Τελευταία Νέα
Διεθνή

Glencore: Απορρίπτουν έξοδο από τον άνθρακα οι μέτοχοι

Glencore: Απορρίπτουν έξοδο από τον άνθρακα οι μέτοχοι
Η Glencore, ο μεγαλύτερος προμηθευτής θερμικού άνθρακα στον πλανήτη με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 73 δισ. δολαρίων
Η Glencore θα διατηρήσει το ενεργητικό της σε άνθρακα θέτοντας υπό αμφισβήτηση την προτεινόμενη ανεξαρτοποίηση της εταιρείας από τη συγκεκριμένη αγορά, πιστεύουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοί της.
Η Glencore, ο μεγαλύτερος προμηθευτής θερμικού άνθρακα στον πλανήτη με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 73 δισ. δολαρίων, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να διαχωρίσει τις εν λόγω δραστηριότητές της σε διάστημα δύο ετών όταν θα ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς του τμήματος άνθρακα της Teck Resources.
Ωστόσο, οι μεγάλοι μέτοχοι της Glencore πιστεύουν ότι η εταιρεία θα ήταν καλύτερα εάν κρατούσε το τμήμα του άνθρακα, σύμφωνα με πηγές.
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Ivan Glasenberg, το Επενδυτικό Κρατικό Ταμείο του Κατάρ και η BlackRock.
Οι δραστηριότητες άνθρακα της Glencore αποτελούν ένα από τα πλέον κερδοφόρα τμήματα, προσφέροντας κέρδη ρεκόρ τα τελευταία έτη, ενώ το σχέδιο εξόδου από τον άνθρακα και η εισαγωγή της νέας εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποτέλεσαν μία στρατηγική αλλαγή υπό το σημερινό επικεφαλής της επιχείρησης Gary Nagle.
Η είχε δεχθεί πιέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων εταιρειών για έξοδο από τις δραστηριότητες σε άνθρακα, υποστηρίζοντας ότι ο πλανήτης εξακολουθεί να έχει ανάγκη από τα πιο βρώμικα καύσιμα και ότι ήταν πιο υπεύθυνο να διαχειρίζεται η ίδια τα ορυχεία από το να τα πωλήσει.
Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πότε και ποιά μορφή θα έχει μία πιθανή ανεξαρτοποίηση της εταιρείας από την εν λόγω δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης