Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Τα 60 δις στην Ουκρανία... τεράστια στρατιωτική παραγγελία στην αμερικανική βιομηχανία

Orban (Ουγγαρία): Τα 60 δις στην Ουκρανία... τεράστια στρατιωτική παραγγελία στην αμερικανική βιομηχανία
Το είπε άλλωστε και ο Biden ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επωφεληθεί υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα είναι στην πραγματικότητα μια σημαντική σύμβαση για τις αμερικανικές βιομηχανικές επιχειρήσεις υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth, ο Orban υποστήριξε ότι πιστεύει ότι η πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, με την υποστήριξη του προέδρου Joe Biden, να διαθέσει 60 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία «είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια στρατιωτική παραγγελία για την αμερικανική βιομηχανία».
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι η οικονομία της χώρας θα επωφεληθεί από την παροχή επιδοτήσεων όπλων στην Ουκρανία» είπε ο Orban αναφέροντας πως πάντα υπάρχουν δυνάμεις που κερδίζουν ως αποτέλεσμα πολέμων.
«Αυτές περιλαμβάνουν οικονομικούς κερδοσκόπους που προσπαθούν πάντα να αποκομίσουν κάποιο όφελος από αυτό, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα και διάφορους ανθρώπους που προσπαθούν να ψαρέψουν σε ταραγμένα νερά.
Δεν είναι πολλοί από αυτούς, αλλά υπάρχουν και είναι ισχυροί» τόνισε ο Orban.

Πάντα έχανε η Κεντρική Ευρώπη

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να αναρωτιόμαστε γιατί οι Βρυξέλλες αγαπούν τόσο πολύ τον πόλεμο» τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Κεντρική Ευρώπη πάντα έχανε στους πολέμους, αλλά η Δυτική Ευρώπη πάντα κέρδιζε», με την έννοια ότι έβγαινε νικήτρια από τη σύγκρουση, παρά τα δεινά που είχε υποστεί.
«Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι σε έναν πόλεμο μπορείς μόνο να χάσεις.
Όσο πιο κοντά είσαι στη ζώνη μάχης, τόσο υψηλότερο είναι το τίμημα» είπε ο Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης