Πολιτική

Τι συνέβη με τη διάρρηξη στο Υπ. Εσωτερικών – Σιωπή Μαξίμου, διαβολικές συμπτώσεις - 5 καυτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Τι συνέβη με τη διάρρηξη στο Υπ. Εσωτερικών –  Σιωπή Μαξίμου, διαβολικές συμπτώσεις - 5 καυτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει περιοριστεί σε …μη εξηγήσεις και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση ενώ χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «φερόμενη διάρρηξη»
Σχετικά Άρθρα
Πέντε καυτά ερωτήματα ζητούν επίμονα απαντήσεις, τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται επιμελώς να δώσει σχετικά με τη διάρρηξη στο γραφείο εκλογών του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών την Παρασκευή (26/4/2024).
Μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών έχει περιοριστεί σε …μη εξηγήσεις και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση ενώ χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «φερόμενη διάρρηξη» του οποίου έχει επιληφθεί η αστυνομία παραβλέποντας το χρονικό πλαίσιο του συμβάντος, δηλαδή ότι συνέπεσε με την παράδοση του πορίσματος για το σκάνδαλο με προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού, το γνωστό Μισέλ –gate.
Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι με τη συνδρομή των πολλών φιλικών ΜΜΕ, το Μαξίμου επιδιώκει να κρατήσει το θέμα «χαμηλά» στην ειδησεογραφική ατζέντα.
Δηλαδή επιδιώκει να εμπεδώσει μία σιγή ασυρμάτου.


Ωστόσο υπάρχουν πέντε ερωτήματα που θέλουν τώρα απαντήσεις:

1.) Γιατί δεν κοινοποιείται το σύνολο της μέχρι τώρα αλληλογραφίας μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του Υπουργείου Εσωτερικών

2.) Γιατί δεν δίνει πιο πειστικές απαντήσεις τι είναι αυτό που έστω φέρεται να εκλάπη ή να αλλοιώθηκε από τη διεύθυνση εκλογών

3.) Πώς δικαιολογούνται τόσες πολλές συμπτώσεις στη διεύθυνση εκλογών και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου εν όψει της ευρωκάλπης στις 9 Ιουνίου.

4.) Έχει κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του κ. Θεοδωρόπουλου του παραιτηθέντος γραμματέα αποδήμων της ΝΔ για να γίνει γνωστό ποια ακριβώς αρχεία περιείχε.

5.)  Γιατί όλες οι…«απαντήσεις» του υπουργείου Εσωτερικών δίνονται με τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Το χρονικό της διάρρηξης και η κατάθεση – βόμβα

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Απριλίου άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται για το γραφείο 304 του προϊστάμενου της διεύθυνσης που είναι αρμόδια και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.
Η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 13:30 και 14:30, όταν ο διευθυντής συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του υπουργείου επί της οδού Σταδίου και κάλεσε την ιδιαιτέρα του να του μεταφέρει κάποια έγγραφα από το δικό του γραφείο.
Η υπάλληλος όταν επέστρεψε στο γραφείο διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή αν και την είχε κλειδώσει φεύγοντας, ενώ ήταν εμφανή και τα σημάδια διάρρηξης στην κλειδαριά, στο πόμολο και σε άλλα σημεία της πόρτας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικά δημόσια έγγραφα είναι αποθηκευμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπάρχουν στο γραφείο που παραβιάστηκε από διαρρήκτη στη Διεύθυνση Εκλογών, όπως φέρεται να κατέθεσε στην ασφάλεια ο διευθυντής Εκλογών της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να εξέφρασε ανησυχίες μην τυχόν έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί τα σημαντικά αυτά έγγραφα.
Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν πως το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι εάν υπήρξε εμπλοκή προσώπου που έχει πρόσβαση στο υπουργείο.
Δηλαδή εάν υπάρχει «δάκτυλος εκ των έσω». Και αυτό διότι φαίνεται ότι ο δράστης είχε πληροφόρηση και πιθανότατα γνώση για το γεγονός ότι την ώρα εκείνη το γραφείο ήταν άδειο.

Υπουργείο Εσωτερικών: Φερόμενη η διάρρηξη, το κτίριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης

Αναφορικά με περιστατικό το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του το Σάββατο 27 Απριλίου το 2024 ανακοίνωσε τα εξής:
«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας.
Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτίριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.
Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας.

Τι λέει η ΕΛΑΣ για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία που έγινε (26/4/4024) στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, για διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Παράλληλα για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ανδρουλάκης: Ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών

«Η Νέα Δημοκρατία είναι υπότροπη», τόνισε από την Αμφιλοχία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο νέο περιστατικό με τη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως δήλωσε «η Νέα Δημοκρατία είναι υπότροπη. Λίγο πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, μάθαμε ότι έγινε διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών και η ανακοίνωση του υπουργείου μιλάει για "φερόμενη διάρρηξη".
Πριν από μερικές εβδομάδες, είχαμε ένα καινούργιο περιστατικό, που το απέκρυπτε η Νέα Δημοκρατία και η κυρία Κεραμέως. Χιλιάδες απόρρητα στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού είχαν διοχετευθεί μέσω του γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας προς ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Κάτι που είναι παράνομο».
Σήμερα ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι αδιανόητο, λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Άμεσα καθαρές απαντήσεις και για τα δύο αυτά σοκαριστικά περιστατικά» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ελληνική Λύση:  «Διαρρήξεις συγκάλυψης»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και η Ελληνική Λύση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για  «διαρρήξεις συγκάλυψης».
Στην χώρα των 600,000 «εγγεγραμμένων νεκρών» στους εκλογικούς καταλόγους, των κλεμμένων e-mail, προσωπικών δεδομένων και των «διαρρήξεων συγκάλυψης» το να μιλά ο Κ. Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο είναι σαν να μιλάει ο «κλέφτης» για… εντιμότητα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης