € για το 2024 στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • αγορά οικοπέδου 35.000 m2 και κτιρίου 6.000 m2, δίπλα στο οποίο θα ανεγερθεί νέο κτίριο για τη στέγαση ρομποτικής αποθήκης 4.000 θέσεων με πρόβλεψη για διπλασιασμό των θέσεων.
  • εγκατάσταση νέας, μεγάλης δυναμικότητας, ρομποτικής γραμμής αυτόματης συσκευασίας στο αγοραζόμενο κτίριο.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω επενδύσεων  ύψους 15 εκ. ευρώ, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα  χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). 

Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί, επίσης, η επένδυση στους αεροσυμπιεστές για τις μονάδες διέλασης, το βαφείο, το χυτήριο και τη μονάδα ανοδίωσης. Η συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 500.000€, έχει μειώσει την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 1.000MWh. Επιπλέον, η ALUMIL «τρέχει» δύο ακόμη σημαντικά έργα: το νέο υπερσύγχρονο βαφείο και τη νέα γραμμή διέλασης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς. Ταυτόχρονα, μία καινούργια πρέσα (1350ΜΤ) για την αύξηση της δυναμικότητας έχει ήδη εγκατασταθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. 

Όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η ελληνική πολυεθνική πρωτοπορεί με την εγκατάσταση πλατφόρμας IoT (Industry 4.0), που θα επιτρέπει τη διασύνδεση όλων των μηχανών στο cloud για συνεχή παρακολούθηση και ανάλυση big data. Παράλληλα, έχει εγκαταστήσει ρομποτική αποθήκη διαχείρισης εξαρτημάτων, με σκοπό τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών.

Επιπλέον, όλες οι εταιρείες του ομίλου ALUMIL σύντομα θα επωφελούνται από την εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος SAP ERP, το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας και την άμεση λήψη ολοκληρωμένης και ενιαίας πληροφόρησης της Διοίκησης.

Οικονομική υγεία και συμμετοχή σε εμβληματικά έργα 

Ως προς τις στρατηγικές επιλογές της ALUMIL, είναι σημαντικό ότι οι νέες επενδύσεις δημιουργούν πολλές νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας, με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα, μια περιοχή με υψηλή ανεργία.

Πέρα, ωστόσο, από τις μεγάλες επενδύσεις και τις αυξημένες πωλήσεις, η οικονομική υγεία της ALUMIL αποτυπώνεται και στη συνεχώς μειούμενη δανειακή της έκθεση, σε μια εποχή, μάλιστα, που το κόστος δανεισμού αυξήθηκε σημαντικά λόγω της ανόδου των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Καθοριστικό ρόλο στην εξωστρέφεια της εταιρείας, της οποίας οι εξαγωγές  ανέρχονται σε ποσοστό 80% των συνολικών της πωλήσεων, διαδραματίζει το Τμήμα Διεθνών Έργων, που διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία σε projects μεγάλης κλίμακας. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η παρουσία της ALUMIL στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, με συμμετοχή στο Κέντρο Φροντίδας ΑΜΕΑ, στο Experience Center και προσεχώς στον εντυπωσιακό ουρανοξύστη Riviera Tower.

Βιωσιμότητα και καινοτομία

Παράλληλα, η ALUMIL δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, επενδύοντας σε πρωτοβουλίες όπως το Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου.

Την ίδια στιγμή, η Έρευνα και η Καινοτομία παραμένουν κεντρικοί πυλώνες της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία πέτυχε τη συμμετοχή της στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα RecAL του Horizon Europe, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών ανακύκλωσης και ψηφιακών εργαλείων, με σκοπό την προώθηση της κυκλικής οικονομίας του αλουμινίου.

Πρωτοπορώντας και οδηγώντας τις εξελίξεις

Στη μέχρι τώρα πολύπλευρη πορεία της, η ALUMIL χαρακτηρίζεται από κινήσεις που αλλάζουν τα δεδομένα του κλάδου και ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας και της καινοτομίας. Όπως αποτυπώνεται μέσα από τις επενδύσεις που έχουν γίνει ή δρομολογούνται, η ALUMIL όχι μόνο διατηρείται στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο που μας έχει συνηθίσει, αλλά… «γράφει» ήδη τις επόμενες λαμπρές σελίδες της διαδρομής της!

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης