Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Χατζηδάκης: Καμία παράταση

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Χατζηδάκης: Καμία παράταση
Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις
Σχετικά Άρθρα
Εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε -μιλώντας στον Σκάι- πως η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα ανοίξει εντός της εβδομάδας και ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί παράταση.
Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, πραγματοποιείται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Οι προ-συμπληρωμένες δηλώσεις

Εν τω μεταξύ, περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν άλλα εισοδήματα από φέτος δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσής τους.
Η ΑΑΔΕ θα συμπληρώσει και θα υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση εντός της προθεσμίας. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα ειδοποιηθεί με email από την ΑΑΔΕ για την αυτόματη συμπλήρωση και οριστικοποίηση της δήλωσή τους.
Επίσης, στις δηλώσεις θα είναι συμπληρωμένα ποσά που αφορούν:
  • τόκους τραπεζικών καταθέσεων
  • φόροι από τόκους
  • στοιχεία για οχήματα και κατοικίες
  • δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
  • αποπληρωμή δανείων & καρτών
  • δαπάνες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης