Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (Νέα Αριστερά): Σε εκλογικό αδιέξοδο η ΝΔ με το άνοιγμα σε Μπελέρη – Τραμπικής λογικής ο Κασσελάκης

Φίλης (Νέα Αριστερά): Σε εκλογικό αδιέξοδο η ΝΔ με το άνοιγμα σε Μπελέρη – Τραμπικής λογικής ο Κασσελάκης
Σε φάση κρίσης η Αριστερά, σήμερα είναι η εποχή του συντηρητισμού λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς
Η ΝΔ είναι σε εκλογικό αδιέξοδο υποστηρίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ευρώ-ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, ο κ.Φίλης υποστήριξε ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι «μια προσωπικότητα ύποπτη διότι έχει συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές το 1995 με όπλα για παρακρατική δράση, για προβοκατόρικη δράση και με τη δήλωση του Παπανδρέου τότε ότι δεν πρόκειται εμείς να συγκαλύψουμε εμείς μια άκρως επικίνδυνη υπόθεση».

Προβοκατόρικη δράση

«Είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται στην Αλβανία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε εναντίον των διώξεων έμπρακτα εις βάρος στελεχών της ελληνικής μειονότητας αυτό είναι άλλο θέμα, αυτό δεν σβήνει όμως την προβοκατόρικη δράση του Μπελέρη.
Δεν είναι δυνατόν να παίρνει μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν πάει καλά, ότι υπάρχει εκροή προς την ακροδεξιά και να θεωρεί ότι αν εγκολπωθεί την πολιτική της ακροδεξιάς και αν υιοθετήσει τα πρόσωπα της ακροδεξιάς ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα κλίμα ανάσχεσης προς την ακροδεξιά.
Όσο έχει τέτοια πολιτική η ΝΔ ούτε τη δημοκρατία ευνοεί αλλά ούτε και τη ΝΔ» είπε ο κ.Φίλης, επισημαίνοντας «το ότι σήμερα η ΝΔ επιλέγει να κάνει ένα τέτοιο άνοιγμα δείχνει ένα αδιέξοδο εκλογικό αλλά δείχνει κάτι ακόμα χειρότερο, δείχνει ότι δεν υπάρχουν αρχές σε αυτό το κόμμα».
«Τα κάνει όλα αρκεί να προσελκύει εκλογικά κοινά» είπε ο κ.Φίλης

Σε κρίση η Αριστερά

«Η Αριστερά είναι σε μια φάση κρίσης.
Σήμερα είναι η εποχή του συντηρητισμού, της alt-right, του Τραμπ.
Είναι η εποχή που δυστυχώς αριστερά στην προέλευσή τους κόμματα υιοθετούν ακροδεξιές πολιτικές όπως για παράδειγμα τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.
Αυτά δεν τα λέει κανείς στην Ελλάδα, αυτά είναι η ρητορική της ακραίας δεξιάς παγκοσμίως, του Τραμπ» επισήμανε ο κ.Φίλης.

Τραμπικής λογικής ο Κασσελάκης

«Τα συγκεκριμένα που είπε είναι τραμπικής λογικής όπως επίσης και τα άλλα που είπε ότι βαφτίστηκε και σχηματίστηκε σταυρός από το λάδι μέσα στην κολυμβήθρα είναι στοιχεία ενός ανορθολογισμού που δεν τιμούν όχι απλώς ένα κόμμα της Αριστεράς γιατί δεν είναι πια τέτοιο πράγμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ένα κεντρώο λαϊκίστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τιμούν οποιοδήποτε κόμμα όταν ο αρχηγός λέει τέτοια πράγματα» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος εκτίμησε ότι η Νέα Αριστερά θα μπει στο Ευρωκοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης