Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall: Ισχυρή πτώση στη σκιά του πολέμου Ιράν - Ισραήλ – Στο -1,2% ο S&P 500, o Nasdaq -1,8%

Wall: Ισχυρή πτώση στη σκιά του πολέμου Ιράν - Ισραήλ – Στο -1,2% ο S&P 500, o Nasdaq -1,8%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ισχυρή πτώση σημειώθηκε στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, λόγω αύξησης στις αποδόσεις των ομολόγων, στη σκιά του επαπειλούμενου πολέμου Ιράν - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,65% στις 37.735 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -1,2% στις 5.061 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει υποχώρηση -1,8% στις 15.885 μον.
Capture_153.JPG
Στο ταμπλό, η Goldman Sachs σημείωσε άνοδο άνω του 2,92%, αφού τα αποτελέσματα α' τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.
Παράλληλα, η Tesla υποχωρούσε πάνω από 5,5%, στο άκουσμα των νέων πως θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας που είδε το Reuters, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων που καταγράφεται εν μέσω ενός εντεινόμενου πολέμου τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς πραγματοποίησε άλμα 11 μονάδων βάσης στο 4,614%.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 14 Απριλίου το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους και drones κατά του ισραηλινού εδάφους, τα περισσότερα εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν.
Ωστόσο η ανησυχία παραμένει.
Εξ αυτού του λόγου ο χρυσός εκτινασσόταν στα 2.370 δολ. ανά ουγγιά.

«Ιστορικά, τα γεωπολιτικά σοκ προκαλούν βραχυπρόθεσμη αστάθεια, όχι μακροπρόθεσμες μειώσεις της αγοράς», δήλωσε η Emily Bowersock Hill, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bowersock Capital Partners.
«Σε αυτό το τρέχον περιβάλλον, ωστόσο, ο κίνδυνος μιας εκτεταμένης περιόδου αστάθειας είναι υψηλότερος, δεδομένων των πληθωριστικών κραδασμών που μπορεί να προκύψουν λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή».
Το πώς θα απαντήσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu είναι ένα βασικό ερώτημα που εκκρεμεί, δήλωσε ο Krishna Guha, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Evercore ISI, σε σημείωμα της Κυριακής.
Η κυβέρνηση Biden έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει το Ισραήλ να αντιδράσει, σημείωσε.

Στα μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,7% για τον μήνα, πάνω από την πρόβλεψη για 0,3%.
Εξαιρουμένου του τζίρου από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις ανέβηκαν κατά 1,1%, ξεπερνώντας την εκτίμηση για αύξηση 0,5%.
Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου ώθησε επίσης τον αριθμό των λιανικών πωλήσεων, με τα έσοδα στα πρατήρια καυσίμων να αυξάνονται κατά 2,1% σε επίπεδο μήνα.
Ωστόσο, ο μεγαλύτερος τομέας ανάπτυξης ήταν οι διαδικτυακές πωλήσεις, με άνοδο 2,7%, ενώ οι μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου είδαν αύξηση 2,1%.
Οι ανθεκτικές καταναλωτικές δαπάνες συνέβαλαν στη διατήρηση της οικονομίας παρά τα υψηλότερα επιτόκια και τις ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό. Οι καταναλωτικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 70% της οικονομικής παραγωγής των ΗΠΑ, επομένως είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνεχή ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον Μάρτιο, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις της Wall Street.
Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές συμβαδίζουν με τον ρυθμό του πληθωρισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 3,5% σε ετήσιο επίπεδο τον Μάρτιο, κάτω από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης