Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σίδνεϊ: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση – Επτά συλλήψεις ανήλικων υπόπτων για σχεδιασμό επίθεσης

Σίδνεϊ: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση – Επτά συλλήψεις ανήλικων υπόπτων για σχεδιασμό επίθεσης
Οι συλληφθέντες φαίνεται να συνδέονται με τον 16χρονο δράστη της επίθεσης με μαχαίρι την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Wakeley του Σίδνεϊ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του επισκόπου Εμμάνουελ και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων τριών ατόμων
Μια κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, είναι από το πρωί της Τετάρτης σε εξέλιξη. Η επιχείρηση, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οδήγησε σε συλλήψεις επτά ανηλίκωνμετά από 13 εφόδους με τη συμμετοχή 400 αστυνομικών στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ.
Οι συλληφθέντες φαίνεται να συνδέονται με τον 16χρονο δράστη της επίθεσης με μαχαίρι την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Wakeley του Σίδνεϊ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του επισκόπου Εμμάνουελ και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων τριών ατόμων.
Η επίθεση αυτή έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως τρομοκρατική ενέργεια από τις Αυστραλιανές Αρχές και οι συλλήψεις των νεαρών έγιναν εν μέσω φόβων ότι είναι πιθανή επικείμενη επίθεση. Η αστυνομία δήλωσε ωστόσο ότι δεν έχει εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο . «Προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία για συγκεκριμένες τοποθεσίες, ώρες ή στόχους βίαιης επίθεσης», δήλωσε η αναπληρώτρια επίτροπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Κρίσι Μπάρετ. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες αποκάλυψαν ένα «δίκτυο» ανθρώπων που μοιράζονται «παρόμοια βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία». Περιέγραψε τα άτομα που συνελήφθησαν ως «ανήλικους» και δήλωσε ότι οι ύποπτοι είναι όλοι γνωστοί μεταξύ τους. «Ενεργήσαμε γρήγορα για τη διακοπή της δράσης αυτών των ατόμων και η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη» είπε.
Ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέιβιντ Χάντσον, δήλωσε ότι «αναγνωρίστηκαν ορισμένοι συνεργάτες» για τους οποίους «οι αρχές πίστευαν ότι δικαιολογούσαν περαιτέρω αστυνομική προσοχή και έρευνα».
Ο επίτροπος επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα άτομα αποτελούσαν σημαντική απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Ο κ. Χάντσον τόνισε πως «η έρευνα περιλάμβανε έντονο έλεγχο και παρακολούθηση των ατόμων που στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, η συμπεριφορά των οποίων οδήγησε την αστυνομία να φοβάται ότι θα θα προχωρούσαν σε πράξη βίας με ιδεολογικά κίνητρα».
«Αν διέπρατταν οποιαδήποτε πράξη, δε θα μπορούσαμε να το αποτρέψουμε και πιστεύαμε, μέσω της έρευνας, ότι ήταν πιθανό να ακολουθήσει επίθεση», επεσήμανε.
«Στη υπηρεσιακή σύσκεψη χθες, θεωρήσαμε ότι ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος και έπρεπε να ενεργήσουμε αμέσως ώστε να τον αποτρέψουμε», κατέληξε ο Αστυνομικός επίτροπος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης