Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanders (ΗΠΑ): Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι o εξτρεμιστής Netanyahu έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους

Sanders (ΗΠΑ): Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι o εξτρεμιστής Netanyahu έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους
«Ανήθικες και παράνομες πολιτικές της εξτρεμιστικής» μιας «ρατσιστικής κυβέρνησής» βλέπει ο Αμερικανός Γερουσιαστής στον πόλεμο της Γάζα
Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Vermont και άλλοτε υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Bernie Sanders απάντησε σε μια ανάρτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu στο X, τονίζοντας ότι «δεν είναι αντισημιτικό ή υπέρ της Hamas» να λέει κανείς ότι «σε λίγο περισσότερο από έξι μήνες», η «εξτρεμιστική κυβέρνησή» του σκότωσε 34.000 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε περισσότερους από 77.000.
Στη σχετική του δήλωση, το ιστορικό στέλεχος της Αμερικανικής αριστεράς εξήγησε ότι τα σχόλιά του ήρθαν ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Σε αυτές ο Netanyahu είχε ισχυριστεί κατά την προσφιλή του ρητορική, ότι η κριτική για τις πολιτικές της ισραηλινής κυβέρνησης εμφορούνται από αντισημιτισμό.
«Κύριε Netanyahu. Ο αντισημιτισμός είναι μια ποταπή και αποκρουστική μορφή φανατισμού που έχει κάνει ανείπωτο κακό σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά, παρακαλώ μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη του αμερικανικού λαού επιχειρώντας να μας αποσπάσετε την προσοχή από τις ανήθικες και παράνομες πολιτικές της εξτρεμιστικής και ρατσιστικής κυβέρνησής σας», επισήμανε σχετικά ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής στην του απάντηση στο X.

Η ανάρτηση - απάντηση του Sanders στον Netanyahu:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης