Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall, μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας – Στο +1,26% ο S&P 500, o Nasdaq +2%

Ισχυρή άνοδος στη Wall, μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας – Στο +1,26% ο S&P 500, o Nasdaq +2%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, καθώς, από ό,τι φαίνεται, τα κακά νέα για την οικονομία παραμένουν καλά για τις αγορές…
Η ασθενέστερη του αναμενομένου έκθεση για την αγορά εργασίας έδωσε ώθηση στις μετοχές, δεδομένου ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως αποτελεί προάγγελο ψύχρανσης της οικονομικής δραστηριότητας και, συνεπώς, υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +1,18% στις 38.675 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,26% στις 5.127 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +1,99% στις 16.156 μον.
γδφσδγφσδγφσφδγσ.JPG
Όπως προειπώθηκε, μεγάλη ήταν η επιβράδυνση που σημείωσαν οι προσλήψεις τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, ενώ αύξηση καταγράφεται σε ό,τι αφορά την ανεργία – γεγονός που αποτελεί προάγγελο ψύχρανσης της οικονομικής δραστηριότητας, άρα και πτώσης του πληθωρισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ η οικονομία της χώρα πρόσθεσε μόλις 175 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ένας αριθμός εξαιρετικά μειωμένος από τις 315 χιλ. θέσεις του Μαρτίου αλλά και από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που περίμεναν μεν σημαντική μείωση αλλά στα επίπεδα των 243 χιλ. θέσεων.
Την ίδια ώρα, ο ρυθμός ανεργίας που αναμενόταν ότι θα διατηρηθεί αμετάβλητος στο 3,8% ετησίως αυξήθηκε στο 3,9%, ενώ θετικά - όσον αφορά την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων - ήταν και τα νέα από το μέτωπο των ωρομισθίων.
Συγκεκριμένα, το μέσο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 3,9% ετησίως επιβραδύνοντας από το 4,1% του Μαρτίου και χαμηλότερα της εκτίμησης για αύξηση κατά 4%, με την τάση να είναι ίδια και σε επίπεδο μήνα, καθώς η αύξηση περιορίστηκε στο +0,2% από το +0,3% της προηγούμενης μέτρησης.
Μετά την ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση της απασχόλησης και τη συγκρατημένη αύξηση των μισθών τον Απρίλιο, οι traders υπολογίζουν πλέον μια δεύτερη μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους. Η πιθανότητα αυξήθηκε σε περίπου 72% την Παρασκευή - ήταν μικρότερη από 50% μία μέρα πριν, σύμφωνα με το FedWatch της CME Group που παρακολουθεί την τιμολόγηση των προθεσμιακών αγορών.
Εύλογα, στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχώρησε 6,9 μονάδες βάσης, στο 4,502%.

«Tα δεδομένα δεν ήταν ιδιαίτερα καλά για την οικονομική δραστηριότητα, κάτι που είναι συνολικά θετικό για τις αγορές», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων εταίρος της Harris Financial Group.
«Η ήπια αύξηση των μισθών θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της ανησυχίας για τυχόν αναζωπύρωση του πληθωρισμού».

Κατά τα άλλα, η Apple σημείωσε άνοδο περισσότερο από 6%, με καύσιμο περί επαναγοράς μετοχών αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Biotech Amgen κατέγραψε άνοδο 11,84%, αφού δημοσίευσε κέρδη καλύτερα του αναμενομένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης