Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Σχηματίζουμε νέα τάγματα αλλά χρειαζόμαστε άμεσα τα δυτικά όπλα

Zelensky (Ουκρανία): Σχηματίζουμε νέα τάγματα αλλά χρειαζόμαστε άμεσα τα δυτικά όπλα
«Σχηματίζουμε πλέον νέες ταξιαρχίες για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας. Χρειάζονται υποστήριξη όπως και οι ταξιαρχίες μας που ήδη επιχειρούν στο μέτωπο» υποστηρίζει ο Zelensky
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) συγκροτούν νέα τάγματα, αλλά χρειάζονται προμήθειες δυτικών όπλων και πρόσθετο εξοπλισμό, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε ομιλία του στη συνάντηση της ομάδας επαφής για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
«Σχηματίζουμε πλέον νέες ταξιαρχίες για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας. Χρειάζονται υποστήριξη όπως και οι ταξιαρχίες μας που ήδη επιχειρούν στο μέτωπο», τόνισε σχετικά, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η υποστήριξη «πρέπει να είναι επαρκής και έγκαιρη».
Ταυτόχρονα, επισήμανε ο επικεφαλής του καθεστώτος, το Κίεβο χρειάζεται πρώτα απ' όλα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16 και τουλάχιστον επτά συστήματα αεράμυνας και πυραύλους Patriot - και μάλιστα «επειγόντως».
Με τη σεριά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ LLoyd Austin, μιλώντας πριν από την έναρξη της συνάντησης, ανέφερε ότι οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία από δυτικούς εταίρους θα ξεκινήσουν εντός του 2024.
Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους εταίρους της να της μεταφέρουν μαχητικά F-16.
Ωστόσο, η Δύση τονίζει την αδυναμία εφοδιασμού του Κιέβου με τέτοια αεροσκάφη χωρίς την κατάλληλη προκαταρκτική εκπαίδευση των πιλότων και του προσωπικού επίγειας υπηρεσίας.
Η Δανία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ και αρκετές άλλες δυτικές χώρες συμμετέχουν ενεργά αυτήν τη στιγμή στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα F-16 θα φτάσει στην Ουκρανία την άνοιξη του τρέχοντος έτους.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τόνισε ότι οι προμήθειες νέων όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των F-16, δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, αλλά θα οδηγήσουν σε παράταση της κατάστασης.
Σημείωσε επίσης ότι αυτά τα μαχητικά, εφόσον τελικά βρθούν στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, θα γίνουν στάχτη, όπως ακριβώς συνέβη και με τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης