Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Epsilon Net δεν είπε αλήθεια στην ανακοίνωση μετά το δημοσίευμα του ΒΝ

Αποκάλυψη: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Epsilon Net δεν είπε αλήθεια στην ανακοίνωση μετά το δημοσίευμα του ΒΝ
Τα ερωτήματα για τη δομή της συναλλαγής και το προηγούμενο με τη Ρόκας
Σχετικά Άρθρα
Και εγένετο το θαύμα. Στις 25 του μήνα το ΒΝ αποκάλυψε την υπόθεση Epsilon Net και το πρωί της ίδιας ημέρας η εταιρία ισχυρίστηκε ότι «Υφίστανται πράγματι διαπραγματεύσεις οι οποίες αφορούν σε στρατηγική συνεργασία με επενδυτή του εξωτερικού, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις».
Αργότερα το απόγευμα εγένετο το θαύμα και ουσιαστικά σε λίγες ώρες είχαν τελειώσει τα πάντα με την Epsilon Net ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία.
Ταυτόχρονα ενημέρωνε στο παρά πέντε ότι αναβάλλεται η επίσημη ενημέρωση των αναλυτών.
Όμως είναι προφανές ότι η Epsilon Net δεν έλεγε ακριβώς τι συμβαίνει.
Και αυτό προκύπτει από το χρονολόγιο του ΓΕΜΗ.
Κατ αρχήν η GINGER DIGITAL BidCo ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε που κάνει τη δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% της Epslion Net είχε ιδρυθεί στις 11 Απριλίου του 2024.
Και αν κάποιος υποτεθεί ότι δέχεται πως η GINGER DIGITAL BidCo ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε ιδρύθηκε με μικρό μετοχικό κεφάλαιο 25 χιλιάδων ευρώ και θα μπορούσε να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη τι έχει να πει για την υπόθεση των ομολογιακών δανείων;
Δηλαδή έτσι ξαφνικά κάποιος στις 23 Απριλίου αποφασίζει όπως η GINGER DIGITAL BidCo ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε την έκδοση των δύο μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων 200 και 50 εκ ευρώ ( όσο κοστολογείται και η δημόσια πρόταση μαζί με τις προμήθειες και τα έοξοδα) χωρίς να έχει κλειστεί συμφωνία.
Και το ερώτημα είναι ποιος κορϊδεύει ποιον.
Είναι προφανές ότι η αποκάλυψη του ΒΝ αιφνιδίασε τον Ιωάννη Μίχο και την Epslion Net.
Όμως το πρωί της 25ης Απριλίου που ισχυριζόταν η εταιρία ότι υπάρχει διαπραγμάτευση απλά δεν υπήρχε καθώς και η τιμή είχε κλείσει στα 12 ευρώ και η διαδικασία που θα γινόταν η δημόσια πρόταση.
Απλά δεν είχαν ολοκληρώσει τα διαδικαστικά στο σύνολό τους για την υλοποίηση της συμφωνίας και προτίμησαν το πρωί να μην πουν την αλήθεια.
Ευτυχώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διατήρησε την εταιρία σε αναστολή διαπραγμάτευσης και εκ των πραγμάτων το απόγευμα της ίδιας ημέρας να ανακοινώσουν τη συμφωνία και τη δημόσια πρόταση.
Μετά από όλα αυτά υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα.
Η συμφωνία είναι αυτή που βλέπουμε ή θα ακολουθήσει και κάτι άλλο πέρα του συντονισμού;
Γιατί όπως και να το κάνουμε αποτελεί ένα ερώτημα αν έχει συμφωνηθεί η εξαγορά του συνόλου της εταιρίας εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος ή η μεταβολή των ποσοστών σε άλλη τιμή από αυτή της δημόσιας πρότασης .
Στο χρηματιστήριο άλλωστε υπάρχει παρελθόν με τέτοιες πρακτικές στην περίπτωση της Ρόκας όπου τελικά οι ιδιώτες επενδυτές διαπίστωσαν ότι είχαν διαφορετική μεταχείριση από ότι οι βασικοί μέτοχοι.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης