Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα 22/4 το Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία

Στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα 22/4 το Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία
Για πρώτη φορά η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων μεταφέρεται δια θαλάσσης
Το Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem», το οποίο θα μεταφέρει δια θαλάσσης την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία της Γαλλίας, υποδέχεται τη Δευτέρα 22/4 το λιμάνι του Πειραιά
Το εμβληματικό «Belem» θα καταπλεύσει τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 16:00, στην Ακτή Ξαβερίου (Πύλη Ε12, κάτω από το Λιοντάρι του Πειραιά) και θα συνοδεύεται από τη Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού LOIRE F/S.
Την άφιξη του πλοίου θα πλαισιώσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα.
Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων μεταφέρεται δια θαλάσσης.
Στις 27 Απριλίου και αφού η Φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, το Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem», θα αναχωρήσει από τον Πειραιά μεταφέροντας τη Φλόγα στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Επισκέψιμο για το κοινό στις 24-26/4

Μάλιστα, το ιστιοφόρο «Belem» θα είναι επισκέψιμο δωρεάν για το κοινό από τις 24 έως τις 26 Απριλίου, εφόσον γίνει προ κράτηση θέσης (εγγραφή στην ιστοσελίδα του «Belem»:
https://www.fondationbelem.com/visiter/visiter-le-belem-billetterie?escale=1469-piraeus-port-of-athens).

Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem»

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έκανε το παρθενικό ταξίδι του από τη Νάντη στο Μπελέμ της Βραζιλίας το 1896.
Είναι το τελευταίο τρικάταρτο ιστιοφόρο του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, με τετράγωνα πανιά και χαλύβδινη γάστρα, το οποίο και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.
Το εμβληματικό ιστιοφόρο που είναι 128 ετών, πήρε το όνοµά του από την έδρα της εταιρείας του εφοπλιστή και τραπεζίτη της Νάντης, τον Φερνάντ Κρουά, το Μπελέµ της Βραζιλίας, την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στον Αµαζόνιο, που ιδρύθηκε το 1616 από το βασίλειο της Πορτογαλίας.
Το «Belem» χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εμπορεύματος και συνήθως το φορτίο του ήταν κακάο από τη Βραζιλία, ενώ μπορούσε να μεταφέρει έως και 675 τόνους. Αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης