Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ο Βακάκης της Jumbo περιμένει την αντίδραση του Ισραήλ... και γιατί απέκτησε το 1% της Trade Estates;

Ο Βακάκης της Jumbo περιμένει την αντίδραση του Ισραήλ... και γιατί απέκτησε το 1% της Trade Estates;
Νωρίς για απόφαση για νέο μέρισμα το Δεκέμβρη, αλλά και για εξάπλωση σε άλλες χώρες
Την αντίδραση του Ισραήλ στο Ιράν περιμένει ο Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης, προκειμένου να αλλάξει ή ακόμα και να βελτιώσει το guidance που έχει δώσει για το σύνολο του 2024.
Στις πρώτες μέρες του Μαΐου μαζί με την ενημέρωση των πωλήσεων τετραμήνου, θα ξέρει αν θα πρέπει να διατηρήσει ή να μειώσει την εκτίμηση.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε 51% πιθανότητες να κρατήσουμε την εκτίμηση για αύξηση πωλήσεων 8-10% ή ακόμα και να την αυξήσουμε και 49% πιθανότητες να τη μειώσουμε», είπε ο πρόεδρος του ομίλου μιλώντας σε αναλυτές.
Από την αντίδραση του Ισραήλ θα κριθεί και το ζήτημα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Προς το παρόν θεωρεί πως είναι προσωρινή η αναστάτωση και μέχρι σήμερα δεν έχουν επηρεαστεί τα περιθώρια κέρδους, αλλά σε αυτό έχουν βοηθήσει οι προμηθευτές είπε ο κ.Βακάκης.
Αν όμως το ζήτημα αποκτήσει μονιμότερο χαρακτήρα δε μπορεί η Jumbo να συνεχίσει να πιέζει τους προμηθευτές για τις τιμές προκειμένου να αντισταθμίζει τα αυξημένα ναύλα.
Η επάρκεια πάντως είναι καλή έστω και αν πλέον τα εμπορεύματα καθυστερούν περισσότερο να φτάσουν.
Από την άλλη ανέφερε για την εκτίμηση των πωλήσεων πως κανονικά με περισσότερα καταστήματα φέτος θα έπρεπε να υπάρχει αισιοδοξία, αλλά δε θέλει η διοίκηση να περάσει αυτήν την αισιοδοξία στους επενδυτές και να συμβεί κάτι στον πόλεμο που θα τα αλλάξει όλα.
Υπάρχουν δύο πόλεμοι αυτή τη στιγμή και ο ένας έχει πιθανότητες κλιμάκωσης, άρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι λέμε είπε ο κ.Βακάκης.
Αναφορικά με τις επενδύσεις για φέτος έχουν προγραμματιστεί 65 εκατ. ευρώ επενδύσεις.
Έχει ανοίξει το κατάστημα στην Καρδίτσα και έχει ανακαινιστεί μετά τις ζημιές από την πλημμύρα και τον Ιούλιο θα ανοίξει στη Λάρισα που επίσης είχε κλείσει για τον ίδιο λόγο.
Έχει επίσης ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα κατάστημα στη Ρουμανία, το Σεπτέμβριο θα ανοίξει ιδιόκτητο κατάστημα επίσης, στην Κύπρο και τον Νοέμβριο άλλα δύο στη Ρουμανία.
Η δραστηριότητα μέσω franchise στο Ισραήλ δείχνει ανθεκτικότητα, αλλά γενικά για το θέμα του franchise είπε ο κ.Βακάκης ότι δε θέλει να αποκτήσει άλλη τέτοια συνεργασία σε άλλες χώρες καθώς δεν καταλαβαίνει αυτήν την δραστηριότητα, αλλά ούτε και θέλει και πως πιστεύει πως πρέπει η ίδια η εταιρεία να έχει τα καταστήματα και να πουλάει τα προϊόντα.
Δεν σκέφτεται επίσης εξάπλωση σε άλλες χώρες.
Τέλος για μέρισμα το Δεκέμβρη είπε πως είναι ακόμα νωρίς για μία τέτοια απόφαση.
Για τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates από τη Jumbo, ανέφερε πως είναι ψήφος εμπιστοσύνης και πιστεύει πως οι εταιρείες θα ωφεληθούν αν βελτιωθεί η κατάσταση και μειωθούν και τα επιτόκια.
Θέλει να έχει συνεργασία με την Trade Estates και γι’ αυτό απέκτησε τη συμμετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης