Τελευταία Νέα
Speculator

Σε ποιον πραγματικά ανήκει ο όμιλος Olympia ή «Πάνου Γερμανού»; - Τα 5 συν 1 αναπάντητα ερωτήματα του ΒΝ

Σε ποιον πραγματικά ανήκει ο όμιλος Olympia ή «Πάνου Γερμανού»; - Τα 5 συν 1 αναπάντητα ερωτήματα του ΒΝ
Η χρηματοδότηση της εξαγοράς της Entersoft, οι πραγματικοί δικαιούχοι, η φορολογική κατοικία του … μέντορα και το δάνειο σε θυγατρική που διαγράφηκε λόγω αδυναμία αποπληρωμής
Σιγή ιχθύος τηρεί ο όμιλος Olympia Group ή όμιλος του «μέντορα» κ. Πάνου Γερμανού σε σειρά ερωτημάτων που έθεσε το ΒΝ, που αφορούν στην χρηματοδότηση της εξαγοράς της Entersoft, τους τελικούς αλλά και ενδιάμεσους δικαιούχους των εταιριών που εμπλέκονται στην εξαγορά αλλά και σε μια απίθανη κίνηση που έγινε το 2022 όπου η μητρική δάνεισε μέλος του ομίλου 60 εκ ευρώ και στη συνέχεια προχώρησε σε διαγραφή του δανείου λόγω … αδυναμίας αποπληρωμής.

Σε αυτά τα ερωτήματα έρχεται να προστεθεί και το μείζον και το οποίο αφορά στη σχέση του κ. Πάνου Γερμανού με τον όμιλο Olympia δεδομένου ότι οι πληροφορίες του ΒΝ αναφέρουν ότι ο κ. Γερμανός δεν είναι καν φορολογικός κάτοικος Ελλάδας αλλά της Ελβετίας και δεν φαίνεται να έχει καμία δραστηριότητα και να φορολογείται στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στέλεχος του τομέα επικοινωνίας του ομίλου επικοινώνησε με τον υπογράφοντα την Δευτέρα δηλώνοντας ότι θα παράσχει προφορικές απαντήσεις δηλαδή σε απλά ελληνικά απαντήσεις που δεν καταγράφονται.
Ζητήθηκαν γραπτές απαντήσεις και στη συνέχεια δεν υπήρξε ανταπόκριση παρότι υπήρξε ανοχή από πλευράς χρόνου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Olympia Group δεδομένου ότι ευαγγελίζεται διαφάνεια και ESG έστω και με καθυστέρηση θα απαντήσει στα ερωτήματα τα οποία είναι τα εξής:

Τα ερωτήματα

1. Πως θα χρηματοδοτηθεί σε ότι αφορά στον όμιλο Olympia το τίμημα για την εξαγορά της Entersoft. Ποσοστό ιδίων κεφαλαίων, τραπεζικού δανεισμού αν υπάρχει ή άλλο.

2. Σε ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο έχετε αναφέρει πως η πλειοψηφία των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Olympia Group ανήκει στο Folloe Trust, το νόμιμο τίτλο επί της περιουσίας του οποίου έχει η εταιρεία Rackham Trust Company S.A. με έδρα στην Ελβετία κ η οποία, κατά δήλωση του μετόχου, δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατά την έννοια των διατάξεων του Ν. 3556/2007.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας το Folloe Trust είναι συνδεδεμένο σε ποσοστό 20% με την κα Ευφροσύνη Κόπολα και σε ποσοστό 15% έκαστη με τις κυρίες Δήμητρα, Ιωάννα Ελισσάβετ και Δανάη Γερμανού.
Επιβεβαιώνετε ή όχι τη σύνδεση;

3. Ο κ. Πάνος Γερμανός εμφανίζεται ως μέντορας του ομίλου και ιδρυτής. Ποια η επαγγελματική σχέση του κυρίου Γερμανού με την εταιρία; Μισθοδοτείται ή αμείβεται στην Ελλάδα;

4. Συμμετέχει ή όχι στο Folloe Fund VCIC ο κ. Ιωάννης Καραγιάννης και άλλα φυσικά πρόσωπα;

5. Ποια η σχέση του Folloe Fund VCIC με το Folloe Trust και τον όμιλο Olympia Group;

6. H Olympia Group χορήγησε δάνειο 60 εκ ευρώ εντός του 2022 στην PG Public Group.

Για ποιο λόγο διέγραψε το δάνειο στο τέλος της χρήσης αναφέροντας αδυναμία αποπληρωμής του δανειζόμενου.
Υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη για λύση της PG Public Group δεδομένου ότι παρά τη διαγραφή η εταιρία αποτιμάται στο τέλος του 2022 με αξία 40 εκ ευρώ έναντι 35 εκ ευρώ στο τέλος του 2021.

Αναμένοντας τις απαντήσεις του Olympia Group το ΒΝ θα επανέλθει με αναλυτικά στοιχεία της έρευνας που έχει πραγματοποιήσει.

ΥΓ: Χθες με δελτίο τύπου η Sunlight υποτίθεται ότι ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα.
Ξέχασε όμως να ανακοινώσει την καθαρή κερδοφορία.
Υπάρχει άραγε;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης