Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Helleniq Energy - Εdison: Χωρίζουν αλλά θέλουν τον έλεγχο της Elpedison - Τι συζητήθηκε στη συνάντηση

Helleniq Energy - Εdison: Χωρίζουν αλλά θέλουν τον έλεγχο της Elpedison - Τι συζητήθηκε στη συνάντηση

Και οι δύο πλευρές εμφανίζονται να μην επιδιώκουν έξοδο από την εταιρία αλλά την παραμονή τους

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις των Helleniq Energy και Εdison για την τύχη της Elpedison. To διαζύγιο των δύο εταιριών στην αγορά ηλεκτρισμού μετά από μια κοινή πορεία 15 ετών φαίνεται να επισημοποιήθηκε στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που είχαν στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα οι δύο μέτοχοι της Elpedison.


Αν και οι δύο πλευρές εμφανίζουν τη συνάντηση της Δευτέρας ως “μια από τις περιοδικές συναντήσεις για τρέχοντα θέματα της εταιρίας” θεωρείται βέβαιο ότι δρομολογήθηκαν εξελίξεις στην κατεύθυνση του οριστικού διαζυγίου και μάλιστα τάχιστα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες στη συνάντηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι δρόμοι τους θα πρέπει να χωρίσουν. Αλλωστε είναι γνωστό στην αγορά ότι σημαντικές επενδύσεις όπως η νέα μονάδα φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη όπως και το FSRU στα ανοιχτά του θερμαϊκού κόλπου δεν προχώρησαν λόγω ...διαφωνίας χαρακτήρων. Ωστόσο και οι δύο πλευρές εμφανίζονται να μην επιδιώκουν έξοδο από την εταιρία αλλά την παραμονή τους. Ο ένας δηλαδή προτιμάει να φύγει ο άλλος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης