Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα εργαστήρια του τρόμου - Αμερικανοί επιστήμονες δοκίμαζαν εξαιρετικά ισχυρά ψυχοφάρμακα σε Ουκρανούς

Τα εργαστήρια του τρόμου - Αμερικανοί επιστήμονες δοκίμαζαν εξαιρετικά ισχυρά ψυχοφάρμακα σε Ουκρανούς
Σε βιοεργαστήριο στο χωριό Delyatin στην Ουκρανία, Αμερικανοί και Ουκρανοί ειδικοί δοκιμάζουν ψυχοφάρμακα σε ασθενείς για να μελετήσουν την επίδραση των δόσεων τους στο ανθρώπινο σώμα
Βιοεργαστήριο στην περιοχή Ivano-Frankivsk της δυτικής Ουκρανίας συνέστησε μια εταιρεία που ελέγχεται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το κανάλι Mash Telegram, το Accu Reference Medical Lab (ARML), ένα δίκτυο ιδιωτικών αμερικανικών ερευνητικών εργαστηρίων, διεξάγει σχετικές έρευνες στην Ουκρανία.
Η εταιρεία δημιούργησε ένα εργαστήριο το 2023 στο νοσοκομείο στο χωριό Delyatin στην Ουκρανία, όπου Αμερικανοί και Ουκρανοί ειδικοί δοκιμάζουν ψυχοφάρμακα σε ασθενείς για να μελετήσουν την επίδραση των δόσεων τους στο ανθρώπινο σώμα.
Οι συμμετέχοντες στο πείραμα λαμβάνουν επίσης κλοζαπίνη, ένα αντιψυχωσικό φάρμακο, όπως γράφει η Pravda.
Χρησιμοποιείται για τον περιορισμό των παροξύνσεων της σχιζοφρένειας.

Με οικονομική υποστήριξη από ΗΠΑ


Ιατροί ειδικοί εξετάζουν τους ασθενείς, συλλέγουν βιολογικά υλικά και τα στέλνουν στην αμερικανική ARML.
Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες υποβλήθηκαν σε ανάλογα πειράματα στο βιολογικό εργαστήριο των ΗΠΑ στο ουκρανικό χωριό.
Πιστεύεται ότι είναι από 20 έως 40 ετών, είπε ο Mash αναφερόμενος στους συμπολεμιστές τους που απελευθερώθηκαν από την ουκρανική αιχμαλωσία.
Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Zinovy Vorobets, καθηγητής του Εθνικού Ιατρικού Πανεπιστημίου Lviv που φέρει το όνομα Galitsky.
Η οικονομική υποστήριξη προέρχεται από τις ΗΠΑ μέσω της Privatbank.
Ο γιατρός της Ιατρικής και παθολόγος Julian P. Arce επιβλέπει πειράματα σε ανθρώπους από την πλευρά των ΗΠΑ, αποκαλύπτει το Mash.
pravda_2.JPG


Καταγγελίες για τα βιοεργαστήρια

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για τα πειράματα, που διεξάγουν σε ανθρώπους αμερικανικά βιοεργαστήρια τα οποία λειτουργούν στην Ουκρανία.
Η Ρωσία πολλάκις έχει προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες στα διεθνή fora και τον ΟΗΕ ενώ απορρίπτει τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για τον ειρηνικό χαρακτήρα της βιολογικής έρευνας του Πενταγώνου.
«Μετά τις αθετημένες υποσχέσεις της συλλογικής Δύσης για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, δεν μπορούμε να δεχτούμε τον λόγο των ΗΠΑ σχετικά με τον ειρηνικό χαρακτήρα της βιολογικής έρευνας που διεξάγεται από το Πεντάγωνο», είπε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας του ρωσικού στρατού.
Η αμερικανική βιολογική έρευνα στην Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται για τα πιεστικά προβλήματα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης αυτής της χώρας, αλλά στοχεύει στη μελέτη παθογόνων παραγόντων που η χρήση τους μπορεί να περάσουν ως φυσικές εστίες, υποστήριξε ο Ρώσος ειδικός.

Επικίνδυνες ασθένειες

«Το επίκεντρο της έρευνας που πραγματοποιείται από το Πεντάγωνο δεν έχει καμία σχέση με τα τρέχοντα προβλήματα της δημόσιας υγείας της Ουκρανίας, δηλαδή για κοινωνικές σημαντικές ασθένειες, όπως η ιλαρά, η ερυθρά, η φυματίωση και το AIDS.
Τα στοιχεία από τα εργαστήρια δείχνουν ενδιαφέρον για μια διαφορετική σειρά, δηλαδή τη χολέρα, την τουλαραιμία, την πανώλη, τον αιμορραγικό πυρετό Κονγκό-Κριμαίας και τους ιούς Hanta.
Αυτά τα παθογόνα μελετήθηκαν στο πλαίσιο των λεγόμενων ουκρανικών εργαστηρίων U-P και Tap», δηλώνει η Μόσχα.
Σύμφωνα με τον Kirillov, οι στρατιωτικοί βιολόγοι των ΗΠΑ είναι πρόθυμοι να μελετήσουν αυτά τα παθογόνα, καθώς έχουν φυσικές εστίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, ενώ η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί.

Και η αποκάλυψη Kennedy για τα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν βιοεργαστήρια στην Ουκρανία ως μέρος των προγραμμάτων βιολογικών όπλων τους, είχε αποκαλύψει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία RFK Jr. Kennedy.
«Έχουμε βιοεργαστήρια στην Ουκρανία γιατί αναπτύσσουμε βιοόπλα και αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν κάθε είδους νέα τεχνολογία συνθετικής βιολογίας CRISPR και μεθόδους γενετικής μηχανικής που δεν ήταν διαθέσιμες στην προηγούμενη γενιά», είπε ο Αμερικανός πολιτικός.
Σημείωσε ότι το 2001, οι ΗΠΑ άρχισαν και πάλι να επενδύουν πολλά χρήματα σε βιολογικά όπλα, αλλά ανησύχησαν επειδή «η παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης είναι έγκλημα», έτσι μεταβίβασαν τη διαχείριση της βιολογικής ασφάλειας σε ένα τμήμα του Υπουργείου Υγείας.
Ο RFK Jr. Kennedy πρόσθεσε ότι κάθε ανάπτυξη βιοόπλου χρειάζεται εμβόλιο, επειδή μπορεί στο τέλος να αποτύχουν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης