Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernie Sanders (ΗΠΑ): Να αναδείξουμε τη βία του Ισραήλ στη Γάζα όχι τη «βία» των φοιτητών στις ΗΠΑ

Bernie Sanders (ΗΠΑ): Να αναδείξουμε τη βία του Ισραήλ στη Γάζα όχι τη «βία» των φοιτητών στις ΗΠΑ
«Πάρτε τις κάμερές σας και δείξτε μας τα αδυνατισμένα παιδιά που πεθαίνουν από υποσιτισμό στη Γάζα», τονίζει ο Γερουσιαστής του Vermont
Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Vermont Bernie Sanders υποστήριξε ότι στο επίκεντρο της κοινής γνώμης θα πρέπει να βρεθεί η ισραηλινή βία στη Γάζα και όχι η «βία» στις φοιτητικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης που κλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
«Είναι καιρός να μην ανησυχούμε απλώς για τη "βία" που βλέπουμε στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, αλλά να επικεντρωθούμε στην άνευ προηγουμένου βία που βλέπουμε στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 77.000, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά», υποστήριξε το ιστορικό στέλεχος της αμερικανικής σοσιαλδημοκρατίας από το βήμα της Γερουσίας.
«Προτείνω στο CNN και ίσως κάποιους από τους συναδέλφους μου εδώ να στρέψουν τις κάμερες, μόνο για μια στιγμή, από το Columbia και από το UCLA. Ίσως πάτε στη Γάζα, πάρτε τις κάμερές σας και δείξτε μας τα αδυνατισμένα παιδιά που πεθαίνουν από υποσιτισμό εξαιτίας των πολιτικών της ισραηλινής κυβέρνησης», πρόσθεσε με νόημα.
«Δείξε μας τα παιδιά που έχασαν τα χέρια και τα πόδια τους. Δείξτε μας τα βάσανα που συμβαίνουν εκεί πέρα», τόνισε ο Sanders.
Απευθυνόμενος, δε, στους διαδηλωτές, ο Γερουσιαστής του Vermont επισήμανε ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας από ποιον και αν προέρχεται, υπογραμμίζοντας τη σημασία της καταδίκης και του τερματισμού κάθε μορφής φανατισμού στις ΗΠΑ.
«Βλέπουμε μια αύξηση του αντισημιτισμού σε αυτή τη χώρα, την οποία πρέπει όλοι να καταδικάσουμε και να εργαστούμε για να σταματήσει. Βλέπουμε επίσης μια αύξηση της ισλαμοφοβίας σε αυτή τη χώρα, την οποία πρέπει όλοι να καταδικάσουμε και να σταματήσουμε», εξήγησε ο άλλοτε υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Bernie Sanders σημείωσε ότι δεν είναι αντισημιτική ρητορική να ισχυρίζεσαι ότι ο Netanyahu και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για πρωτοφανείς πράξεις βιαιότητας στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης