Διεθνή

Θετικό momentum στις ευρωπαϊκές αγορές - Νέο ρεκόρ στον FTSE 100, ο DAX +1,58%

Θετικό momentum στις ευρωπαϊκές αγορές - Νέο ρεκόρ στον FTSE 100, ο DAX +1,58%
Oι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι από την Τράπεζα της Αγγλίας
(upd) Με άνοδο έτυχαν διαπραγμάτευσης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 να σημειώνει ενδοσυνεδριακό υψηλό ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές αξιοποίησαν τη θετική δυναμική της προηγούμενης συνεδρίασης.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 1,58% στις 18.142 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,26% στις 8.044 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.105 με άνοδο 0,81%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κέρδισε 1,89% στις 34.363 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,8%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων υποχώρησαν κατά 0,7%.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διεύρυνε τα κέρδη του, σημειώνοντας άνοδο 0,55% και διαπραγματευόμενος στο ιστορικό υψηλό των 8067,73 μονάδων.
Οι βρετανικές μετοχές έλαβαν ώθηση, ενώ η στερλίνα υποχώρησε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι από την Τράπεζα της Αγγλίας.
Oι επενδυτές προσβλέπουν στα κέρδη των τραπεζών αυτή την εβδομάδα και θα παρακολουθούν μια σειρά από τεχνολογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, με την Tesla να υποβάλλει έκθεση κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στις ΗΠΑ την Τρίτη.
Στην Ευρώπη την Τρίτη, κέρδη προήλθαν από τη Renault, την Kering, την OVH, τη Novartis και την Associated British Foods, σημειώνει το CNBC.
Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διεύρυναν τα κέρδη από τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε έκτακτα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ινδία.
Τα futures των αμερικανικών μετοχών παρουσίασαν οριακές μεταβολές.

Ράλι στη Novartis

Ράλι 2,48% σημείωσε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, η οποία αύξησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2-24, χάρη στην επιτυχία προϊόντων όπως το φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια Entresto και το φάρμακο για την ψωρίαση Cosentyx.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το 2024 οι καθαρές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά υψηλό μονοψήφιο έως χαμηλό διψήφιο ποσοστό, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά χαμηλό διψήφιο έως μεσαίο δεκαπενταψήφιο ποσοστό.

Ανάκαμψη δείχνουν τα στοιχεία για τους PMI

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι πρόωροι δείκτες PMI για τον Απρίλιο αποτελούν ένα ακόμη σημάδι ότι η δραστηριότητα αρχίζει να ανακάμπτει στην ευρωζώνη, σημειώνει η Oxford Economics.
Ο σύνθετος δείκτης αυξήθηκε περαιτέρω, φθάνοντας στο 51,4, από 50,3 τον Μάρτιο.
Εξακολουθούν να υπάρχουν σαφείς αποκλίσεις μεταξύ των τομέων: η ανάκαμψη οφείλεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών προς το παρόν, ενώ η παραγωγή της μεταποίησης παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή σε αρνητικό έδαφος (Διάγραμμα 1).
Ωστόσο, η ξαφνική ισχύς της ανάκαμψης των υπηρεσιών που υποδηλώνουν οι δείκτες PMI ενδέχεται να υπερεκτιμά λίγο την ισχύ της οικονομίας.
Θα είναι σημαντικό να τους ελέγξουμε σε σύγκριση με άλλες μετρήσεις τις επόμενες εβδομάδες, σημειώνουν οι αναλυτές.
Όσον αφορά τη μεταποίηση, η Oxford Economics εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα επιταχυνθεί αργότερα μέσα στο έτος.
 Οι χρόνοι παράδοσης στη μεταποίηση μειώθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο, επιβαρύνοντας τον δείκτη PMI μεταποίησης και δείχνοντας ότι οι διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή εξακολουθούν να μην έχουν ορατό αντίκτυπο, δεδομένου του αδύναμου περιβάλλοντος ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης