Τελευταία Νέα
Κοινωνία

1η Μάη με συγκεντρώσεις, πορείες και συγκοινωνιακά προβλήματα

1η Μάη με συγκεντρώσεις, πορείες και συγκοινωνιακά προβλήματα
Η ΓΣΕΕ απαιτεί σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στο εργατικό εισόδημα, στα θεμελιώδη ατομικά & συλλογικά εργατικά δικαιώματα
Σχετικά Άρθρα
Με γενική απεργία σήμερα από τα συνδικάτα, συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις και κεντρικό σύνθημα «παντού 8ωρο, παντού δικαιώματα» οι εργαζόμενοι γιορτάζουν την 1η Μάη.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.
Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ απαιτεί σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στο εργατικό εισόδημα, στα θεμελιώδη ατομικά & συλλογικά εργατικά δικαιώματα και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί, στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κοραή.
Κύριες διεκδικήσεις της είναι οι αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Τέλος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Προβλήματα με τις συγκοινωνίες

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, με να ακινητοποιηθούν τα τρένα, και το Τράμ, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
Δηλαδή το ΜΕΤΡΟ θα κινείται από 9 πμ-9 μμ. Αντίστοιχες στάσεις εργασίας θα έχουν και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία.
Συγκεκριμένα, θα μείνουν στα αμαξοστάσια το πρωί και θα κυκλοφορήσουν από τις 9 π.μ. και μετά, ενώ θα αποσυρθούν από τις 9 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας.
Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης