Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ισχυρό πλήγμα της Ρωσίας στην ουκρανική ενέργεια: Χτύπησε τον μεγάλο θερμοηλεκτρικό σταθμό Burshtyn και τρεις ακόμη

Νέο ισχυρό πλήγμα της Ρωσίας στην ουκρανική ενέργεια: Χτύπησε τον μεγάλο θερμοηλεκτρικό σταθμό Burshtyn και τρεις ακόμη
Πέντε πύραυλοι έπληξαν το Dnepropetrovsk, ενώ ισχυρό πλήγμα με την επακόλουθη έκρηξη καταγράφηκε στο Krivoy Rog, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος
(upd)Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Burshtyn στην περιοχή Ivano-Frankovsk στη δυτική Ουκρανία, μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, χτυπήθηκε από την ολονύκτια επίθεση της Ρωσίας, δήλωσε στο TASS το Σάββατο ένας εκπρόσωπος της φιλορωσικής υπόγειας αντίστασης.
Τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν τον εξοπλισμό τεσσάρων συνολικά, θερμοηλεκτρικών σταθμών, δήλωσε η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK στο κανάλι Telegram.
«Η Ρωσία επιτέθηκε σε τέσσερις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς DTEK, ο εξοπλισμός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές», ανέφερε το δημοσίευμα.
Όπως είπε στο RIA Novosti ο συντονιστής του μετρό Nikolaevsky Sergey Lebedev, οι ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό στην πόλη Burshtyn στην περιοχή Ivano-Frankivsk, στο Stryi στην περιοχή Lviv, καθώς και στον σταθμό Kryvyi στο Dnipropetrovsk και τη Ladyzhinskaya, στις περιοχές της Βίνιτσα.
Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Burshtyn στην περιοχή Ivano-Frankovsk στη δυτική Ουκρανία, μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, χτυπήθηκε από την ολονύκτια επίθεση της Ρωσίας, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος της φιλορωσικής υπόγειας αντίστασης.
"Εκρήξεις στην περιοχή Ivano-Frankovsk καταγράφηκαν στην πόλη Burshtyn.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, επλήγη ακριβώς το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας", είπε ο εκπρόσωπος.
Πέντε πύραυλοι έπληξαν το Dnepropetrovsk, ενώ ισχυρό πλήγμα με την επακόλουθη έκρηξη σημειώθηκε στο Krivoy Rog.
Στην περιοχή Lvov, οι περισσότεροι από τους πυραύλους έπληξαν την πόλη Stryi, διευκρίνισε.
Το χτύπημα της Ρωσίας της 11ης Απριλίου κατέστρεψε τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Tripolskaya, τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στις 11 Απριλίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επίθεση σε εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας της Ουκρανίας ως αντίποινα στις προσπάθειες του Κιέβου να καταστρέψει τις εγκαταστάσεις της ρωσικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου Dmitri Peskov, ο στρατός στις μάχες με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν χτυπά κτίρια κατοικιών και κοινωνικές υποδομές, αλλά την ενέργεια, την αμυντική βιομηχανία, τη στρατιωτική διοίκηση και τις επικοινωνίες σε όλη την Ουκρανία.
Στο Ukrenergo, προειδοποιήθηκε ότι ο όγκος των ζημιών στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι εξαιρετικά μεγάλος, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και οι υποσταθμοί λειτουργούν στο όριο των ευκαιριών, η εταιρεία προέτρεψε να καταναλώσει ηλεκτρισμό οικονομικά.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Herman Galushchenko προέτρεψε τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για πιθανές διακοπές ρεύματος ήδη την περίοδο άνοιξης-καλοκαιριού και να αγοράσει γεννήτριες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης