Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σερβία διεκδικεί τον ρόλο του στρατηγικού συμμάχου της Κίνας στα Βαλκάνια - Στις 7 και 8 Μαίου στο Βελιγράδι ο πρόεδρος Xi

Η Σερβία διεκδικεί τον ρόλο του στρατηγικού συμμάχου της Κίνας στα Βαλκάνια - Στις 7 και 8 Μαίου στο Βελιγράδι ο πρόεδρος Xi
«Παρά τις αντιφατικές απόψεις πολλών στη Δύση, η Κίνα είναι μια φιλική χώρα για εμάς» δηλώνει ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Σερβίας
Η Κίνα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος της Σερβίας, δήλωσε ο Milos Vucevic, υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος.
«Θα τονίσω τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το υψηλότερο σημείο φέτος θα είναι η επικύρωση και η έναρξη ισχύος της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, η οποία θα ανοίξει την τεράστια κινεζική αγορά στις επιχειρήσεις μας», επισήμανε σχετικά ο Vucevic.
«Παρά τις αντιφατικές απόψεις πολλών στη Δύση, η Κίνα είναι μια φιλική χώρα για εμάς. Είναι ένας ακλόνητος εταίρος και ένας αξιόπιστος σύμμαχος στην υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η δέσμευσή μας στην "πολιτική της μίας Κίνας" δεν θα αλλάξει», πρόσθεσε ο υποήφιος πρωθυπουργός της Σερβίας, δέιχνοντας με τον τρόπο αυτό την προσήλωσή του στο διπλωματικό δόγμα του Πεκίνου.
Επιπροσθέτως, ο Vucevic εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επικείμενη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στο Βελιγράδι «θα σηματοδοτήσει ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη της σταθερής φιλίας μεταξύ Σερβίας και Κίνας».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικού και Εξωτερικού Εμπορίου της Σερβίας Tomislav Momirovic ανέφερε νωρίτερα ότι η συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Κίνας έχει αυξηθεί πάνω από το επίπεδο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και ανέρχεται πλέον σε ένα νέο, υψηλότερο στάδιο.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφων υπηρεσία Τύπου του Σέρβου Προέδρου Aleksandar Vucic, ο Κινέζος ηγέτης θα βρίσκεται στη Σερβία για επίσημη επίσκεψη στις 7 και 8 Μαΐου.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying διευκρίνισε ότι ο Xi Jinping θα περιοδεύσει στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης