Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μοιραίο λάθος του Zelensky - Jeffrey Sachs (Αμερικάνος οικονομολόγος): Ανίκανες οι ΗΠΑ, χυδαία κυνικοί οι Βρετανοί

Το μοιραίο λάθος του Zelensky - Jeffrey Sachs (Αμερικάνος οικονομολόγος): Ανίκανες οι ΗΠΑ, χυδαία κυνικοί οι Βρετανοί
Στόχος της Ρωσίας με την ειδική επιχείρηση ήταν αρχικά να αποτρέψει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά
Για μοιραίο λάθος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky όταν τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκείνος συμφώνησε σε διαπραγματεύσεις αλλά υπό την πίεση των Δυτικών, αποφάσισε να εγκαταλείψει μια ειρηνική διευθέτηση κάνει λόγο ο Αμερικάνος οικονομολόγος Jeffrey Sachs.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επενέβησαν επειδή είμαστε ανίκανοι.
Και οι Βρετανοί επενέβησαν επειδή είναι χυδαία κυνικοί, με αυτοκρατορικό πνεύμα και επίσης ανίκανοι.
Και είπαν στους Ουκρανούς: «Συνεχίστε να πολεμάτε» τόνισε ο Sachs, ο οποίος κάνει λόγο για μοιραίο λάθος του Zelensky και για εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

Ο στόχος της Ρωσίας

Όπως είπε ο Sachs, στόχος της Μόσχας στην ειδική επιχείρηση ήταν αρχικά να αποτρέψει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, αναφέροντας πως ο πρόεδρος Vladimir Putin προσπάθησε να συνάψει συμφωνίες με τους δυτικούς ηγέτες σχετικά με τις εγγυήσεις της ασφάλειας της Ρωσίας πολύ πριν από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ωστόσο, όπως λέει ο Sachs, η προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για αυτό, κάτι που, κατά τη γνώμη του, αποκάλυψε και την ανικανότητα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μακριά το ΝΑΤΟ από την Ουκρανία

«Αυτό που προσπαθεί να πετύχει η Ρωσία είναι να κρατήσει το ΝΑΤΟ μακριά από την Ουκρανία.
Είναι αρκετά ξεκάθαρο.
Για όσους από εμάς το παρακολουθούμε αυτό τα τελευταία 25-30 χρόνια, ήταν προφανές ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών να κινήσει το ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία είναι σαν να προσπαθούσε η Κίνα να κτίσει μια στρατιωτική βάση στο Ρίο Γκράντε» επισημαίνει ο Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης