Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Μάταιη έκκληση Tusk στους αγρότες για αποχώρηση από τα σύνορα - «Μην βλάψετε την Ουκρανία»

Πολωνία: Μάταιη έκκληση Tusk στους αγρότες για αποχώρηση από τα σύνορα - «Μην βλάψετε την Ουκρανία»
«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους ανεξαιρέτως στην Πολωνία να μην κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να βλάψει την Ουκρανία» τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός της χώρας
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk κάλεσε τους αγρότες της χώρας, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εισαγωγή γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία με ευνοϊκές ρυθμίσεις, να σταματήσουν τον αποκλεισμό των ουκρανικών συνόρων.
Τόνισε δε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση μετά την τελευταία σειρά ρωσικών βομβαρδισμών και το εγγύς μέλλον μπορεί να είναι καθοριστικό για την τύχη αυτού του πολέμου.
«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους ανεξαιρέτως στην Πολωνία να μην κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να βλάψει την Ουκρανία... Θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις που θα προστατεύουν τα πολωνικά σύνορα και τα συνοριακά περάσματα. Δεν μπορείτε να βλάψετε την Ουκρανία όταν η μοίρα της ο πόλεμος αποφασίζεται», τόνισε σχετικά ο Πολωνός πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Επισημαίνεται ότι οι αγρότες της Πολωνίας έχουν προεβεί στον πλήρη αποκλεισμό όλων των συνοριακών περασμάτων με την Ουκρανία από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Στην Πολωνία, οι αγρότες επιδεικνύουν ιδιαίτερη μαχητικότητα απέναντι στον αντίκτυπο των φθηνών εισαγωγών τροφίμων από την Ουκρανία.
Μάλιστα, πραγματοποίησαν απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας 30 ημερών, στο πλαίσιο της οποίας προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και συνοριακών περασμάτων με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης