Τελευταία Νέα
Διεθνή

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Πρόσθετο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 6 δισεκ. δολ για Ουκρανία

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Πρόσθετο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 6 δισεκ. δολ για Ουκρανία
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια που έχουμε δεσμευτεί μέχρι σήμερα» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/4/2024) ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας έως και 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια πρόσθετη δέσμευση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της Πρωτοβουλίας μας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας που θα μας επιτρέψει να προμηθευτούμε νέα όπλα για την Ουκρανία από τη βιομηχανία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Austin σε συνέντευξη Τύπου μετά από μια τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για τη Ουκρανική Άμυνα.
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια που έχουμε δεσμευτεί μέχρι σήμερα», πρόσθεσε. Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά αεράμυνας, συστήματα αντι-drone, πυρομαχικά πυροβολικού και υποστήριξη συντήρησης και συντήρησης, είπε ο Austin.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο όπλων την Τετάρτη (24/4) για την Ουκρανία, λίγα λεπτά αφότου ο Joe Biden υπέγραψε νομοσχέδιο 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η πρώτη δόση της βοήθειας εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει πυραύλους αεράμυνας RIM-7 και AIM-9M, αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger, φορητά όπλα και πρόσθετα πυρομαχικά για αυτούς, συμπεριλαμβανομένων σφαιρών διαμετρήματος 0,50 για την αντιμετώπιση drones.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να μάχεται και επιδεικνύει «απίστευτη ικανότητα, θάρρος και ανθεκτικότητα», είπε ο Austin, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η ομάδα επαφής έχει δείξει «την ενότητά της, τον αντίκτυπό της και τη δύναμη που διατηρεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης