Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας - Χάνει την εξουσία το SNP έπειτα από 17 χρόνια

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας - Χάνει την εξουσία το SNP έπειτα από 17 χρόνια
Ο Humza Yousaf παραιτήθηκε από επικεφαλής του SNP, το οποίο υποστηρίζει την ανεξαρτησία, έπειτα από μία εβδομάδα χάους που προκλήθηκε από την ακύρωση εκ μέρους του συμφωνίας με τους Πράσινους της Σκωτίας για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού
Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας και επικεφαλής του σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) Humza Yousaf παραιτήθηκε σήμερα Δευτέρα 29/4, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την πόρτα στο βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα να ανακτήσει έδαφος στην περιοχή ενόψει εθνικών εκλογών.
Ο Humza Yousaf παραιτήθηκε από επικεφαλής του SNP, το οποίο υποστηρίζει την ανεξαρτησία, έπειτα από μία εβδομάδα χάους που προκλήθηκε από την ακύρωση εκ μέρους του συμφωνίας με τους Πράσινους της Σκωτίας για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.
Στη συνέχεια απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη για να επιβιώσει προτάσεων μομφής εναντίον του που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Παραιτούμενος λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου αντικατέστησε τη Sturgeon στις θέσεις του πρωθυπουργού της Σκωτίας και του επικεφαλής του SNP, ο Γιούσαφ δήλωσε ότι είναι καιρός να ηγηθεί κάποιος άλλος της αποκεντρωμένης σκωτσέζικης κυβέρνησης.

Χάνει την εξουσία το SNP έπειτα από 17 χρόνια

Το SNP άρχισε να παραπαίει εξαιτίας σκανδάλου χρηματοδότησης και της παραίτησης, πέρυσι, της Sturgeon. Υπήρξε επίσης εσωκομματική διαμάχη για το πόσο προοδευτικό θα πρέπει να είναι το κόμμα ώστε να προσελκύσει και πάλι τους ψηφοφόρους.
Ο Humza Yousaf δεν κατάφερε να επιτύχει ισορροπία ανάμεσα στα προοδευτικά πεπραγμένα της κυβέρνησης συνασπισμού και τα αιτήματα εθνικιστών να απορριφθούν μεταρρυθμίσεις για την αναγνώριση του επαναπροσδιορισμού του φύλου και την οικονομία.
Το SNP χάνει την εξουσία έπειτα από 17 χρόνια ελέγχου της κυβέρνησης της Σκωτίας. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov ανακοίνωσε πως, για πρώτη φορά σε μία δεκαετία, το Εργατικό Κόμμα ξεπέρασε το SNP στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης