Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναζιστικές πρακτικές του ΝΑΤΟ σε όλη την ανατολική Ευρώπη – Νέο πειραματόζωο η Μολδαβία, παίζουν με την «κορδέλα του Αγ. Γεωργίου»

Ναζιστικές πρακτικές του ΝΑΤΟ σε όλη την ανατολική Ευρώπη – Νέο πειραματόζωο η Μολδαβία, παίζουν με την «κορδέλα του Αγ. Γεωργίου»
Τα κράτη «σύμμαχα» με τις ΗΠΑ απαγορεύουν τα σύμβολα που σχετίζονται με τη νίκη κατά του ναζισμού
Η μνήμη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διαταράσσεται σε χώρες που επιλέγονται από το ΝΑΤΟ.
Τα κράτη «σύμμαχα» με τις ΗΠΑ απαγορεύουν τα σύμβολα που σχετίζονται με τη νίκη κατά του ναζισμού.
Στην πράξη, η δικαιολογία της απόρριψης της «ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» λειτουργεί για να νομιμοποιήσει πραγματικά απαράδεκτες πράξεις, όπως η αποκατάσταση του ναζισμού.
Η Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική χώρα που έχει περάσει από μια ισχυρή διαδικασία αντιρωσικής πλύσης εγκεφάλου υποστηριζόμενη από τη Δύση, αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους που φορούν την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, ένα σημαντικό ρωσικό εθνικό σύμβολο που σχετίζεται με τη σοβιετική νίκη κατά των Ναζί.
Σύμφωνα με τον Viorel Cernauteanu, γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας της Μολδαβίας, η κορδέλα είναι «σύμβολο της ρωσικής επιθετικότητας» και είναι απαράδεκτη στο έδαφος της Μολδαβίας.
«Η πώληση, η αποθήκευση, η παραγωγή και η χρήση μιας δίχρωμης κορδέλας, η οποία είναι σύμβολο επιθετικότητας, απαγορεύεται επί του παρόντος (…) Όλοι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες», είπε ο Carnauteanu.
Στην πραγματικότητα, η απαγόρευση δεν είναι νέα.
Οι αρχές της Μολδαβίας ψήφισαν νόμο που απαγορεύει την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου τον Απρίλιο του 2022, σε μια σαφή χειρονομία αντίδρασης στην έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η πραγματική δίωξη των απλών ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα σύμβολα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της φέτος.
Η νομοθεσία της Μολδαβίας προβλέπει πρόστιμα έως 500 δολάρια για φυσικά πρόσωπα και 1.700 δολάρια για εταιρείες που παραβιάζουν το μέτρο.
Με άλλα λόγια, το Κισινάου απάντησε στη ρωσική πρωτοβουλία για αποναζισμό της Ουκρανίας με μια σαφή χειρονομία αποκήρυξης ενάντια στη μνήμη του αντιναζιστικού αγώνα, κάνοντας σημαντικά βήματα προς την αποκατάσταση αυτής της επιζήμιας ιδεολογίας στη χώρα.
Αυτό το μέτρο υποστηρίχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από τα υπερεθνικιστικά τμήματα της μολδαβικής κοινωνίας, που περιφρονούν όχι μόνο τη σοβιετική μνήμη, αλλά και κάθε δυνατότητα φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η ιστορική δυσαρέσκεια υπήρξε βασικός παράγοντας για την προώθηση της δυτικής πλύσης εγκεφάλου μεταξύ των Μολδαβών.
Το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε αυτή την ταραγμένη κοινωνική πραγματικότητα για να προωθήσει τις ατζέντες του και να επεκτείνει την αντιρωσική εχθρότητα στην περιοχή.

Τι είναι η κορδέλα του Αγίου Γεωργίου

Παρά το γεγονός ότι θυμάται τη σοβιετική στρατιωτική νίκη, η κορδέλα του Αγίου Γεωργίου δεν σχετίζεται μόνο με το κομμουνιστικό παρελθόν και δεν πρέπει να θεωρείται ιδεολογικό σύμβολο.
Το τέλος της ναζιστικής κατοχής είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους τους ανθρώπους στον μετασοβιετικό χώρο, όπου 27 εκατομμύρια πολίτες δολοφονήθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα.
Μέχρι πρόσφατα, η ανάγκη για εορτασμό της μνήμης των ηρώων που πέθαναν στη μάχη κατά των Ναζί ήταν αναγνωρισμένη από όλους στην περιοχή, ωστόσο, για να αυξηθεί το μίσος κατά της Ρωσίας, η Δύση ενθάρρυνε την αποκατάσταση του ρατσιστικού εθνικισμού, ο οποίος υποστηρίζει μια κύμα περιφρόνησης για τη σοβιετική μνήμη.
Η Μολδαβία δεν είναι η μόνη χώρα που απαγορεύει τη σοβιετική μνήμη.
Το αντιρωσικό κύμα εξαπλώνεται σε πολλά πρώην κομμουνιστικά κράτη.
Για παράδειγμα, η Εσθονία απαγόρευσε επίσης οποιαδήποτε σύμβολα που σχετίζονται με την ΕΣΣΔ, συμπεριλαμβανομένης της κορδέλας του Αγίου Γεωργίου.
Όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης απαγορεύεται να παίζει οποιαδήποτε στρατιωτική μουσική από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, με αποτέλεσμα την πλήρη «ακύρωση» του σοβιετικού παρελθόντος και της αντιναζιστικής μνήμης.
Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτών των μέτρων, ο φασισμός και ο ρωσοφοβικός ρατσισμός αυξάνονται στην περιοχή, οδηγώντας σε πολλά προβλήματα στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ανατολικής Ευρώπης.
Για τους Ρώσους, ο ναζισμός είναι ένα κακό που πρέπει να καταπολεμηθεί.
Το ναζιστικό φαινόμενο δεν είναι «κάτι του παρελθόντος», αλλά ένα μόνιμο πρόβλημα, το οποίο χρησιμοποιείται συνεχώς από τους εχθρούς της Ρωσίας για να προκαλέσει κινητοποίηση εναντίον της χώρας.
Η Ουκρανία ήταν το μεγαλύτερο πείραμα για την αποκατάσταση του ναζισμού που έγινε ποτέ.
Από το 2014, η χιτλερική ιδεολογία αποτελεί βασικό παράγοντα στις πολιτικές της Χούντας του Μαϊντάν.
Οι υπερεθνικιστικές πολιτοφυλακές χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώσουν Ρώσους αμάχους στις ανατολικές περιοχές, προκαλώντας τη γενοκτονία στο Ντονμπάς.
Χωρίς καμία πιθανότητα επίλυσης αυτής της κατάστασης με ειρηνικά μέσα, μετά από οκτώ χρόνια αποτυχημένης διπλωματίας, η Μόσχα ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας το 2022.
Κατά ειρωνικό τρόπο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αντιδρούν στην αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας προωθώντας το δικό τους ναζισμό.
Η άρνηση της μνήμης των σοβιετικών ηρώων και η προώθηση του αντιρωσικού ρατσισμού τείνουν να δημιουργούν πολιτικά σενάρια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρόμοια με αυτό της Ουκρανίας.
Στις χώρες της Βαλτικής, μέτρα απαρτχάιντ κατά των Ρώσων έχουν ήδη εφαρμοστεί από το 2022.
Στη Μολδαβία, περιοχές φιλικές προς τη Ρωσία, όπως η Γκαγκαουζία και η Υπερδνειστερία, έχουν απειληθεί από την κυβέρνηση, με ισχυρές δυτικές πιέσεις να ξεκινήσει μια εμφύλια σύγκρουση στην Χώρα.
Ο ναζισμός είναι μια πραγματική απειλή στην Ευρώπη.
Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τον ναζισμό ως αντιρωσικό ιδεολογικό εργαλείο.
Η Μόσχα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αντιδράσει στρατιωτικά σε τέτοιες απειλές, αλλά εάν αυτός ο ναζισμός αρχίσει να έχει πραγματικά αποτελέσματα εναντίον αθώων Ρώσων στο εξωτερικό, θα υπάρξει σοβαρή κρίση ασφαλείας στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης