Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν μέχρι το μεσημέρι - Στη Θεσσαλία σε λίγες ώρες νερό ...3,5 μηνών

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν μέχρι το μεσημέρι - Στη Θεσσαλία σε λίγες ώρες νερό ...3,5 μηνών
Η εξέλιξη της κακοκαιρίας
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4 η κακοκαιρία που ήδη έπληξε τη χώρα.
Το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει περάσει στο βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπεται πρόσκαιρα να βαθύνει και να συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σήμερα, Σάββατο 20/4, οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα πληρούμενο.
Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Στο μεταξύ, επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και η πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο προχώρησε σε 88 παροχές βοήθειας.
Στη Θεσσαλία έπεσε η βροχή που πέφτει σε 3,5 μήνες.
Σημειώνεται ότι μήνυμα από το 112 έλαβαν το προηγούμενο 24ωρο οι κάτοικοι σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.
Ακόμη, προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε και σε Καρδίτσα, Λάρισα και Λέσβο.
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας το βράδυ της Παρασκευής 19/4 βρέθηκαν η Θεσσαλία και Μαγνησία, αλλά και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθος και Σκόπελος.
Στην Καρδίτσα σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, όπως και στο Πήλιο, χιόνισε στις βουνοκορφές του ορεινού Δήμου Αργιθέας.
Στον Βόλο υπήρξαν κάποια προβλήματα ηλεκτροδότησης που αποκαταστάθηκαν.

Κικίλιας από Θεσσαλία: Όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι - Η προσπάθεια απέδωσε

Στο συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 20/4 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, σημειώνοντας πως είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των κατοίκων λόγω των πρόσφατων καταστροφών.
Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας «ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι ότι μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή απέδωσε».
Μάλιστα, ο υπουργός ευχαρίστησε και κύριο Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Είναι προφανές ότι, δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα, μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, βλέποντας πλέον την εικόνα απ' όλη την Ελλάδα, είχαμε τις βροχοπτώσεις και την πίεση την οποία περιγράψαμε – μέχρι 100-110mm νερού – κι εδώ σε κάποιες περιοχές, στην Καρδίτσα, στον Κάμπο και πάνω στο Πήλιο, στη Ζαγορά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Προχωράμε στο «παρασύνθημα».
Όπως βλέπετε, τη μία βδομάδα ασχολούμαστε με τις πυρκαγιές και την άλλη βδομάδα, ασχολούμαστε με τις πιθανές πλημμύρες και τις βροχές. Αυτός είναι ο καιρός, αυτό είναι το κλίμα πλέον και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσαρμοστούμε», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Κουρέτας (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): Έπεσε σε λίγες ώρες νερό 3,5 μηνών

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ.Κουρέτας, ανέφερε ότι «το νερό ήταν αρκετό. Δηλαδή έπεσε στη Θεσσαλία σε λίγες ώρες, το νερό που πέφτει σε 3,5 μήνες. Το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Υπήρχε συντονισμός με τον κρατικό μηχανισμό και με την Περιφέρεια, με όλες τις υπηρεσίες. Είναι περίπου όπως το είχαμε προβλέψει. Στον αστικό ιστό, στο Βόλο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και θεωρώ ότι αυτά τα φαινόμενα που θα έχουμε, που μπορεί να είναι έντονα, θα είναι συχνά τέτοιου τύπου, λίγων ωρών, οπότε πρέπει να είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά και νομίζω ότι όλα πήγαν καλά.
Δεν έχουμε κάποια ανησυχία. Είχαμε μόνο ένα περιστατικό σε κάποια παραλία της Ζαγοράς όπου ήταν 3 τουρίστες, είχαν ξεχαστεί σε ένα σπίτι. Πήγε ένα πυροσβεστικό όχημα και τους πήρε, γιατί οι άνθρωποι φοβόντουσαν, αλλά όχι κάτι σημαντικό».

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα (20/4), μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:
-Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά)
-Σποράδες
-Νότια Πιερία
-Βόρεια Εύβοια
-Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)
-Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)
Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης