Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα… από τη Ρωσία: Η ημέρα που η Οδησσός θα είναι και πάλι ελεύθερη… δεν θα αργήσει

Μήνυμα… από τη Ρωσία: Η ημέρα που η Οδησσός θα είναι και πάλι ελεύθερη… δεν θα αργήσει
Ο Zelensky δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του λέει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova
Η ημέρα που η Οδησσός θα είναι και πάλι μια πραγματικά ελεύθερη πόλη όπου άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων θα ζουν με ηρεμία και αρμονία… δεν είναι μακριά υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova αναφερόμενη στην 10η επέτειο από την τραγωδία στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό, το οποίο πυρπολήθηκε από ακραίους Ουκρανούς εθνικιστές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 48 άνθρωποι και άλλοι 250 να τραυματιστούν.
Σε δήλωση της η Zakharova υποστηρίζει ότι η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η δίκαιη τιμωρία αργά ή γρήγορα θα φτάσει στους δράστες και στους εμπνευστές του εγκλήματος
«Σήμερα, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της αιματηρής σφαγής στην Οδησσό, είμαστε πεπεισμένοι ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στους δράστες και στους εμπνευστές αυτού του βάρβαρου εγκλήματος, το οποίο δεν έχει παραγραφεί.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν είναι μακριά η ημέρα όπου η Οδησσός, έχοντας απορρίψει τον ζυγό των σύγχρονων Μπαντεριστών, θα είναι και πάλι μια πραγματικά ελεύθερη πόλη, όπου άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων θα ζουν με ηρεμία και αρμονία» τονίζει η Zakharova, αναφέροντας πως η έρευνα για την υπόθεση έχει εξελιχθεί σε … φάρσα.

O Zelensky δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του

«Λόγω ελλείψεων, το κατηγορητήριο έχει επιστραφεί επανειλημμένα στην εισαγγελία.
Οι δικαστές απαλλάχθηκαν τέσσερις φορές, γεγονός που επιβράδυνε την εξέταση της υπόθεσης.
Έγιναν προσπάθειες να ανατρέψουν τα πάντα: να αποδοθεί η ενοχή όχι σε ακραίους εθνικιστές, αλλά σε ακτιβιστές κατά του Μαϊντάν που υπέφεραν από τα χέρια τους.
Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από την ωμή παρέμβαση εθνικιστικών ομάδων στη δικαστική διαδικασία: ταραχές, διακοπή συνεδριάσεων, επιθέσεις σε δικηγόρους, δικαστές, κατηγορούμενους και συγγενείς τους.
Οι ελπίδες για μια δίκαιη έρευνα για τα γεγονότα στην Οδησσό, που εμφανίστηκαν σε σχέση με την άνοδο του Zelensky στην εξουσία το 2019, ο οποίος υποσχέθηκε ότι υπό την προεδρία του θα τηρούνταν αναμφισβήτητα οι κανόνες δικαίου και η αρχή του αναπόφευκτου της τιμωρίας, γρήγορα εξαφανίστηκαν.
Ο Zelensky δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του», τόνισε η Zakharova.

Τι συνέβη στις 2 Μαΐου του 2014 στην Οδησσό

Μετά τα γεγονότα στην πλατεία Μαΐντάν τον Φεβρουάριο του 2014 και το πραξικόπημα κατά της ουκρανικής κυβέρνησης, αντικυβερνητικοί ακτιβιστές και διαδηλωτές έστησαν σκηνές στην Οδησσό σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά αυτών των εξελίξεων.
Οι διαδηλωτές αυτοί δέχθηκαν επιθέσεις από Ουκρανούς ακραίους εθνικιστές και αναζήτησαν καταφύγιο στο «Σπίτι των Συνδικάτων».
Εκεί το πρωί της 2ας Μαΐου του 2014 οι Ουκρανοί εθνικιστές τους πολιόρκησαν και τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτήριο να τυλιχθεί στις φλόγες.
Όσοι δεν κάηκαν ζωντανοί και επιχείρησαν να σωθούν πηδώντας από τα παράθυρα, έρχονταν αντιμέτωποι με το μένος των εθνικιστών, οι οποίοι με όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα, τους αποτελείωναν.
Οι νεκροί αναφέρθηκε ότι ήταν 48 άτομα ενώ περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης