Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Προβάδισμα 18,1 μον. για ΝΔ στο 33,2%, σταθερά 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση ΠΑΣΟΚ - Έκπληξη με Αυτιά και ... Μπελέρη

Opinion Poll: Προβάδισμα 18,1 μον. για ΝΔ στο 33,2%, σταθερά 2ος ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση ΠΑΣΟΚ - Έκπληξη με Αυτιά και ... Μπελέρη
Πρώτη καταγραφή για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Γ. Αυτιάς αποσπά σχεδόν το ... 50% της προτίμησης των ψηφοφόρων της ΝΔ
Προσωρινή ανάκαμψη σημειώνει η Νέα Δημοκρατία στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll, την πρώτη μετά την οριστικοποίηση των ευρωψηφοδελτίων, καθώς το κυβερνών κόμμα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 18,1 ποσοστιαίων μονάδων.
Την ίδια στιγμή, το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να εδραιώνεται στην δεύτερη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ανοίγει πλέον τη διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ στο εύρος των τριών μονάδων.
Η Τρικούπη όχι μόνο σημειώνει εμφανή πτώση, σε μια ακόμη δημοσκοπική καταγραφή, αλλά «απειλείται» πλέον ξεκάθαρα από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που βρίσκεται μόλις μιάμιση μονάδα πίσω από το ΠΑΣΟΚ.
Η εν λόγω σφυγμομέτρηση εισφέρει ένα ενδιαφέρον στοιχείο, καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται η σειρά προτιμήσεων της κοινής γνώμης για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου σαρώνει ο Γιώργος Αυτιάς αποσπώντας σχεδόν το ... 50% της προτίμησης των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν ισχύει και για την πολυδιαφημισμένη υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρι, αφού ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη βρίσκεται πέμπτος στην ... πρόθεση σταυροδοσίας ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Εκτίμηση ψήφου

1_655.JPG

2_469.JPG

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 33,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,1%, το ΠΑΣΟΚ με 12% και η Ελληνική Λύση με 10,5%.
Το σκηνικό επτακομματικής εκπροσώπησης συμπληρώνουν το ΚΚΕ με 8,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,8%, η Νίκη με 3,2% και η Νίκη με 3,8%.
Η Νέα Αριστερά με βάση την παρούσα μέτρηση μένει οριακά χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, καθώς αποσπά το 2,9% της προτίμησης ψήφου.
Ακόμη πιο χαμηλά πλασάρονται οι «Σπαρτιάτες», το ΜέΡΑ25, η «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ο «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη και οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, σχηματισμοί που δεν φαίνονται να καταγράφουν ποσοστό άνω του 3%, ικανό να τους διασφαλίσει εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή.


Εκτίμηση ψήφου - Αρνητική έκπληξη το ΠΑΣΟΚ, «φλερτάρει» με μονοψήφιο

3_279.JPG

3_280.JPG

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ είναι καθαρά πρώτη με 28,5% σκαρφαλώνοντας μάλιστα πάνω από μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 13% .
Το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά τον τελευταίο μήνα φλερτάρει με μονοψήφιο ποσοστό, συγκεντρώνοντας το 10,3% της προτίμησης.
Ακολούθως, η Ελληνική Λύση καταγράφει 9%, το ΚΚΕ 7,5%, ενώ καθαρή είσοδο στην Ευρωβουλή διεκδικούν η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη με 3,4 και 3,3% αντίστοιχα


Το ... σκορ των υποψήφιων ευρωβουλευτών - Σαρώνουν Αυτιάς και Μπεκατώρου

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόθεση ψήφου επί του σταυρού προτίμησης, δηλαδή η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνουν οι πολίτες στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.
Ως προς το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, πρώτος με σαρωτική διαφορά εμφανίζεται ο Γιώργος Αυτίας, που συγκεντρώνει σχεδόν ... έναν στους δύο γαλάζιους σταυρούς, δεδομένου ότι αποσπά το 41,4% της προτίμησης των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

5_133.jpg

Δεύτερος αλλά εμφανώς χαμηλότερα πλασάρεται ο πρώην «πράσινος» Πύρρος Δήμας με 28,5%, ακολουθούν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 27,4% και η Ελίζα Βόζενμπεργκ με 25,6%, ενώ η πολυδιαφημισμένη υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη δεν φαίνεται να διεμβολίζει ευρύτερα ακροατήρια, αφού πρώην δήμαρχο Χειμάρρας πλασάρεται 5ος στις γαλάζιες προτιμήσεις με 21,7%.
Ακόμα πιο χαμηλά βρίσκονται η τηλεπαρουσιάστρια Ελεωνόρα Μελέτη (19,1%), ο Δημήτρης Τσιόδρας (16,3%), η Βούλα Πατουλίδου (13,8%), η Μαρία Σπυράκη (10,8%), και, τέλος, η Νόνη Δούνια (10%).

6_82.JPG

Ως προς τη σταυροδοσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν εμφανή προτίμηση στην υποψηφιότητα της Ολυμπιονίκη και ακτιβίστρια του meetoo Σοφία Μπεκατώρου, η οποία αποσπά το 35,2% των σταυρών, αλλά και στον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, ο οποίος με τη σειρά του καταγράφει 33,7%.
Στην τρίτη και την τέταρτη θέση πλασάρονται οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά με 27,9 και 26,7% αντίστοιχα.
Πέμπτος έρχεται ο σύμβουλος του πρόεδρου του κόμματος Νίκος Φαραντούρης με 21,2%, και ακολουθεί ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου στο 17%.

7_69.JPG

Την πρώτη δωδεκάδα των σταυρών προτίμησης για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνουν» ο Γιώργος Τσίπρας (16,3%), ο εξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης (14,5%), ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος (10%), η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη (9%), η πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη (7,7%), και τέλος η νεαρή δικηγόρος Μυρτώ Κοροβέση (7%).

8_76.JPG


Η διαχρονική εξέλιξη της εκτίμησης ψήφου

9_68.JPG

10_36.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης