Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό – Zelensky: Να ετοιμαζόμαστε για ένα νέο γύρο πολέμου

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό – Zelensky: Να ετοιμαζόμαστε για ένα νέο γύρο πολέμου
«Αντιμετωπίζουμε έναν νέο γύρο πολέμου τώρα», είπε, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία «προετοιμάζεται για μια προσπάθεια επέκτασης της επίθεσης»
Ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να είναι έτοιμος για έναν νέο γύρο πολέμου δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια συνάντησης με στρατιωτικούς και συνοριοφύλακες στο Khmelnitsky.
«Αντιμετωπίζουμε έναν νέο γύρο πολέμου τώρα», είπε, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία «προετοιμάζεται για μια προσπάθεια επέκτασης της επίθεσης».
Ο ουκρανικός στρατός και οι πολιτικοί προετοιμάζονται για μία μεγάλη ρωσική επίθεση. 
Για παράδειγμα, οι New York Times ανέφεραν επικαλούμενοι ανώνυμο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προελαύνει στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της περιοχής των επιχειρήσεων μέχρι τις 9 Μαΐου.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην ανώτερος αξιωματούχος της CIA Ralf Goff είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει «τακτική επιτυχία σε πολλές κατευθύνσεις» και θα αναπτύξει γρηγορότερα από ό,τι νέα πυρομαχικά θα μπορούσαν να παραδοθούν στην πρώτη γραμμή.
Προηγουμένως, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ανακοίνωσε ότι, το 2024, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν πάνω από 111.000 στρατιώτες και 21.000 όπλα και οχήματα.
Οι ημερήσιες απώλειες της Ουκρανίας έχουν αυξηθεί έως και 1.000 στρατιώτες κάθε 24 ώρες.
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο 547 τετραγωνικών χιλιομέτρων των επινενοημένων περιοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης