Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (Ουγγαρία): Η τρέλα της Δύσης μας οδηγεί σε πυρηνικό αφανισμό - Να τερματιστεί τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Szijjarto (Ουγγαρία): Η τρέλα της Δύσης μας οδηγεί σε πυρηνικό αφανισμό - Να τερματιστεί τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία
«Αυτή η δυτική πολεμοχαρής τρέλα έχει αποκτήσει μια νέα διάσταση και έχει εξελιχθεί σε μια τρέλα πυρηνικού πολέμου» τονίζει ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto ζήτησε να τερματιστεί η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποτραπεί ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος, ο οποίος μπορεί να γίνει πυρηνικός.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, υπενθύμισε ότι μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης «οι δυτικοί πολιτικοί υποσχέθηκαν να εφοδιάσουν τον ουκρανικό στρατό μόνο με κράνη και κουβέρτες, μετά ήρθαν όπλα, τανκ, πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης, πολεμικά αεροπλάνα και τώρα ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ονειρεύεται να στείλει χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία».
«Δυστυχώς, αυτή η δυτική πολεμοχαρής τρέλα έχει αποκτήσει μια νέα διάσταση και έχει εξελιχθεί σε μια τρέλα πυρηνικού πολέμου. Έχουμε ήδη ακούσει τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, επιπλέον, έχουμε ακούσει τον Πολωνό πρόεδρο Andrzej Duda να μιλάει για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο», τόνισε με νόημα από την Ντουσάνμπε, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Τατζικιστάν Sirojiddin Mukhriddin.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας, «πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί οδηγούνται σε στρατιωτικό παροξυσμό, λέγοντας ότι ένα πυρηνικό χτύπημα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή».
«Η πολεμική τρέλα έχει πλέον εμφανιστεί στον ευρωπαϊκό πολιτικό λόγο», πρόσθεσε.
Τόνισε, δε, ότι τέτοιες εξελίξεις αποδεικνύουν την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Πρέπει να επιτευχθεί ανακωχή το συντομότερο δυνατό και τα αντιμαχόμενα μέρη πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», εξήγησε ο Szijjarto, προσθέτοντας ότι ένα βήμα προς αυτό μπορεί να γίνει μετά τις εκλογές του Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εφόσον οι πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ του τερματισμού της Ουκρανικής σύγκρουσης επικρατήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης