Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Γενικευμένο sell off σε όλο το ταμπλό – Μετρημένες στα δάχτυλα οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Γενικευμένο sell off σε όλο το ταμπλό – Μετρημένες στα δάχτυλα οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δημιουργεί ανησυχίες. Νέες μεγάλες απώλειες σήμερα και σημαντικά μεγαλύτερες των ξένων αγορών. Κλείσαμε στο χαμηλό ημέρας και στο -2,40% με υψηλό όγκο πάνω από 157 εκατ. ευρώ. Η περιορισμένη εμπορευσιμότητα θεωρούμε πως πάλι ευθύνεται για την υποαπόδοση. Εξαφανίστηκαν οι αγοραστές ή αν προτιμάτε κατέβηκαν αρκετά χαμηλά. Τεχνικά, από την πορεία της αγοράς, καθαρά κοιτώντας το διάγραμμα, δεν ανησυχούμε. Ο εκθετικός κινητός των 200 ημερών είναι στις 1.297 μονάδες. Το ράλι που έχει προηγηθεί είναι μεγάλο. Βέβαια πολλές μετοχές απογοητεύουν. Μεγάλη η βουτιά σήμερα για αρκετές. Στον αντίποδα λίγες ξεχώρισαν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα δώσει επιστροφή κεφαλαίου βελτίωσε την εικόνα της. Ήταν η μόνη μετοχή που ξεχώρισε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Κάποιες στιγμές στη συνεδρίαση ήταν η μόνη με άνοδο. Ίσως αν ήταν καλύτερο το κλίμα να βλέπαμε και καλύτερη πορεία και όχι μόνο το +0,20% που είδαμε στο κλείσιμο. Το ερώτημα βέβαια είναι πόση επιστροφή θα δώσει. Από το ύψος της ίσως καταλάβουμε και τις προθέσεις των Ολλανδών για το μέλλον του ομίλου.

ΑΔΜΗΕ: Δημοσιεύει αποτελέσματα αύριο και η στήλη έχει ξαναγράψει πως αναμένει εξαιρετικά αποτελέσματα. Μάλλον η αγορά δεν έχει αντιληφθεί τη βελτίωση που έχει φέρει η αύξηση του WACC. Στα 2,09 ευρώ και στο -2,79%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank πάλι με τη χειρότερη συμπεριφορά. Η τελευταία σε άνοδο, είναι πρώτη στην πτώση. Ίσως επηρέασε και η υποβάθμιση της σύστασης και η μείωση της τιμής στόχου από τη Goldman Sachs. Στα 1,5180 ευρώ και στο -3,62%. Η Εθνική στο -2% όπως και η Πειραιώς και η Eurobank στο -1,37%. Παραμένει εξαιρετική η συμπεριφορά της Optima Bank και υποχώρησε μόλις 0,10%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έχει κουράσει και πάλι πολλούς επενδυτές το σήριαλ της πώλησης. Σημαντική πίεση βγήκε σήμερα και στη συγκεκριμένη και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στα 17,20 ευρώ και στο -5,34% η ΤΕΝΕΡΓ, στα 15,46 ευρώ και στο -5,73% η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

AEGEAN: Νέες μεγάλες απώλειες καθώς ως εταιρεία με δραστηριότητα στον τουρισμό επηρεάζεται από τις εξελίξεις. Στα 11,32 ευρώ και στο -4,31%.

ΔΕΗ: Έχασε τα 11 ευρώ. Χαμηλό 4 μηνών.

QUEST: Πήγε στο ξεκίνημα στο +4% καθώς είχε συμπληρώσει 4 πτωτικές αλλά τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 5,02 ευρώ με απώλειες 3,46%, άρα συμπλήρωσε 5 πτωτικές συνεδριάσεις.

LAMDA: Νέο χαμηλό πέντε μηνών από τη μετοχή.

ΕΧΑΕ: Μεγάλη η βουτιά της μετοχής. Στα 4,89 ευρώ και στο -2,20%.

MEZZ: Η δήλωση στο ΒΝ της Fitch ότι δεν αποκλείει οι ελληνικές τράπεζες να ακολουθήσουν το δρόμο της Κύπρου, δηλαδή να αγοράσουν πίσω θεραπευμένα δάνεια, μάλλον ενίσχυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον στις μετοχές. Όλες με άνοδο, αλλά ξεχώρισε η Cairo η οποία ενισχύθηκε 5,61%.

ΑΒΑΞ: Έχει μεγάλες απώλειες από την αρχή του έτους. Σήμερα υποχώρησε 5,15%.

PERFORMANCE: Τα καλά αποτελέσματα αλλά και η επικείμενη μετάταξη στην Κύρια Αγορά βοήθησαν σήμερα τη μετοχή. Έκανε όμως υψηλό όγκο και βγήκαν πωλήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας αλλά στα 5,30 ευρώ και με άνοδο 0,95%. Ο κλάδος παίζει με υψηλότερους δείκτες.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Ακούγονται πολλά σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί η αποτίμηση και το ράλι που έχει προηγηθεί. Μέχρι είσοδο άλλης κατασκευαστικής ακούσαμε. Τίποτα δεν ισχύει λένε οι δικές μας πληροφορίες.

CPI: Με χαρακτηριστική ευκολία βουτάει χαμηλότερα. Το εντυπωσιακό είναι ότι πουλάει μετοχές και ο άλλος βασικός μέτοχος. Εκεί που έλεγαν οι πληροφορίες ότι θα αγόραζε ποσοστό του άλλου μετόχου ανακοίνωσε πώληση 50.000 τεμαχίων. 

Q&R: Μεγάλη και εδώ η υποχώρηση.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στο -6,44% και στα 8,42 ευρώ.

INTRACOM: Αρχίζει να γίνεται και πάλι ελκυστική.

www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης