Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τετρακόπτερο που εντυπωσίασε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας είναι το «αύριο» στη στρατιωτική τεχνολογία

Το τετρακόπτερο που εντυπωσίασε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας είναι το «αύριο» στη στρατιωτική τεχνολογία
Η Ρωσία δίνει μεγάλο βάρος στα drones και ο Shoigu ενθουσιάστηκε με ένα ξεχωριστό UAV
Το πεδίο δοκιμών και εκπαίδευσης στη στρατιωτική περιοχή της Μόσχας επισκέφθηκε το Σάββατο (20/4/2024) ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.
Ο Ρώσος υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει drones με μεγάλες προοπτικές και φορητά όπλα στο πεδίο βολής της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Μόσχας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Sergey Shoigu στο πεδίο βολής της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Μόσχας εξέτασε την εφαρμογή των οδηγιών για την ανάπτυξη drones και φορητών όπλων λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο.

Το τετρακόπτερο που εντυπωσίασε τον Shoigu

Στον Shoigu παρουσιάστηκε ένα τετρακόπτερο ικανό για χτύπημα εξ αποστάσεως, που τον εντυπωσίασε, καθώς και μια σειρά από διαφορετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα με ωφέλιμο φορτίο που κυμαίνονταν από 10 έως 200 κιλά, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Το εν λόγω τετρακόπτερο έχει τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων τύπων πυρομαχικών και μπορεί να επιχειρήσει σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.
Τα κανάλια ελέγχου και μετάδοσης δεδομένων έχουν αυξημένη προστασία από παρεμβολές και λόγω της ευκολίας λειτουργίας και της φιλικής προς τον χρήστη διεπαφής λογισμικού, η εκπαίδευση χειριστών αυτού του τύπου drone θα διαρκέσει μόνο δύο εβδομάδες.
drones.JPG

Η Ρωσία το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να αρχίσει την παραγωγή νέων όπλων για την αντιμετώπιση των drones.
Ένα κέντρο έρευνας και παραγωγής για drones και ρομπότ θα δημιουργηθεί για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ο Shoigu.
Τόνισε ότι το κέντρο θα είναι μια ένωση διαφόρων επιχειρήσεων, εργαστηρίων και γραφείων σχεδιασμού που ασχολούνται με την ανάπτυξη και παραγωγή προηγμένων όπλων.

Χρήση UAV από τη Ρωσία στην Ουκρανία

Η χρήση UAV από τη Ρωσία στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυξανόμενης εξάρτησης από την τεχνολογία των drone στον σύγχρονο πόλεμο.
Η χρήση drones επέτρεψε στη Ρωσία να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αναγνώριση και υποστήριξη στόχευσης.
Το σύστημα UAV Orlan-10, συγκεκριμένα, έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τη Ρωσία στη σύγκρουση.
Το σύστημα drone είναι ικανό να εκτελεί αποστολές μεγάλης εμβέλειας και έχει την ικανότητα να λειτουργεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το Orlan-10 είναι ένα ρωσικής κατασκευής μη επανδρωμένο εναέριο όχημα σταθερής πτέρυγας (UAV) σχεδιασμένο για στρατιωτική χρήση.
Διαπρέπει στην παροχή προηγμένων δυνατοτήτων επιτήρησης και αναγνώρισης μέσω των καμερών και των αισθητήρων υψηλής ανάλυσης, ενώ είναι επίσης ικανό να φέρει όπλα για επιθετικές επιχειρήσεις, καθιστώντας το ένα ευέλικτο πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.
Στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, το Orlan-10 έχει αποδειχθεί πολύτιμο πλεονέκτημα για τις ρωσικές δυνάμεις.
Το drone έχει χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό θέσεων του εχθρού, την παρακολούθηση των κινήσεων των στρατευμάτων και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις εχθρικές δραστηριότητες.
Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ουκρανικών στρατιωτικών στόχων, παρέχοντας στις ρωσικές δυνάμεις ακριβείς και έγκαιρες πληροφορίες για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αποτελεσματικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης