Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ας είμαστε ειλικρινείς, η Δύση δεν παρείχε στην Ουκρανία τη βοήθεια που υποσχεθήκαμε

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ας είμαστε ειλικρινείς, η Δύση δεν παρείχε στην Ουκρανία τη βοήθεια που υποσχεθήκαμε
«Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν συνέπειες», σημείωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι λόγω της αποτυχίας των χωρών του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους, η Ρωσία προελαύνει
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να είναι ειλικρινείς και να παραδεχτούν ότι οι χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν παρείχαν στην Ουκρανία την υποσχεθείσα στρατιωτική βοήθεια, τοποθετούμενος σε εκδήλωση για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Atlantic Bridge στη Γερμανία.
«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους μήνες, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν έχουν παράσχει στην Ουκρανία τη βοήθεια που υποσχέθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Συμφωνίας
Σύμφωνα δε με τον Stoltenberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολλούς μήνες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ενώ από τη μεριά τους οι χώρες της ΕΕ δεν ήταν σε θέση να παραδώσουν τον υποσχεμένο αριθμό οβίδων.
«Για μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας και στην Ευρώπη, οι προμήθειες οβίδων ήταν πολύ κάτω από το επίπεδο που είχαμε συμφωνήσει. «Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν συνέπειες», σημείωσε, τονίζοντας ότι λόγω της αποτυχίας των χωρών του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους, η Ρωσία έχει προχωρήσει μπροστά.
Την ίδια στιγμή, ο Stoltenberg εξέφρασε την πίστη του ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει εάν η Δύση αυξήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο και «το κάνει γρήγορα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης