Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Για πρώτη φορά μόνο γυναίκες διαιτητές σε αγώνα της Serie A

Ιταλία: Για πρώτη φορά μόνο γυναίκες διαιτητές σε αγώνα της Serie A
Όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία διαιτησίας, στην αναμέτρηση Ίντερ - Τορίνο για την 34η στροφή του πρωταθλήματος, όλη η διαιητική ομάδα θα απαρτίζεται από γυναίκες, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης
H Ιταλία προωθεί έμπρακτα την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και μάλιστα ένας ανδροκρατούμενος χώρος, όπως είναι αυτός της πρωτης κατηγορίας του πρωταθλήματος, της Serie A.
Όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία διαιτησίας, στην αναμέτρηση Ίντερ - Τορίνο για την 34η στροφή του πρωταθλήματος, όλη η διαιητική ομάδα θα απαρτίζεται από γυναίκες, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.
Το 2022, η Φεριέρι Καπούτι έγινε η πρώτη που σφύριξε τη σέντρα στην Α' κατηγορία, στο παιχνίδι ανάμεσα σε Σασουόλο και Σαλερνιτάνα. Έκτοτε έχει διαιτητεύσει σε έξι ακόμα παιχνίδια του Καμπιονάτο, όλα εντός της τρέχουσας σεζόν.
Η ίδια θα έχει τον ρόλο αυτό και στο ερχόμενο ματς της πρωταθλήτριας Ιταλίας απέναντι στην «Γκρανάτα», με τις Φραντσέσκα ντι Μόντε και Τιτζιάνα Τρασιάτι να ολοκληρώνουν το team, ως βοηθοί.
Σημειώνεται ότι η Ίντερ έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης