Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι θα καταλάβουν όλα τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου - Διαλύθηκαν 7 S-300 και Mig 29 σε λίγες ώρες, χάος στην Οδησσό

Οι Ρώσοι θα καταλάβουν όλα τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου - Διαλύθηκαν 7 S-300 και Mig 29 σε λίγες ώρες, χάος στην Οδησσό
Patrick Ryder (εκπρόσωπος Πενταγώνου ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία  - Vindman (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και τελικά οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατό τους επόμενους μήνες
(upd 31) Το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, μόνο πόνο, δράμα και περισσότερους Ουκρανούς νεκρούς θα φέρει…
Όλα τα πακέτα βοήθειας που έχουν δοθεί συνολικά έχουν διατεθεί 235 δισεκ. δολάρια δεν άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.
Ότι και να συμβεί η Ρωσία θα κερδίσει την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απλά καθυστερούν το μοιραίο, την ήττα τους στην Ουκρανία.
Η νέα βοήθεια 61 δισεκ. δολαρίων θα ξεκινήσει τις προσεχείς εβδομάδες αλλά δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο που παραμένει δραματικά αρνητική στις κατευθύνσεις Chasiv Yar και Avdiivka.
Μάλιστα οι ρωσικές δυνάμεις την Κυριακή (21/4/2024) κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό Bogdanovka, πλησίον του Chasiv Yar.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα επιθετικά χτυπήματα έχασαν σε λίγες ώρες συνολικά 7 ή 8 Mig 29 και S-300 στο Kharkiv που είναι στόχος προτεραιότητας για την Ρωσία.
Ο βασικός στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι ο εξής... όλα τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού να περάσουν σε ρωσικό έλεγχο.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν τις λιμενικές υποδομές της Οδησσού

Ένα στοχευμένο χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε λιμενική εγκατάσταση εφοδιασμού στην περιοχή της Οδησσού, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Oleg Kiper.
Μετά το μεσημέρι 21/4/2024 χτύπησαν την περιοχή της Οδησσού με βαλλιστικούς πυραύλους και στόχευσαν ξανά τις εγκαταστάσεις μεταφορών και επιμελητείας της λιμενικής υποδομής».
Το είδος του αντικειμένου και η έκταση της καταστροφής δεν προσδιορίζονται.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Kharkiv, νέο ρωσικό σφυροκόπημα

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Kharkiv το βράδυ της Κυριακής (21/4/2024).
«Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Kharkiv», αναφέρουν δημοσιεύματα του ουκρανικού Τύπου.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, ηχεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή από τις 20:15.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενεργειακές υποδομές και κέντρα λήψης αποφάσεων από τις 10 Οκτωβρίου 2022.
Πρόκειται για τις απαντήσεις της Ρωσίας στις ουκρανικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη ρωσική επικράτεια.

'Ενα ακόμη ρωσικό πλήγμα στην Ουκρανία: Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων το πρώτο γερμανικό άρμα Leopard 2A6

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε με επιτυχία ένα γερμανικής κατασκευής κύριο άρμα μάχης Leopard 2A6 από τις δυνάμεις του Κιέβου για πρώτη φορά.
Βίντεο δείχνει το ελαφρώς κατεστραμμένο τανκ να ρυμουλκείται από ένα μηχανικό όχημα BREM-1 της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr, το οποίο επιχειρεί στην κατεύθυνση του Donetsk δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από τον εξέχοντα Ρώσο δημοσιογράφο Vladimir Soloviov στο επίσημο κανάλι του στο Telegram στις 21 Απριλίου.
Το Leopard 2A6 είναι μια από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του γερμανικού τανκ.
Είναι εξοπλισμένο με το πυροβόλο λείας οπής L/55 των 120 mm καθώς και με βελτιωμένη σκοπευτική διόπτρα, σύστημα επικοινωνίας και μονάδες θωράκισης.
Ο εσωτερικός του σχεδιασμός βελτιώθηκε επίσης για να βελτιωθεί η επιβίωση του πληρώματος.
Η Γερμανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με περίπου 100 άρματα μάχης Leopard 2 τον περασμένο χρόνο, τουλάχιστον 21 από τα οποία είναι της έκδοσης Α6.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο απέκρουσε επίθεση με πυραύλους στη Σεβαστούπολη

 Μια επίθεση από Ουκρανικούς πυραύλους εναντίον σε ένα από τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας αποκρούστηκε στη Σεβαστούπολη, ανέφερε ο κυβερνήτης Mikhail Razvozhaev στο κανάλι του στο Telegram.
«Το πρωί, σε ένα από τα πλοία στη βόρεια πλευρά, ο στρατός απέκρουσε μια επίθεση με αντιπλοϊκούς πυραύλους».
Σύμφωνα με τον Mikhail Razvozhaev, από την πτώση θραυσμάτων ξεκίνησε μικρή φωτιά, η οποία όμως κατασβέστηκε γρήγορα.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της περιοχής προέτρεψε να εμπιστεύονται μόνο πληροφορίες από επίσημες πηγές.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν συνεχώς να επιτεθούν στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και στην πόλη της Σεβαστούπολης, την κύρια βάση της.
Όπως παραδέχτηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυραύλους του ΝΑΤΟ για το σκοπό αυτό.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Times, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Tony Radakin, βοήθησε προσωπικά το Κίεβο στην ανάπτυξη στρατηγικής για επιθέσεις σε πλοία.

Οι Ρώσοι θα εντείνουν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις για να πετύχουν μεγαλύτερη προέλαση

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα εντείνουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις και τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το διάστημα μέχρι να έρθει η νέα αμερικανική βοήθεια.
Οι ρωσικές δυνάμεις διατήρησαν και, σε ορισμένες περιοχές, ενίσχυσαν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις, πιθανόν να εκμεταλλευτούν τις ασυνήθιστα ξηρές συνθήκες εδάφους και τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ουκρανικού υλικού πριν από την άφιξη της νέας βοήθειας.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επίσης να εκμεταλλευτούν τις υποβαθμισμένες δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να καταρρεύσει το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο και να προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στην υποδομή και την αμυντική βιομηχανική ικανότητα της Ουκρανίας.
Η πλέον αναμενόμενη άφιξη της βοήθειας για την ασφάλεια των ΗΠΑ έχει πιθανώς τονίσει αυτές τις σκέψεις για τις ρωσικές δυνάμεις, και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θα εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις και τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτύχει επιχειρησιακά σημαντικά αποτελέσματα που σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθούν ενάντια στις καλύτερα εξοπλισμένες ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντικά κέρδη κατά τους τελευταίους έξι μήνες της επιδείνωσης των ουκρανικών δυνατοτήτων.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σε θέση να κάνουν επιχειρησιακά σημαντικές προόδους τις επόμενες εβδομάδες και μπορεί να δώσουν προτεραιότητα σε τομείς του μετώπου όπου η ουκρανική άμυνα φαίνεται σχετικά ασταθής, ιδιαίτερα δυτικά της Avdiivka, ή περιοχές του μετώπου όπου οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από επιχειρησιακά σημαντικές πόλεις όπως το Chasiv Yar.

Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν έντονα τις υποδομές μεταφορών της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Dnipropetrovsk στις 19 Απριλίου, και σκοπεύουν να επεκτείνουν αυτές τις επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες για να εμποδίσουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs).
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα αποφασίσουν επίσης να εκμεταλλευτούν την κακή κάλυψη της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας κατά μήκος του μετώπου και να εντείνουν τις επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης τις επόμενες εβδομάδες για να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στις αμυντικές θέσεις της Ουκρανίας προτού γίνει πιο επικίνδυνο για τα ρωσικά αεροσκάφη να διεξάγουν αυτές τις επιδρομές εν μέσω βελτιωμένης ουκρανικής ομπρέλα αεράμυνας.

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν πιο σκληρή και μεγάλη αντεπίθεση Ιούνιο 2024 

Ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov έχει τονίσει ότι οι ρώσοι θα ξεκινήσουν μεγάλη αντεπίθεση τον Ιούνιο 2024.
Ο ρωσικός στρατός πιθανότατα εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να αμυνθούν από τις τρέχουσες και μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει εφεδρείες επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου για να υποστηρίξουν την αναμενόμενη καλοκαιρινή τους επιθετική προσπάθεια.
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις ανθρώπινου δυναμικού και πιθανότατα θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εναλλαγές για ανάπαυση και αναπλήρωση υποβαθμισμένων μονάδων, αν και θα χρειαστεί χρόνος για αυτές τις προσπάθειες να δημιουργήσουν αποτελέσματα κλίμακας.

Patrick Ryder (εκπρόσωπος Πενταγώνου ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν επιπλέον στρατιωτικούς συμβούλους στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder σε συνέντευξή του στο Politico.
«Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το Υπουργείο Άμυνας έχει αναθεωρήσει και προσαρμόσει την παρουσία μας στη χώρα με βάση τις συνθήκες ασφαλείας.
Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο αποστολής αρκετών επιπλέον συμβούλων για να επεκτείνουμε το τμήμα στρατιωτικής συνεργασίας της πρεσβείας» τόνισε ο Patrick Ryder
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder διαβεβαίωσε ότι οι σύμβουλοι δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες, αλλά θα συμμετάσχουν στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης του καθεστώτος του Κιέβου και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Patrick Ryder δεν ανέφερε πόσοι σύμβουλοι σχεδιάζονται να σταλούν στην πρεσβεία, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της δημοσίευσης, ο αριθμός τους θα μπορούσε να φτάσει τα 60 άτομα.
Το Politico, επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους και μια πηγή που γνωρίζει τα σχέδια, γράφει ότι οι σύμβουλοι θα παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη και θα ελέγχουν τα όπλα που στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ορισμένους συνομιλητές, θα βοηθήσουν και τον ουκρανικό στρατό στη συντήρηση όπλων.
Το Politico τονίζει ότι το επιπλέον αμερικανικό προσωπικό, αν και δεν συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις, θα επεκτείνει την αμερικανική παρουσία στη Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά – Στρατιωτικές ασκήσεις στο άνοιγμα Suwalki στη Λιθουανία

Η Πολωνία, η Λιθουανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το άνοιγμα Suwalki στη Λιθουανία στις 21 Απριλίου 2024.
Το Suwalki είναι μια λεπτή λωρίδα γης 65 χιλιομέτρων στα Πολωνο-Λιθουανικά σύνορα μεταξύ της Λευκορωσίας και του ρωσικού θύλακα του Kaliningrad.
Από πολλούς αναλυτές θεωρείται το πιθανότερο σημείο έναρξης μίας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ.

Ο παράλογος νόμος για την επιστράτευση στην Ουκρανία ήταν προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Η ψήφιση του παράλογου νόμου για την επιστράτευση στην Ουκρανία για να αντισταθμιστούν οι απώλειες του στρατού ήταν προϋπόθεση για νέες προμήθειες όπλων στο Κίεβο από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αποκάλυψε διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες.
«Η ψήφιση ενός νέου σκληρού νομοσχεδίου για την επιστράτευση στην Ουκρανία ήταν προϋπόθεση για νέες προμήθειες όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Οι προμήθειες όπλων είναι λογικές μόνο εάν υπάρχει διαθέσιμος μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα σε επιχειρήσεις άμυνας και επίθεσης», δήλωσε με κυνισμό η ίδια πηγή.
«Οι απώλειες αναπληρώνονται γρήγορα, για να γίνει αυτό, νέοι στρατιώτες θα πρέπει να μεταβούν στο μέτωπο», πρόσθεσε στο ίδιο ύφος η διπλωματική πηγή.

Sky News (Βρετανία): Τα 61 δισ. δολ των ΗΠΑ δεν μπορούν να σώσουν την Ουκρανία - Η Ρωσία θα νικήσει

Παρά την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έγκυροι αναλυτές επιμένουν πως η έκβαση του πολέμου υπέρ της Ρωσίας δεν μπορεί να αλλάξει.
Σύμφωνα με ανάλυση του Αμερικανού ανταποκριτή του Sky News Mark Stone «χρειάστηκε να γίνουν ‘’μαγειρέματα’’ του προϋπολογισμού από τον Λευκό Οίκο έτσι ώστε να απελευθερωθούν κάποια χρήματα από έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε κάποια όπλα. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».
«Είχα πολλές συζητήσεις με διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και όλοι έχουν πει το ίδιο πράγμα: η κατάσταση για την Ουκρανία είναι καταθλιπτική, η Ρωσία έχει το πάνω χέρι και οι ελπίδες για το Κίεβο, χωρίς περισσότερα όπλα είναι ελάχιστες».
Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, οι προμήθειες και τα όπλα μειώνονται στο ουκρανικό μέτωπο και ο αντίκτυπος για τους στρατιώτες στην είναι τεράστιος.
«Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη σε όπλα όλων των τύπων -ακόμα και σε μικρά όπλα και σφαίρες για τα τουφέκια των στρατιωτών τους», γράφει ο Stone.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, η επιτυχία της πρόσφατης εναέριας επίθεσης της Ρωσίας είναι επίπτωση της έλλειψης αναχαιτιστικών μηχανισμών αεράμυνας από την πλευρά της Ουκρανίας.
«Αλλά και στην πρώτη γραμμή η ανισορροπία μεταξύ των δύο χωρών ως προς τα πυρομαχικά μεγαλώνει μέρα με την μέρα.
Οι εκτιμήσεις πλέον μιλούν για πλεονέκτημα της Ρωσίας 10-1 έναντι της Ουκρανίας, την ίδια στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει να κατασκευάζει όπλα στα εργοστάσιά της, τα οποία είναι σχεδόν γεμάτα», γράφει ο Stone.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, «είναι πλέον ευρέως αποδεκτό πως η κατάσταση στην Ουκρανία πιθανότατα θα λήξει με έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα «παγώσει» την διαμάχη στα όρια της πρώτης γραμμής του πολέμου».
Ο ίδιος προσθέτει ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το χωρικό σημείο στο οποίο θα βρίσκεται η πρώτη γραμμή, όταν έρθει η στιγμή για τον συμβιβασμό αυτό, αλλά όσο πιο κοντά βρίσκεται στην Δύση, τόσο περισσότερο έδαφος θα έχει κερδίσει η Ρωσία.

O Zelensky επείγεται και ζητά fast track διαδικασίες για την αποστολή βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισ. δολαρίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά κάλεσε την Ουάσινγκτον να κάνει το νομοσχέδιο νόμο και να προχωρήσει στην πραγματική μεταφορά όπλων, λέγοντας πως όπλα μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι οι μεγαλύτερες προτεραιότητες.
Σε συνέντευξη στο NBC, ο Zelensky είπε πως η έγκριση του νομοσχεδίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Ρωσία πως η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό του Κιέβου και πως δεν θα είναι «ένα δεύτερο Αφγανιστάν».
«Νομίζω πως η υποστήριξη αυτή θα ενισχύσει πραγματικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και θα έχουμε μια ευκαιρία για νίκη» είπε ο Zelensky.
Όμως κάλεσε επανειλημμένα τους Αμερικανούς νομοθέτες να αναλάβουν γρήγορα δράση για την έγκριση του νομοσχεδίου στη Γερουσία.
«Είναι πραγματικά ανάγκη να το φθάσουμε μέχρι το τελευταίο σημείο.
Είναι ανάγκη να εγκριθεί από τη Γερουσία... έτσι ώστε να έχουμε κάποια χειροπιαστή βοήθεια για τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή το ταχύτερο δυνατό, όχι σε άλλους έξι μήνες», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει την εξέταση του νομοσχεδίου την Τρίτη (23/4) με ορισμένες προκαταρκτικές ψηφοφορίες το ίδιο απόγευμα.
Η τελική έγκριση αναμένεται κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την υπογραφή του από τον Biden ώστε να καταστεί νόμος.

Γερουσία ΗΠΑ: Έως τις 28 Απριλίου 2024 οι αποστολές οπλισμού στην Ουκρανία – Θα περιλαμβάνουν πυραύλους ATACMS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται επανεκκινήσουν τις στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τακτικούς πυραύλους ATACMS, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Mark Warner, σε συνέντευξή του στο CBS τη Κυριακή 21 Απριλίου 2024.
Επισήμανε ότι στις 23-24 Απριλίου, οι γερουσιαστές θα εγκρίνουν και θα υποβάλουν προς υπογραφή στον επικεφαλής του Λευκού Οίκου Joe Biden το νομοσχέδιο για τη διάθεση 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του Κιέβου.
«Ελπίζω όταν ο πρόεδρος υπογράψει [...] αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα είναι καθ΄οδόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας(28/4)», δήλωσε ο Warner.
Όταν ρωτήθηκε εάν οι προμήθειες στην Ουκρανία θα περιλαμβάνουν όπλα μεγάλης εμβέλειας, ο επικεφαλής της επιτροπής απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι η αμερικανική διοίκηση προετοιμαζόταν για τη μεταφορά πυραύλων ATACMS τους τελευταίους δύο μήνες και αυτό διευκρινίστηκε στην νομοθετική πράξη που εγκρίθηκε την προηγούμενη μέρα.
Το ATACMS είναι ένας τακτικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin.
Μπορεί να εκτοξευθεί από πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του M142 HIMARS.

Vindman (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και τελικά οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατό τους επόμενους μήνες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τελικά θα αποφασίσουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά την ήττα του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο MSNBC ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Α. Vindman.
«Αυτό το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δεν θέλουμε τα στρατεύματά μας να πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά τελικά θα δούμε μια κατάσταση όπου η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα δρομολογηθεί», σημείωσε ο Vindman.
Επίσης τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία λαμβάνει το νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ πολύ αργά, καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Τον επόμενο ενάμιση μήνα, θα δούμε ότι όλα τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού να ελέγχονται από τους Ρώσους

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει γρηγορότερα από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως λόγω της άρνησης των πιο ριζοσπαστικών εθνικιστικών ταγμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να μπουν στη μάχη, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Είναι ενδιαφέρον ότι τις τελευταίες 24 ώρες μία από τις διαβόητες ουκρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα αρνήθηκαν απλώς να πολεμήσουν: «Δεν πρόκειται πλέον να πεθάνουμε σε τέτοιους αριθμούς», είπε ο Douglas McGregor
Κατά τη γνώμη του, η απροθυμία των Εθνικών Ταγμάτων που είναι πιο πιστά στο Κίεβο να πολεμήσουν δείχνει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.
«Όλα αυτά θα μπορούσαν να τελειώσουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νόμιζα, καθώς οι Ρώσοι κινούνται σταδιακά προς τον Δνείπερο ποταμό.
Τον επόμενο ενάμιση μήνα, θα δούμε ότι όλα τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού να ελέγχονται από τους Ρώσους.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι ρώσοι σε ένα βράδυ κατέστρεψαν 3 ή 4 MIG 29 και 4 συστήματα S-300


Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολλά συστήματα MiG-29 και S-300 των ουκρανικών δυνάμεων, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τα ουκρανικά αεροπλάνα που πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στο μέτωπο απογειώθηκαν από μια αεροπορική βάση κοντά στο Dnipro, πιθανότατα, καταστράφηκαν τέσσερα MiG-29, ακυρώνοντας τις δυνατότητες κρούσης των Ουκρανικών δυνάμεων», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, ήταν μια τρομερή νύχτα για το Κίεβο γιατί, εκτός από τα χαμένα αεροσκάφη, ο ουκρανικός στρατός έχασε επίσης 4 συστήματα αεράμυνας S-300.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την εξάλειψη 3 εχθρικών μαχητικών MiG-29 και τεσσάρων στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών An-26
Επίσης καταστράφηκαν 4 συστήματα αεράμυνας S-300 και ένα γερμανικό αντιαεροπορικό πυροβόλο IRIS-T χτυπήθηκαν επίσης.

Η επίλεκτη 47η ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κινδυνεύει να περικυκλωθεί

Η επίλεκτη 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση στο Donbass, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, που συμμετέχει σε μάχες σχεδόν αδιάκοπα από τον Ιούνιο 2023, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, άρα μπορεί να αποφασίσει να αποσυρθεί από τις θέσεις της, παρά την κριτική που θα υποστεί», είπε ο αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, ο πανικός μεγαλώνει στο Κίεβο λόγω της εξέλιξης της κατάστασης στο Donbass.
Τα ουκρανικά στρατεύματα καταρρέουν και χάνουν έδαφος, κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ο ρωσικός στρατός, προελαύνει παντού ενώ η Ουκρανική άμυνα καταρρέει…
Τις τελευταίες επτά ημέρες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 3.550 στρατιώτες, τέσσερα άρματα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 87 οχήματα στην κατεύθυνση του Donetsk.

Defense TV: Το Patriot είναι δύσκολο να εντοπίσει τα ρωσικά Su-35 λόγω ειδικών δολωμάτων

Τα Su-35 είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot λόγω του προηγμένου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου του Ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου, ανέφερε το Defense TV.
«Το Su-35, εκτός από την ικανότητα ελιγμών του, έχει χαμηλή υπογραφή ραντάρ και ένα ανεπτυγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.
Αυτό μειώνει την ικανότητα του συστήματος Patriot από το να το αναχαιτίσει».
Το Su-35 είναι ένα ρωσικό υπερ-εξελιγμένο μαχητικό πολλαπλών ρόλων γενιάς 4++.
Χρησιμοποιεί τεχνολογίες πέμπτης γενιάς, χάρη στις οποίες το αεροσκάφος είναι ανώτερο από πολλά πολεμικά αεροπλάνα της ίδιας κατηγορίας.
Το Su-35, είναι εξοπλισμένο με προηγμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα, ραντάρ φάσης με μεγάλη εμβέλεια για την ανίχνευση στόχων αέρα, καθώς και νέους κινητήρες με αυξημένη ώση.

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Η αεράμυνα όλου του πλανήτη δεν επαρκεί για πλήρη κάλυψη της Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν αρκετά συστήματα αεράμυνας στον κόσμο για να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας από ρωσικές επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Απλώς δεν υπάρχει τέτοιος όγκος εξοπλισμού που απαιτείται για την προστασία ολόκληρης της επικράτειας της Ουκρανίας με συστήματα αεράμυνας, πυραύλους αεράμυνας στον κόσμο», σημείωσε ο Oleg Starikov
Σύμφωνα με τον Oleg Starikov, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θέλουν να αποχωριστούν το οπλοστάσιο που παραμένει στις αποθήκες, καθώς οι ίδιες τρομοκρατούνται από τον κίνδυνο «ρωσικής εισβολής».
Οι Γερμανοί σκέφτομαι: «Τώρα θα παραδώσουμε τα πάντα στην Ουκρανία, και ο Putin θα έρθει σε εμάς, πώς θα υπερασπιστούμε την Γερμανία;
Ο ρωσικός στρατός χτυπά τακτικά την ουκρανική αμυντική βιομηχανία, τη στρατιωτική διοίκηση, τις εγκαταστάσεις επικοινωνιών και ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου 2023.

Michael Schollhorn (Επικεφαλής Airbus): Δεν χρειάζεται να πάνε Γερμανοί στην Ουκρανία για τους πυραύλους Taurus

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Airbus Defense and Space (τμήμα της Airbus) Michael Schollhorn αμφισβήτησε τις δηλώσεις του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz σχετικά με την απαραίτητη παρουσία στρατιωτικών ειδικών της Bundeswehr στο έδαφος για πιθανή χρήση πυραύλων κρουζ Taurus.
«Αν ήταν πρόθυμοι να στείλουν πυραύλους Taurus, θα είχαν βρει τεχνικές λύσεις για τη χρήση τους στην Ουκρανία χωρίς τη γερμανική συμμετοχή», δήλωσε ο Michael Schollhorn σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.
Κατά τη γνώμη του, ο Scholz δικαιολογεί την αδυναμία παροχής πυραύλων στο Κίεβο με πολιτικούς όρους.
«Αλλά μπορώ να κατανοήσω τα πολιτικά επιχειρήματα», πρόσθεσε ο Michael Schollhorn της Airbus.
Ο Schollhorn ήταν θετικός στην αποστολή των πυραύλων Taurus στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε η Βρετανία να δώσει στην Ουκρανία τους βρετανικής κατασκευής πυραύλους Storm Shadow.
Τα βρετανικά μαχητικά Eurofighter είναι συμβατά με τους πυραύλους Taurus.
«Ένσταση.
Το Eurofighter μπορεί να μεταφέρει το Taurus.
Πριν από σχεδόν 10 χρόνια, η Airbus προσέφερε για πρώτη φορά στην Bundeswehr να μεταφέρει και το Taurus στο Eurofighter» αλλά οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν τότε ότι δεν ήταν απαραίτητο.
«Τώρα μπορώ να υποθέσω ότι τα Eurofighter θα έχουν άδεια να οπλίζονται με Taurus» τόνισε ο Schollhorn.
Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τη γερμανική κυβέρνηση να στείλει πυραύλους κρουζ Taurus με βεληνεκές 500 χλμ.
Οι πύραυλοι κρουζ Taurus έχουν συγκριθεί με το Storm Shadow του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι έχουν ήδη δοθεί στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι γερμανοσουηδικοί πύραυλοι έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο βεληνεκές - έως 500 χιλιόμετρα.
Ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz έχει επανειλημμένα απορρίψει την πιθανότητα αποστολής των πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία.
Είπε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες πρέπει να εμπλακούν για την αποτελεσματική χρήση αυτών των πυραύλων, και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που δεν θέλει να περάσει.

New York Times: Οι ρώσοι κατέστρεψαν 8 άρματα μάχης Abrams μόνο τους τελευταίους μήνες και συνολικά 30 Leopard

Τους τελευταίους δύο μήνες οι ρωσικές δυνάμεις διέλυσαν πέντε αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης M1 Abrams που στάλθηκαν στην Ουκρανία, ανέφεραν οι New York Times.
Η New York Times ανέφερε ότι τουλάχιστον άλλα τρία άρματα μάχης Abrams «έχουν υποστεί μέτρια ζημιά» συνολικά 8 M1 Abrams 
Η μάχη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει «αρχίσει να πλήττει ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος», ανέφεραν οι New York Times προσθέτοντας ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard ήταν επίσης στόχοι ρωσικών επιδρομών και τουλάχιστον 30 Leopard είχαν καταστραφεί.
«Ανάλογα με το μέγεθός τους και την τεχνολογική τους πολυπλοκότητα, τα drones μπορεί να κοστίζουν μόλις 500 δολάρια - μια ασήμαντη επένδυση για να καταστρέψει ένα άρμα μάχης Abrams 10 εκατομμυρίων δολαρίων», ανέφεραν οι New York Times.
Στις 6 Μαρτίου, ο Peter Suciu, αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού The National Interest, περιέγραψε την Ουκρανία ως το «νεκροταφείο των τανκς» στον απόηχο της καταστροφής στη ζώνη σύγκρουσης δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων.
Από τις αρχές 2024 οι Ουκρανοί έχουν χάσει 14.000 τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

«Δεν είναι πια θέμα για γέλια» - Ποιος εξέπληξε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει γίνει ένα σοβαρό κίνητρο για την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων και την εξέλιξη ήδη γνωστών όπλων.
Και σχεδόν αμέσως αυτές οι εφευρέσεις, μερικές φορές πολύ περίεργες, δοκιμάζονται στη μάχη.

Σύστημα ψησταριά

Στη Δύση, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν παρακολουθούνται πλέον στενά, αλλά ορισμένα γεγονότα δημιουργούν πραγματική αίσθηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Ένα από αυτά είναι η εμφάνιση ενός ειδικού ρωσικού τανκ κοντά στην Krasnogorovka.
Η ασυνήθιστη εμφάνιση του τάνκς, εντελώς καλυμμένο με κομμάτια σιδήρου, στην αρχή προκάλεσε γέλοια: του έδωσαν το παρατσούκλι «τσάρ-μπάρμπεκιου» σε αγγλόφωνες πηγές το ονόμασαν «Turtle tank» αλλά στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο διασκεδαστική αυτή η νέα κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το τανκς ντυμένο πλήρως με μεταλλικά προστατευτικά δεν ήταν καθόλου αστείο.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Röpke σημείωσε ότι το αυτοσχέδιο σύστημα προστασίας άντεξε σε απευθείας χτύπημα από πυρομαχικό διασποράς.
Κανένας από τους στρατιώτες που επέβαιναν στο τανκς δεν τραυματίστηκε.
Επιπλέον, εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου εγκαθίσταται στην οροφή του οχήματος για προστασία από UAV.
Το συγκεκριμένο τανκς δέχθηκε επιθέσεις από drones και… σαν να μην συνέβη τίποτα άντεξε τα πάντα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ad hoc απόφαση δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
Για παράδειγμα, στα ουκρανικά κοινωνικά δίκτυα γελούσαν για μέρες με κομμάτια σιδήρου που ήταν συγκολλημένα σε τανκς αλλά όταν προσπαθούσαν να καταστρέψουν το τανκ και αυτό δεν πάθαινε τίποτε… τα γέλια κόπηκαν.
TANKKKKKK11111.jpg

Η Ρωσική προέλαση προς Chasiv Yar συνεχίζεται ακάθεκτη

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Chasiv Yar εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 20 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 (Chasiv Yar-Bakhmut) βορειοδυτικά του Ivanivske (νοτιοανατολικά του Chasiv Yar).
Επίσης προχώρησαν νότια του Novyi Microraion (ανατολικό Chasiv Yar).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βομβών κατευθυνόμενης ολίσθησης, κοντά στο Chasiv Yar.
Μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης Νότος κατέλαβαν πλήρως την Bogdanovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk καθώς απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις των Ουκρανών κοντά στο Chasiv Yar και το Krasnoye, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι μονάδες της ομάδας μάχης του Νότος απελευθέρωσαν πλήρως τον οικισμό Bogdanovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, βελτίωσαν τις θέσεις τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στην 53 μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανών κοντά στον οικισμό Krasnogorovka» ανακοίνωσε η Μόσχα, όπως μεταδίδει το Tass.
Οι Ουκρανοί έχασαν έως και 440 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), τρία αυτοκίνητα και ένα σύστημα αεράμυνας Osa-AKM, ένα όπλο D-20 των 152 χιλιοστών, ένα σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad, δύο σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου Nota, καθώς και πέντε αποθήκες πυρομαχικών.

Εντυπωσιακή προέλαση δυτικά και βορειοδυτικά της Avdiivka.... κατέλαβαν το Ocheretyne

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν σχετικά σημαντικές τακτικές προόδους βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στην Ocheretyne και πρόσφατα σημείωσαν περαιτέρω κέρδη στην περιοχή.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο νοτιοανατολικότερο Ocheretyne.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα περίπου τρία χιλιόμετρα κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τις νοτιοανατολικές παρυφές της Ocheretyne, και η επίμονη ρωσική παρουσία στην περιοχή μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα τακτικό έρεισμα στα περίχωρα του οικισμού.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης που ενεργούσε στην κατεύθυνση Avdiivka δήλωσε στις 19 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει σημαντικά τις επιθέσεις προς την κατεύθυνση της Ocheretyne και φαίνεται ότι έχουν αναδιατάξει μεγάλο αριθμό μονάδων πυροβολικού και πεζικού στην κατεύθυνση Avdiivka στην περιοχή.
Ο Ουκρανός στρατιώτης δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χαλαρώσει την πίεση στο Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και στο Umanske (δυτικά της Avdiivka), αλλά συνεχίζουν να διεξάγουν βαριές επιθέσεις κοντά στο Semenivka (δυτικά της Avdiivka).
Το Ocheretyne βρίσκεται συγκεκριμένα σε μια διασταύρωση μεταξύ της ουκρανικής αμυντικής γραμμής στην οποία επιτίθενται οι ρωσικές δυνάμεις από την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου 2024 και μιας επακόλουθης αμυντικής γραμμής δυτικότερα, την οποία οι ρωσικές πηγές έχουν προσδιορίσει ως μια πιο οχυρωμένη γραμμή.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει κυρίως να πολεμήσουν μέσω του Ocheretyne και να σταθεροποιήσουν τη βόρεια πλευρά της κατεύθυνσης Avdiivka πριν μπορέσουν να επιδιώξουν μια τακτική διείσδυση στην ουκρανική άμυνα

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 70 έως 75% της Semenivka, αν και μια άλλη ρωσική πηγή ισχυρίστηκε αργότερα ότι στοιχεία της ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (1st DNR AC) κατέλαβαν τη Semenivka.
Οι Ρώσοι προχώρησαν κοντά στο Novokalynove και στο Novobakhmutivka (και τα δύο βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 250 μέτρα σε βάθος στο ανατολικό Novokalynove, προχώρησαν 100 μέτρα σε βάθος στα περίχωρα της Novobakhmutivka και προχώρησαν έως και 1,51 χιλιόμετρα πλάτος και έως και 700 μέτρα σε βάθος κοντά στον κοινοτικό κήπο Zorya (ανατολικά της Novobakhmutivka και νοτιοανατολικά της Ocheretyne).
Προέλασαν και
βόρεια του Berdychi, κοντά στο Umanske, και νότια του Pervomaiske (νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Ουκρανών στη Vinnitsya – Στρατιωτικοί σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν έναν άλλο

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην ουκρανική περιοχή Vinnitsya στις 19/4/2024.
Ουκρανοί στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που προσπάθησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους.
Ουκρανοί αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο Suzuki Grand Vitara για να ελέγξουν τα έγγραφα του οδηγού και του συνοδηγού στην περιοχή μεταξύ των χωριών Florino και Elanets στην περιοχή Gaisinsky της περιοχής Vinnytsia.
Ένας από τους αστυνομικούς είχε μια κάμερα σώματος που κατέγραψε τη συνομιλία.
Ο συνεπιβάτης και ο οδηγός έδειξαν το φορτίο τους, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν στρατιωτικός εξοπλισμός και όπλα.
Ξαφνικά, οι στρατιωτικοί επιτέθηκαν στους αξιωματικούς.
Ως αποτέλεσμα, ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε βαριά.
Αρχικά, οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να κρύψουν το γεγονός ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. αλλά στη συνέχεια αυτή η πληροφορία διέρρευσε και επιβεβαιώθηκε. οι εγκληματίες αποδείχτηκαν πατέρας και γιος.
Και οι δύο υπηρετούν στην 28η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού.

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_20_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_20_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_202024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_20_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_April_20_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης