Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική πρωτοπορία: Η Roscosmos δημιούργησε το 1ο Διαστημικό Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης της Αρκτικής

Ρωσική πρωτοπορία: Η Roscosmos δημιούργησε το 1ο Διαστημικό Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης της Αρκτικής
H ανάπτυξη ενός διαστημικού υδρομετεωρολογικού συστήματος που επιτρέπει τη συνεχή παρατήρηση της περιοχής της Αρκτικής, είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό επίτευγμα, σύμφωνα με δήλωση της Roscosmos
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που δημιούργησε ένα διαστημικό σύστημα για την παρακολούθηση της περιοχής της Αρκτικής αφού μια κρατική επιτροπή αποδέχθηκε τον δορυφόρο Αρ. 2 Arktika-M σε λειτουργία, δήλωσε η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία Roscosmos.
H ανάπτυξη ενός διαστημικού υδρομετεωρολογικού συστήματος που επιτρέπει τη συνεχή παρατήρηση της περιοχής της Αρκτικής, είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό επίτευγμα, σύμφωνα με δήλωση.
«Σήμερα, 27 Απριλίου 2024, η κρατική επιτροπή για πτητικές δοκιμές διαστημικών συγκροτημάτων για κοινωνικοοικονομικούς, επιστημονικούς και εμπορικούς σκοπούς εξέτασε τα αποτελέσματα των δοκιμών πτήσης του εξαιρετικά ελλειπτικού υδρομετεωρολογικού διαστημικού συστήματος Arktika-M με το διαστημόπλοιο Arktika-M No. 2.
Με βάση τα αποτελέσματα της αναθεώρησης, η κρατική επιτροπή αποφάσισε να ολοκληρώσει τις δοκιμές με την έναρξη λειτουργίας του διαστημικού σκάφους Arktika-M Νο. 2», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Roscosmos το Σάββατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης