Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο στρατός διέταξε την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Γάζας

Ισραήλ: Ο στρατός διέταξε την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Γάζας
Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σε όλη τη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Νέο κύμα εκκενώσεων στο βόρειο τμήμα της Γάζας διέταξε ο ισραηλινός στρατός, ενώ υπήρξαν αναφορές για βομβαρδισμούς στην κοντινή πόλη Τζαμπαλίγια και στην περιοχή Ζειτούν.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή Μπέιτ Λαχία στα βορειοανατολικά της περιοχής.
Η περιοχή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη Μπέιτ Χανούν, όπου τα ισραηλινά τανκς πραγματοποίησαν νέα εισβολή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, σφυροκοπώντας τον βορρά, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός είχε προηγουμένως αποσύρει τις δυνάμεις του,
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και πλήγματα από άρματα αναφέρθηκαν επίσης σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Γάζας, με τους κατοίκους να μιλούν για αδιάκοπο σφυροκόπημα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άρματα εισέβαλαν ξανά στα ανατολικά του Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο άκρο του θύλακα, χωρίς ωστόσο να διεισδύσουν βαθιά μέσα στην πόλη, είπαν οι κάτοικοι και η Hamas. Τα πυρά έφτασαν μέχρι και σε κάποια σχολεία, προκαλώντας πανικό μεταξύ των εκτοπισμένων που έχουν καταφύγει σε αυτά.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός απέρριψε τους ισχυρισμούς για ομαδική ταφή και ενδεχόμενες εκτελέσεις Παλαιστινίων στο νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας και διευκρινίζει ότι πτώματα που είχαν ταφεί εκεί εξετάσθηκαν στο πλαίσιο της αναζήτησης ομήρων.
«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματα Παλαιστινίων στερείται βάσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού όπου και διευκρινίζεται ότι τα πτώματα επιστράφηκαν στον τόπο ταφής τους έπειτα από την εξέτασή τους.
«Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με προσεκτικό τρόπο και αποκλειστικά σε τόπους στους οποίους οι υπηρεσίες Πληροφοριών ανέφεραν πιθανή παρουσία ομήρων. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε προσεκτικά με σεβασμό και με την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του νεκρού».
Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου ζήτησε την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας και δηλώνει σοκαρισμένη από την καταστροφή του νοσοκομείου Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και Νάσερ στην Χαν Γιουνές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης