Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφής θέση από την Κίνα: H Δύση φέρει πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Να αναλογιστούν τον ρόλο τους

Σαφής θέση από την Κίνα: H Δύση φέρει πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Να αναλογιστούν τον ρόλο τους
«Η Συμμαχία θα πρέπει να αναλογιστεί τον ρόλο της, να σταματήσει να κατηγορεί άλλους και να αναλάβει δράση για μια πολιτική διευθέτηση» τονίζει ο Κινέζος ΥΠΕΞ
Το ΝΑΤΟ φέρει την πλήρη ευθύνη για την εμφάνιση της κρίσης στην Ουκρανία και η συμμαχία θα πρέπει να αναλογιστεί τον ρόλο της σε αυτήν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin.
«Το ΝΑΤΟ φέρει αμετάκλητη ευθύνη για την ουκρανική κρίση, η Συμμαχία θα πρέπει να αναλογιστεί τον ρόλο της, να σταματήσει να κατηγορεί άλλους και να αναλάβει δράση για μια πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης», τόνισε ο Wang, σχολιάζοντας αιχμηρά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stoltenberg, σύμφωνα με τις οποίες «η Κίνα θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τη Ρωσία στην ουκρανική σύγκρουση εάν θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Δύση».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος την κινεζικής διπλωματίας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι μακροχρόνιες συσσωρευμένες αντιφάσεις στον τομέα της ευρωπαϊκής, περιφερειακής ασφάλειας οδήγησαν στην σημερινή κρισιακή κατάσταση στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε χαρακτηρίσε τις δυτικές ιδέες της νέας παγκόσμιας τάξης ως «υποκριτικές».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στοχεύουν αποκλειστικά στη διατήρηση του νεοαποικιακού συστήματος, δείχνοντας την ουσία τους με τη μορφή «υποκρισίας, δύο μέτρων και σταθμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης