Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο σοκ της Ρωσίας για Ουκρανία - Θα επιτεθεί στο Kharkiv με στόχο κατάρρευση ολόκληρου του ανατολικού μετώπου

Το σχέδιο σοκ της Ρωσίας για Ουκρανία -  Θα επιτεθεί στο Kharkiv με στόχο κατάρρευση ολόκληρου του ανατολικού μετώπου
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο Kharkiv, αφού πρώτα επιτύχει την πλήρη εκκένωση της πόλης το συντομότερο δυνατό
Η Ρωσία έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις εν όψει της μεγάλης θερινής επίθεσης και η σημαντικότερη εξ αυτών αφορά στο ό,τι δεν πρόκειται να περιορίσει την ειδική επιχείρηση στις ανατολικότερες περιοχές της Ουκρανίας.
Η ρωσική ομάδα μάχης «Βορράς» έχει δημιουργηθεί ειδικά για την επιχείρηση Kharkiv και είναι μία απόδειξη ότι η Ρωσία δεν θα περιορίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
Πρόκειται για μία στρατιά, που έχει συσταθεί, ειδικά για μία επίθεση στο Kharkiv.
Η δημιουργία της ομάδας στρατευμάτων Βορράς (Β) σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν προσωπικό στη ρωσική περιοχή Belgorod για επιχειρήσεις στο Kharkiv.
Ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι ο ρωσικός στρατός δεν χρειάζεται να καταλάβει το Kharkiv, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, επισημαίνει η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Η κατάληψη της πόλης θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διασφαλίσουν την κατάρρευση ολόκληρου του ανατολικού μετώπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (AFU).
Επιπλέον, η διατήρηση του Kharkiv υπό ρωσικό έλεγχο θα αποτελέσει εγγύηση για την ασφάλεια της περιοχής Belgorod της Ρωσίας την οποία  η Ουκρανία βομβαρδίζει τακτικά.
Οι ρωσικές αρχές δεν αγνοούν τις απώλειες αμάχων.

Τα σημάδια που δείχνουν προετοιμασίες για επίθεση στο Kharkiv

Υπάρχουν και άλλα σημάδια που δείχνουν προετοιμασίες για επίθεση στο Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν εντατικά στόχους στην πόλη.
Πολλές βόμβες ολίσθησης έπεσαν γύρω από την περιοχή Kupyansk στις 23 Απριλίου.
Το κανάλι Militarist Telegram ανέφερε με έμφαση ότι το Kupyansk δεν είδε τέτοιους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες.
Ο πύργος της τηλεόρασης του Kharkiv, μία κεραία που χρησιμοποιούνταν για τα συμφέροντα των AFU καταστράφηκε από τα ρωσικά πλήγματα.
Επρόκειτο για μία κατασκευή από χάλυβα ύψους 240,7 μέτρων, που εξυπηρετούσε τη μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος, και η οποία λόγω του ύψους της δέσποζε στην πόλη.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποκόβουν συστηματικά και με συνέπεια την περιοχή του Kharkiv από το γενικό ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, έως και το 80% όλων των δικτύων στο Kharkiv —τόσο θερμικά όσο και ηλεκτρικά— έχουν καταστραφεί.
Το σύστημα παροχής φυσικού αερίου της περιοχής Shevchenko χτυπήθηκε στις 24 Απριλίου.

Η Ρωσία επιδιώκει το ταχύτερο δυνατό την πλήρη εκκένωση της πόλης

Οι παραπάνω επιθέσεις δείχνουν ότι τόσο οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις όσο και τα συνεργεία επισκευής στην πόλη σταμάτησαν να λειτουργούν, ενώ το έργο των κέντρων ελέγχου και υλικοτεχνικής υποστήριξης είναι περίπλοκο έως αδύνατο.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης είπαν στο Bloomberg ότι στόχος της Μόσχας είναι να προκαλέσει την πλήρη εκκένωση της πόλης.
Φαίνεται ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι πολίτες θα φεύγουν από το Kharkiv ολοένα και πιο γρήγορα.
Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία δεν ανοίγει τα χαρτιά της σχετικά με την κατεύθυνση της κύριας επίθεσης και το χρονοδιάγραμμά της.
Θα πραγματοποιηθεί χτύπημα από τα ανατολικά — από το Kupyansk και την Kremennaya — ή από τα βόρεια — από την κατεύθυνση των συνόρων;
Θα έρθει από δύο κατευθύνσεις;
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εναλλάξ το Kupyansk και τις περιοχές που γειτνιάζουν με την περιοχή Belgorod, αναγκάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να μετακινούν συνεχώς μονάδες και σχηματισμούς μεταξύ τους.

russian_army.jpeg
Οι εντατικές προετοιμασίες για τη μεγάλη επίθεση

Αυτό καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό και την επίθεση στα ουκρανικά στρατεύματα.
Η Ρωσία θα χτυπήσει όταν ο ουκρανικός στρατός μεταφέρει σημαντικές δυνάμεις από την κατεύθυνση του Kharkiv για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές μονάδες που προελαύνουν από την κατεύθυνση της Avdiivka.
Η ομάδα Toretsk των AFU σε Vuhledar και Kurakhovo απειλείται άμεσα.
Σύμφωνα με το κανάλι Telegram «Actually in Kharkiv», οι ρωσικές δυνάμεις θα ανοίξουν μια νέα επιχειρησιακή κατεύθυνση, η οποία θα αναγκάσει τον ουκρανικό στρατό να ξοδέψει ακόμη περισσότερο τις εφεδρείες του.
«Η σημαντική επιτυχία θα έρθει αργότερα, όταν το μέτωπο καταρρεύσει.
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Ρωσία δεν καταστρέφει σκόπιμα μεγάλους κόμβους logistics, για παράδειγμα, Bogodukhovsky και Lozovsky (δυτικά του Kharkiv), αν και οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν προφανώς να το κάνουν.
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση δεν θα περιοριστεί στις ανατολικότερες περιοχές της πρώην Ουκρανίας», σημείωσαν οι συντάκτες του καναλιού.
kharkiv_1.JPG

Η συνεχώς μεταβαλλόμενη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη


Η σημαντικότητα του Kharkiv δεν είναι κρατικό απόρρητο και γι αυτό τον στόχο έχει μιλήσει και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σηματοδοτώντας την πρόθεση της Μόσχας να καταλάβει την πόλη.
Ο Lavrov έχει δηλώσει ότι η πόλη του Kharkiv «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» στην ιδέα του Ρώσου προέδρου να δημιουργήσει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία για την προστασία των ρωσικών συνοριακών πόλεων από Ουκρανικά χτυπήματα.
Έχει τονίσει ότι ο Putin έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να ωθήσουν την πρώτη γραμμή αρκετά μακριά στην Ουκρανία – την οποία η Μόσχα προσδιορίζει στην Περιφέρεια του Kharkiv.
Ο Lavrov δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα πάνε οι ρωσικές δυνάμεις μετά τη δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης», ότι οι ρωσικές αρχές είναι «απόλυτα πεπεισμένες» για την ανάγκη να συνεχιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Οι παρατηρήσεις του υποδηλώνουν ότι η Ρωσία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την ιδέα μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα επιτεθεί ξανά στις παραμεθόριες ρωσικές πόλεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης