Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ προς Ουκρανία: Σας δίνουμε τα όπλα, έχετε το κρέας - Σοκ με 500.000 νεκρούς Ουκρανούς - Akhmat: Αρχές Ιουνίου καταρρέουν

ΝΑΤΟ προς Ουκρανία: Σας δίνουμε τα όπλα, έχετε το κρέας - Σοκ με 500.000 νεκρούς Ουκρανούς - Akhmat: Αρχές Ιουνίου καταρρέουν
Viktor Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει τέλη 2025 – Ειρηνοποιοί εναντίον πολεμοκάπηλων - Scott Ritter (πρώην CIA): Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο θα επιδεινωθεί – Το 50% της Ουκρανίας θα το κατακτήσουν οι Ρώσοι
(upd39) Η Ουκρανία, όση βοήθεια και αν λάβει από τη Δύση, δεν μπορεί να κερδίσει.
Ο ουκρανικός στρατός έχει καταστραφεί, οι μάχιμες μονάδες έχουν διαλυθεί, οι ετοιμοπόλεμες ταξιαρχίες κείτονται στα νεκροταφεία…
Το βασικό πρόβλημα της Ουκρανίας είναι ότι σχεδόν 200.000 Ουκρανοί, ανεκπαίδευτοι, καλούνται να αντιμετωπίσουν 600.000 Ρώσους ετοιμοπόλεμους στην ειδική ζώνη.
Το ΝΑΤΟ προκλητικά – εκπλήσσει που ακόμη οι Ουκρανοί δεν έχουν καταλάβει ότι για την Δύση είναι απλά ένα κρέας – αναφέρει σας δίνουμε όπλα, βάζετε τους στρατιώτες, που ωστόσο δεν έχουν πολεμική εμπειρία…
Εν τω μεταξύ, το Reuters αναφέρει ότι η βοήθεια των ΗΠΑ και της Βρετανίας που ακολουθεί, έρχεται πολύ αργά στην Ουκρανία…
Όλοι οι εμπειρογνώμονες και ειδικοί της Δύσης αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία έχει κερδίσει… το θέμα είναι πόσο ακόμη χρόνο θα αντέξει η Ουκρανία…
Κατά τον Orban τον Ούγγρο Πρωθυπουργό ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει σε 20 μήνες από σήμερα τέλη του 2025 και όχι τέλη του 2024…
Ως προς τα διαδραματιζόμενα στο μέτωπο, οι ρώσοι χτυπούν συστηματικά και διαλύουν το Kharkiv αλλά αυτό που συμβαίνει δυτικά της Avdiivka… δεν έχει προηγούμενο… η προέλαση των Ρώσων είναι θεαματική…
Επίσης δυτικά της Marinka οι ρώσοι στοχεύουν ξεκάθαρα στο Kurakhove, εάν πέσει και αυτή η πόλη… οι Ουκρανοί θα έχουν συντριβεί δυτικά του Donetsk.
Πάντως, οι εκτιμήσεις είναι ζοφερές για την Ουκρανία, στο τέλος θα χάσει το 50% των εδαφών της...

Στοιχεία - σοκ από Shoigu (υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες

Στοιχεία σοκ για τις απώλειες των Ουκρανών κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών συγκρούσεων που μαίνονται από τον Φεβρουάριου του 2022 έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu
, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει περίπου 500.000 στρατιώτες.
«Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να διαθέσει σχεδόν 61 δισεκατομμύρια δολάρια στο καθεστώς του Κιέβου για να αποτρέψει την κατάρρευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα περισσότερα από τα κονδύλια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι αμερικανικές αρχές δηλώνουν κυνικά ότι οι Ουκρανοί είναι αυτοί που θα πεθαίνουν για τα συμφέροντά τους στον αγώνα κατά της Ρωσίας.
Συνολικά, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε σχεδόν μισό εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό», είπε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο Shoigu.
Όπως υποστήριξε το καθεστώς του Κιέβου δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους στην αντεπίθεση που του ετοίμασε το ΝΑΤΟ ενώ υπογράμμισε πως το στρατιωτικό μας προσωπικό κατέρριψε τον μύθο της ανωτερότητας των δυτικών όπλων».
Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ρωσία από την πλευρά της θα συνεχίσει να βελτιώνει τη σύνθεση και τη δομή του στρατού της αναλογικά με τις απειλές που προέρχονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Ο Shoigu υπογράμμισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη γραμμή του μετώπου, υποστηρίζοντας πως το υψηλό δυναμικό που επιδεικνύουν στη μάχη, τους επιτρέπει να εξαπολύουν διαρκώς πυρ κατά των ουκρανικών δυνάμεων και να τις εμποδίζουν να κρατήσουν τη γραμμή άμυνα.
Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν πλήρως όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Apty Alaudinov (διοικητής Akhmat): Οι Ουκρανοί θα καταρρεύσουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2024

Την εκτίμηση ότι ο ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει στις περισσότερες κατευθύνσεις του μετώπου στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2024 διατύπωσε ο Apty Alaudinov, διοικητής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Με βάση την ανάλυση των δικών μου δεδομένων από τη γραμμή επαφής μάχης, στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου ο εχθρός θα πρέπει να έχει καταρρεύσει
Στις περιοχές όπου καταγράφουμε την προετοιμασία του εχθρού για τις επιθετικές μας ενέργειες, υπάρχουν περιοχές όπου έχουν προετοιμαστεί αρκετά σοβαρά.
Ωστόσο, είπα ότι με βάση την ανάλυσή μου, νομίζω ότι στα τέλη Μαΐου – με αρχές Ιουνίου, σε ένα μήνα, ο εχθρός θα πέσει στις περισσότερες κατευθύνσεις του.
Εκτιμώ ότι μετά από αυτό, είναι απίθανο τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά χρήματα που δίνονται στην Ουκρανία, να μας σταματήσουν» είπε ο Alaudinov μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.
Όπως είπε, οι οχυρώσεις που δημιουργούνται αυτή τη στιγμή από τους Ουκρανούς είναι αρκετά σοβαρές, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα θα κάνουν τα πάντα «για να διασφαλίσουν ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα ολοκληρωθεί πραγματικά φέτος».
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει δύναμη που θα μπορούσε να μας εμποδίσει και να μας κρατήσει από το να προχωρήσουμε και να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί.
Αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι αστείο.
Δεν λέω τίποτα απλά για να το πω.
Γνωρίζοντας όλες τις λεπτότητες αυτών που πραγματικά συμβαίνουν στην πρώτη γραμμή μας, καθώς και τους άσους που κρύβουμε στα μανίκια μας, μπορώ να το πω
», τόνισε ο Alaudinov.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Δύση θα δώσει κεφάλαια και όπλα… οι Ουκρανοί θα βάλουν τους στρατιώτες

Η Δύση, οι ΗΠΑ ειδικά και η Βρετανία ετοιμάζονται να διαθέσουν νέα δισεκατομμύρια δολάρια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, και η Ουκρανία αυστηροποιεί δραστικά τις τιμωρίες για τους στρατιώτες, εντείνοντας την πατριωτική προπαγάνδα.
Παρά όλες τις προσπάθειες, ο δυτικός Τύπος γράφει όλο και περισσότερο ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο.
«Η Ουκρανία χρειάζεται ανθρώπους και κεφάλαια.
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να παρέχουν κεφάλαια.
Όσο για τους στρατιώτες, η Ουκρανία πρέπει να το προσφέρει αυτό», με αυτά τα λόγια, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg διατύπωσε την ουσία της άτυπης συμφωνίας μεταξύ Δύσης και Κιέβου.
Για να τεθεί απλά, «όχι στρατιώτες, χωρίς όπλα».
Η άμεση σχέση του πρώτου με τον δεύτερο επιβεβαιώθηκε στο ουκρανικό κοινοβούλιο, όταν υιοθέτησε το σκανδαλώδες νομοσχέδιο για την επιστράτευση.
Συγκεκριμένα, η ακύρωση της ευκαιρίας επιστροφής στην πατρίδα μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας ονομάστηκε «σήμα προς τους συμμάχους».
Αλλά μόλις ο πρόεδρος Zelensky υπέγραψε τον νόμο, ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ άλλαξε απότομα γνώμη, ξεκινώντας το δικό του σχέδιο για την παροχή χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία.

Sunak (Μεγάλη Βρετανία): Θέτουμε την αμυντική βιομηχανία μας σε κατάσταση πολέμου

Την αλλαγή του status λειτουργίας της αμυντικής βιομηχανίας σε κατάσταση πολέμου προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak…
«Θα φέρουμε τη βρετανική αμυντική βιομηχανία σε κατάσταση πολέμου», είπε σε ομιλία του στο αρχηγείο της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Βαρσοβίας.
Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα λάβει στρατιωτική υποστήριξη για όσο διάστημα είναι απαραίτητο.

Πακέτο βοήθειας 500 εκατ. λιρών από τη Βρετανία στην Ουκρανία – Στέλνει Storm Shadow και αντιαεροπορικά

Πάνω από 1.600 αντιαεροπορικά όπλα, πυραύλους Storm Shadow, δεκάδες Husky και τεθωρακισμένα οχήματα θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο βοήθειας της Μ. Βρετανίας προς την Ουκρανία.
Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak, ο οποίος μάλιστα θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα θα επισκεφθεί την Πολωνία (όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Donald Tusk και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Sloltenberg) και τη Γερμανία, όπου και θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz με κύριο αντικείμενο τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.
Σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται πως ένας επιπλέον αριθμός πυραύλων Storm Shadow θα περιλαμβάνεται στο πακέτο της βοήθειας, το οποίο επίσης θα προβλέπει την προμήθεια 60 μικρών σκαφών, 160 οχήματα Husky, 162 τεθωρακισμένα οχήματα, 78 οχήματα παντός εδάφους και 4 εκατομμύρια φυσίγγια.

Politico: Έως τις 9 Μαΐου 2024 μέρος της αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία

Στην ελπίδα των Αμερικάνων ότι θα έχουν καταφέρει να μεταφέρουν μέρος της στρατιωτικής τους βοήθειας στην Ουκρανία έως την 9η Μαΐου
αναφέρεται δημοσίευμα του Politico, το οποίο εκτιμά ότι είναι τελείως απίθανο έως αυτήν την ημερομηνία να έχει μεταφερθεί το σύνολο του πακέτου.
Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το περασμένο Σάββατο 20/4 με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο για τη διάθεση σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
«Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να επισπεύσει μέρος της βοήθειας προς την Ουκρανία έως τις 9 Μαΐου, αλλά είναι απίθανο όλα τα αμερικανικά όπλα στο πακέτο να παραδοθούν μέχρι εκείνη τη στιγμή» αναφέρει κορυφαίος Αμερικάνος αξιωματούχος, ο οποίος εκτιμά ότι είναι εφικτό έως τότε να σταλούν πυρομαχικά όπως για παράδειγμα πυρομαχικά για τα HIMARS MLRS.
Αντιθέτως οβίδες 155 χιλιοστών θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να παραδοθούν στην πρώτη γραμμή.
Η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός αποτελεί νόμιμο στόχο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της στην Ουκρανία.

Viktor Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει τέλη 2025 – Ειρηνοποιοί εναντίον πολεμοκάπηλων

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιλυθεί μέχρι το τέλος του 2025, εάν οι υποστηρικτές της ειρήνης και όχι του πολέμου, κερδίσουν τις εκλογές του Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2024, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο οι κοινωνίες να σταματήσουν τους υποστηρικτές των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.
Ο Viktor Orban πιστεύει ότι, εάν οι υποστηρικτές της ειρήνης κερδίσουν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «οι στρατιωτικές αποφάσεις στην Ευρώπη θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν, να σταματήσουν ή ακόμη και να ακυρωθούν».
«Θα διεξαχθούν εκλογές και στην Αμερική, με τον έναν υποψήφιο να ευνοεί τον πόλεμο (Biden) και έναν άλλο να ευνοεί την ειρήνη (Trump).
Εάν κερδίσει o ειρηνοποιός υποψήφιος, τότε θα έχουμε και υποστήριξη από την Αμερική» τόνισε ο Orban.
«Έτσι, μετά τις εκλογές, αν όλα πάνε καλά και ο Θεός μας βοηθήσει, τότε οι πολιτικοί ηγέτες που υποστηρίζουν την ειρήνη θα μπορέσουν να βγουν μπροστά στην Ευρώπη και την Αμερική και τότε θα μπορέσουμε να τερματίσουμε τον πόλεμο μέχρι το τέλος του 2025», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ουκρανία – Η ρωσική υπεροχή φέρνει νίκες στο μέτωπο 1200 χιλιομέτρων

Τα ρωσικά πλήγματα δεν σταματούν να σφυροκοπούν τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας ούτε μια μέρα.
Οι πρόσφατες επιθέσεις στόχευαν κυρίως τις νότιες και ανατολικές περιοχές.
Πρόσφατα, ένα άλλο σύστημα αεράμυνας S-300 καταστράφηκε, επίσης, η λιμενική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού καταστρέφεται εδώ και αρκετές ημέρες.
Το βράδυ της 22ας Απριλίου, οι στρατηγικές υποδομές κοντά στην Οδησσό διαλύθηκαν από ένα ακόμη κύμα επιδρομών ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ισχυρίστηκε την καταστροφή πέντε ρωσικών UAV, ωστόσο, αμέσως μετά η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση του Νότου ανέφερε ζημιές σε ορισμένες αποθήκες και εξοπλισμό.
Πιθανότατα περισσότερα όπλα που ήταν κρυμμένα σε αστικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν.

Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν πρόσφατα τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ρωσίας, αλλά δεν έχουν ακόμη διεισδύσει στα ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ επιχειρεί επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Τα χτυπήματα ξεκίνησαν όταν το Κίεβο ανακοίνωσε δημόσια το σχέδιό του να καταστρέψει την αστική γέφυρα της Κριμαίας.
Στις 21 Απριλίου, ουκρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν στη Σεβαστούπολη.
Τα συντρίμμια προκάλεσαν ελαφρές ζημιές σε στρατιωτικό πλοίο που δεν χτυπήθηκε άμεσα.

Το ρωσικό πλεονέκτημα

Ο ρωσικός στρατός διατηρεί ένα πλεονέκτημα όχι μόνο στον αέρα, αλλά και στο έδαφος, στο πεδίο της μάχης.
Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντικά κέρδη στην περιοχή Avdiivka.
Βόρεια της πόλης, ο ρωσικός στρατός εισέβαλλε στο χωριό Ocheretino και έχει ήδη πάρει τον έλεγχο σχεδόν του μισού οικισμού.
Οι ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές επιβεβαιώνουν την ήττα της επειδή οι ουκρανικές μονάδες απλώς τράπηκαν σε φυγή από τις θέσεις τους.
Υποφέροντας από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και πυρομαχικών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν το χωριό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν σε ουκρανικά οχυρά στα κοντινά χωριά.
Δυτικά της Avdiivka, οι Ρώσοι καταστρέφουν την ουκρανική ομάδα που έχει αποκλειστεί στο Berdychi και τα ουκρανικά απομεινάρια στα περίχωρα της Semenovka.
Στην περιοχή Bakhmut ή Artyomovsk, ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε επίσημα τον πλήρη έλεγχο της Bogdanovka βορειοανατολικά του κύριου ουκρανικού οχυρού στο Chasiv Yar.
Η μάχη για αυτή την πόλη έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο ρωσικός στρατός έχει τον έλεγχο ενός ερείσματος στην περιοχή Κανάλ, ενώ ρωσικό πυροβολικό και βαριές αεροπορικές βόμβες σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις στις κατοικημένες περιοχές.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν επίσης στη νότια κατεύθυνση του Donetsk.
Έχουν επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τη ζώνη ελέγχου τους νοτιοδυτικά της Marinka.
Πήραν τον έλεγχο περίπου 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ίσιωσαν το μέτωπο.
Έχουν ήδη τον πλήρη έλεγχο της Novomikhailovka και προχωρούν στα χωράφια νότια του χωριού, απειλώντας την ουκρανική άμυνα στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, τα συνεχή ρωσικά χτυπήματα ακριβείας καταστρέφουν τις ουκρανικές εφεδρείες που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση των θέσεων στην πρώτη γραμμή, εξασφαλίζοντας νέες νίκες για τον ρωσικό στρατό.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν συστηματικά το Kharkiv – Χτυπούν την πόλη με πυραύλους Kh-59

Η Ρωσία διεξάγει μια συντονισμένη αεροπορική και πληροφοριακή επιχείρηση για να καταστρέψει την πόλη του Kharkiv (Χάρκοβο), να πείσει τους Ουκρανούς να φύγουν εκτοπίζοντας εσωτερικά εκατομμύρια Ουκρανούς ενόψει μιας πιθανής μελλοντικής ρωσικής επιθετικής επιχείρησης εναντίον της πόλης.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας του Kharkiv Oleh Synehubov ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν σταθμό μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος στην πόλη του Kharkiv πιθανώς με πύραυλο κρουζ Kh-59 το απόγευμα της 22ας Απριλίου και ότι η επίθεση διέκοψε τα τηλεοπτικά σήματα στην περιοχή.
Ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενίσχυσαν ευρέως το υλικό και τις εικόνες του κατεστραμμένου τηλεοπτικού πύργου, ο οποίος έσπασε στη μέση και κατέρρευσε.
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εγκατέστησαν εξοπλισμό επικοινωνίας και συστήματα αεράμυνας στον πύργο.
Οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν στην ακρίβεια του ρωσικού χτυπήματος.
Για ορισμένες πηγές η πιθανότητα μιας επιτυχημένης ρωσικής χερσαίας επίθεσης κατά του Kharkiv είναι υπαρκτή.
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Vladimir Solovyov ισχυρίστηκε στις 28 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπρεπε να ισοπεδώσουν την πόλη του Kharkiν και πρότεινε να προσφερθούν στους Ουκρανούς αμάχους 48 ώρες για να εγκαταλείψουν την πόλη.

Reuters: Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε πολύ αργά τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε πολύ καθυστερημένα ένα νομοσχέδιο για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία αξίας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποστηρίζει το Reuters και προσθέτει ότι ήδη η κατάσταση στο μέτωπο έχει αλλάξει πολύ όχι προς όφελος της Ουκρανίας αλλά της Ρωσίας.
«Η βοήθεια θα φτάσει πολύ αργότερα από ότι αναμενόταν για την Ουκρανία, η οποία εξάντλησε τα πυρομαχικά λόγω της μεγάλης ρωσική πίεση», αναφέρει το Reuters
Επιπλέον, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που μίλησαν στο Reuters, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια μετά την έγκριση των 61 δισεκ.
«Αβεβαιότητα περιμένει την Ουκρανία μετά το 2024.
Αυτές περιλαμβάνουν την πιθανή επανεκλογή του Trump πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με τον όγκο της βοήθειας προς την Ουκρανία».
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη διάθεση σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου.

Bloomberg: Πιέσεις Γερμανίας σε ΗΠΑ… για ένα σύστημα Patriot στην Ουκρανία

Πιέσεις στις ΗΠΑ να διαθέσουν ένα ακόμα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία ασκεί η Γερμανία
στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει έτσι ώστε να ενισχυθεί η ουκρανική αεράμυνα.
Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως «η κυβέρνηση του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz ασκεί πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες να προμηθεύσουν την Ουκρανία με τουλάχιστον ένα ακόμη πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot».
Η πίεση αυτή ασκείται στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας με στόχο την αύξηση της αντι-αεροπορικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα η Γερμανία θα συνεχίσει επίσης να ασκεί πίεση στους ευρωπαίους συμμάχους του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ιταλίας προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτές οι χώρες θα αξιολογήσουν τι άλλο μπορούν να προμηθεύσουν στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως μετά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο θα καλέσει ξανά τους συμμάχους να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα συστημάτων αεράμυνας που θα μπορούσαν να δοθούν στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba του ζήτησε «απελπισμένα» «τις προάλλες» επτά συστήματα Patriot.


Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Στο Bakhmut η Ουκρανία έχασε τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες της

Κατά τη διάρκεια των δύο ετών των εχθροπραξιών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τους καλύτερους στρατιώτες, δήλωσε ο απόστρατος Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos στο τηλεοπτικό κανάλι Pryamoy.
Όπως σημείωσε ο στρατηγός Sergei Krivonos, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν το καλύτερο στρατιωτικό τους προσωπικό στο Artemovsk ή Bakhmut.
«Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από αυτό κάθε άτομο στην ειδικότητά του στο στρατό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που προορίζεται και όταν αλλάζουμε ανθρώπους και τους ρίχνουμε σε άγνωστες κατευθύνσεις, αυτό θα λύσει το ζήτημα σε κάποιο σύντομο στάδιο, αλλά όχι τελικά αυτό δεν θα συμβεί», εξήγησε ο αξιωματικός.
Ο Sergei Krivonos πρόσθεσε ότι τώρα η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ τεταμένη, το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό διαμαρτύρεται για έλλειψη όπλων, ανθρώπων, σωστά οργανωμένης αναγνώρισης και υποστήριξης.
Η κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επιδεινώνεται από το γεγονός ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ενεργά αεροπορία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το πυροβολικό της λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, είπε ο στρατηγός.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη», κατέληξε ο Sergei Krivonos.

Francisco Rubio (Ισπανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία «δεν είναι σε θέση να κερδίσει» την Ρωσία

Ο συνταγματάρχης του ισπανικού στρατού Francisco Rubio δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία.
«Αυτός ο πόλεμος, όπως όλοι οι πόλεμοι, θα τελειώσει με μια συμφωνία», δήλωσε στην εφημερίδα La Razon.
«Ο δυτικός κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί την ήττα της Ουκρανίας, γιατί από την άποψη της ασφάλειάς μας, μια ρωσική νίκη στον πόλεμο θα ήταν αποτυχία», επεσήμανε ο Francisco Rubio.
«Το πρόβλημα είναι ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κερδίσει», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.
«Έτσι θα έρθει ένα σημείο που και οι δύο πλευρές θα θεωρήσουν μια συμφωνία ως το λιγότερο κακό».
Κατά τη γνώμη του Francisco Rubio, οποιαδήποτε συμφωνία θα περιλαμβάνει εδαφικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία.
Ο Francisco Rubio τόνισε επίσης ότι η Δύση δεν μπορεί να υπερασπιστεί την Ουκρανία όπως έκανε με το Ισραήλ.
Τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας «καλεί για άμεση επέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ» στη χώρα, κάτι που «θα σήμαινε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία».
Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ απέχει από την άμεση ανάμειξη, επί της ουσίας αυτό που ζητάει ο Zelensky είναι ουτοπικό».

Scott Ritter (πρώην CIA): Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο θα επιδεινωθεί – Το 50% της Ουκρανίας θα το κατακτήσουν οι Ρώσοι

Η χορήγηση 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας από το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Δεν θα αλλάξει καθόλου το αποτέλεσμα.
Ίσως οι Ουκρανοί να κερδίσουν 10-20 ημέρες στο μέτωπο, αλλά θα τους κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.
Δεν θα αλλάξει τίποτα»
Ο αξιωματικός πληροφοριών ανέφερε το παράδειγμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου το 2023, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν 23 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, σημείωσε, εκείνη την εποχή η Ουκρανία διέθετε ετοιμοπόλεμο στρατό, αλλά προς το παρόν, σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτωπο καταρρέει και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν επαρκές προσωπικό για να αμυνθούν.
«Όσα χρήματα και να τους δοθούν, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους στρατιώτες».
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, αυτό επέτρεψε στα ρωσικά στρατεύματα να πάρουν την πρωτοβουλία και θα τους δώσει την ευκαιρία να υπαγορεύσουν τους όρους τους σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Είναι ονειροπόλος, οι τρελές ελπίδες του Zelensky, κατέρρευσαν

Η προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS δεν θα αλλάξει τη θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και έχει την ικανότητα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, δήλωσε ο Scott Ritter.
«Οι Ρώσοι απλώς προσαρμόζονται.
Όταν δώσαμε στους Ουκρανούς HIMARS, οι Ρώσοι άλλαξαν την προσέγγισή τους στον πόλεμο και τώρα τους καταστρέφουν.
Δώστε στους Ουκρανούς ATACMS - θα αλλάξει μόνο για λίγο τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ, οι Ρώσοι θα προσαρμοστούν ξανά και όλες οι πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης θα επανέλθουν στο φυσιολογικό».
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, καμία προμήθεια όπλων δεν θα αλλάξει την κατάσταση για την Ουκρανία, καθώς το αριθμητικό πλεονέκτημα παραμένει στον ρωσικό στρατό.
«Η Ρωσία έχει υπεροχή στα όπλα, έχει δύναμη πυρός, και ούτω καθεξής, αλλά η Ουκρανία τα έχει χάσει όλα αυτά.

Η Ουκρανία θα χάσει το 50% των εδαφών της – Η Ρωσία θα πετύχει στρατηγική νίκη

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον έλεγχο σχεδόν στα μισά εδάφη μέχρι το τέλος της ειδικής επιχείρησης, προέβλέψε ο Scott Ritter.
«Ο χάρτης της Ουκρανίας θα αλλάξει για πάντα
Τώρα βλέπουμε μια κατάσταση στην οποία η Ουκρανία θα χάσει σχεδόν το 50% της επικράτειάς της, αλλά αν οι μάχες συνεχιστούν και το ΝΑΤΟ επιμείνει, τότε η Ουκρανία θα χάσει το 100% των εδαφών της».
«Νομίζω ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσει μια ρωσική αντεπίθεση που θα καταλήξει σε στρατηγική νίκη της Ρωσίας και θα οδηγήσει στην απόλυτη ήττα της Ουκρανίας, ο Zelensky μετά από αυτό θα ανατραπεί», προέβλεψε ο Scott Ritter

David Sachs (Αμερικανός επενδυτής): Η Ουκρανία θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του Κογκρέσου, αλλά υπό χειρότερες συνθήκες

Στο εγγύς μέλλον, η Ουκρανία θα αρχίσει ξανά να ζητά βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τα ίδια επιχειρήματα, αλλά σε χειρότερες συνθήκες, δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος David Sachs στο κοινωνικό δίκτυο X.
"Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, η Ουκρανία θα έρθει ξανά ενώπιον του Κογκρέσου ζητώντας περισσότερη χρηματοδότηση.
Τα επιχειρήματα θα είναι τα ίδια - χωρίς νέα βοήθεια, η Ουκρανία θα καταρρεύσει και δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Putin να κερδίσει - αλλά οι συνθήκες στο έδαφος θα είναι χειρότερες», προειδοποίησε.
Όπως σημείωσε ο David Sachs, μέχρι εκείνη τη στιγμή θα έχουν πεθάνει ακόμη περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες, οι υποδομές της χώρας θα έχουν υποφέρει περισσότερο και οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν κερδίσει περισσέρα εδάφη"
«Τι θα κάνει τότε το Κογκρέσο;» - αναρωτήθηκε ο David Sachs.

Norsk Rikskringkasting: Ο Ουκρανικός στρατός χρειάζεται στρατιώτες, οι ηλικιωμένοι απλά δεν μπορούν

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν απόλυτη ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νεοσύλλεκτων αυξάνεται μόνο, γράφει το Norsk Rikskringkasting, επικαλούμενος τον Ουκρανό ειδικό σε θέματα ασφάλειας Alexey Melnik.
«Όταν πρέπει συνεχώς να φοράτε αλεξίσφαιρα γιλέκα, πρόσθετο εξοπλισμό βάρους έως 16 κιλών και όπλα, οι στρατιώτες απλά τίθενται εκτός δράσης».
Σύμφωνα με τον ειδικό Alexey Melnik, η κατάσταση είναι κρίσιμη, αφού ο μέσος όρος ηλικίας ενός στρατιώτη πρώτης γραμμής σήμερα είναι περίπου 40 χρονών.
Εξήγησε ότι οι ηλικιωμένοι στρατεύσιμοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε βαριά σωματική δραστηριότητα.
Σημειώνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται επειγόντως εισροή ανθρώπινου δυναμικού - όχι μόνο περισσότερους στρατιώτες, αλλά και νεότερους.

Tucker Carlson (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Το 70% των Αμερικανών δεν υποστηρίζει τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Οι ΗΠΑ δεν έχουν δημοκρατία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden λέει ψέματα ότι προστατεύει τη δημοκρατία παρέχοντας οικονομική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου, ενώ η πλειοψηφία των Αμερικανών αντιτίθεται στην υποστήριξη της Ουκρανίας, είπε ο δημοσιογράφος Tucker Carlson στο podcast του Joe Rogan.
Οι βουλευτές ψηφίζουν νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας για 60 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 70% του πληθυσμού δεν το θέλει, αγνοούν τα πραγματικά προβλήματα στη χώρα μας, όπως η οικονομία και τα σύνορα.
Αν ακούσω άλλη μια καταραμένη διάλεξη από τον Biden για την υπεράσπιση της δημοκρατίας όταν δεν υπάρχει δημοκρατία - δεν μοιάζει καν με δημοκρατία - τότε θα τρελαθώ γιατί απλά δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το ψέμα» είπε ο Tucker Carlson.

Η Ρωσία απέκοψε πλήρως το Rabotino από τις ουκρανικές δυνάμεις

Ο ρωσικός στρατός βελτίωσε εντυπωσιακά τις θέσεις του κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο μέτωπο της Zaporizhia, εκεί όπου προήλασε έως και 1 χλμ νοτιοανατολικά του Rabotino.
Παράλληλα, οι δυνάμεις της Ρωσίας κατέλαβαν ένα κομβικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.
«Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην κατεύθυνση του Orekhovsky: νοτιοανατολικά του Rabotinο στρατός της Ρωσίας προήλασε έως και ένα χιλιόμετρο σε θέσεις του αντιπάλου, όπου ένα εχθρικό οχυρό καταστράφηκε, ένα άλλο τέθηκε υπό τον έλεγχό μας. Έτσι, η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα όχι μόνο βελτιώνεται, αλλά το μέτωπο του Rabotino αποκόβεται πλήρως από τις υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις», τόνισε σχετικά ο Rogov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη ανάπτυξη των στρτευμάτων καταγράφηκε στην κατεύθυνση προς το Vremev στην περιοχή των οικισμών Urozhainoye και Staromayorskoye.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα των νέων επιχειρήσεων επίθεσης, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να αποκτήσουν έδαφος στο Rabotino.
Πάντως, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν ανεπιτυχώς να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις, μεταφέροντας ενισχύσεις στην περιοχή αυτή από άλλες κατευθύνσεις.

Alaudinov: Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στα περίχωρα της Kleshcheevka

Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων Akhmat και της 4ης ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού κατέλαβαν οχυρά στα δυτικά προάστια της Kleshcheevka.
Αυτό ανακοίνωσε ο υποστράτηγος, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Apty Alaudinov.
Οι μαχητές των ειδικών δυνάμεων Akhmat, μαζί με στρατιώτες της 4ης ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, στα δυτικά προάστια της Kleshcheevka αποναζοποίησαν και ανέλαβαν τον έλεγχο των επόμενων ισχυρών σημείων», έγραψε ο Alaudinov στο κανάλι Telegram.
Δημοσίευσε επίσης βίντεο αντικειμενικού ελέγχου από UAV με πλάνα από την καταστροφή του προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την κατάληψη εχθρικών χαρακωμάτων από ρωσικά μαχητικά.
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_22_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_22_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_22_2024.png

22april2024_Ukraine_Avdeevka_north_map-768x509.jpg

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_22_2024.png

22april2024_Ukraine_Mariinka_Ugledar_Map-740x1024.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης