Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος για 5η εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 7,22% το 30ετές

ΗΠΑ: Άνοδος για 5η εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 7,22% το 30ετές
Παρέμειναν στα υψηλότερα επίπεδα για το 2024
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κινήθηκαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, με τη μέση τιμή στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 7,22% για το επταήμερο έως 1/5, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η αντίστοιχη τιμή ήταν 7,17%, ενώ, ένα χρόνο ακριβώς πριν ήταν 6,39%.
Αν και βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα για το 2024, τα επιτόκια παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο αυξήθηκε τρεις μονάδες βάσης το περασμένο επταήμερο και έφθασε το 6,47% -από 5,76% πέρυσι.
«Το 30ετές στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου αυξήθηκε για πέμπτη συνεχή εβδομάδα καθώς εισερχόμαστε στην καρδιά της Ανοιξιάτικης περιόδου αγοράς κατοικίας.
Κατά μέσο όρο, περισσότερο από το ένα τρίτο των πωλήσεων κατοικιών για ολόκληρο το έτος πραγματοποιούνται μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.
Με δύο μήνες να απομένουν από αυτήν την ιστορικά πολυάσχολη περίοδο, οι πιθανοί αγοραστές κατοικιών πιθανότατα δεν θα δουν ανακούφιση από την αύξηση των επιτοκίων σύντομα.
Ωστόσο, πολλοί φαίνεται να έχουν εγκλιματιστεί σε αυτά τα υψηλότερα επιτόκια, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών που έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο για το έτος», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης