Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ταξιαρχίες του ΝΑΤΟ στο Ουκρανικό μέτωπο θα αντέξουν μόνο 3 ημέρες

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ταξιαρχίες του ΝΑΤΟ στο Ουκρανικό μέτωπο θα αντέξουν μόνο 3 ημέρες
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το γεγονός ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αναπτύσσουν τις μονάδες τους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής , δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμες για εχθροπραξίες
Το ποσοστό επιβίωσης μιας ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ σε περίπτωση σύγκρουσης υψηλής έντασης με τη Ρωσία θα είναι περίπου τρεις ημέρες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Ξέρετε, το προσδόκιμο ζωής μιας ταξιαρχίας σε μια σύγκρουση υψηλής έντασης στην Ευρώπη είναι μόνο τρεις ημέρες, δηλαδή αν οι Γερμανοί αναπτύξουν μια ταξιαρχία στη Λιθουανία θα παρατείνουν την ύπαρξή της κατά τρεις ημέρες», προέβλεψε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το γεγονός ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αναπτύσσουν τις μονάδες τους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής , δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμες για εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η Γερμανία δεν θα μπορέσει να σχηματίσει μια πλήρη Ταξιαρχία στη Λιθουανία, η δημιουργία της οποίας προβλέπεται έως το 2027.
Ούτε ένα ισχυρό και στρατιωτικά ολοκληρωμένο κράτος δεν θα συγκεντρώσει ξεχωριστή ταξιαρχία μέσα σε τρία χρόνια, υπενθύμισε ο Scott Ritter.
«Τρία χρόνια για να δημιουργηθεί μια ολόκληρη ταξιαρχία μόνο ένα αποτυχημένο κράτος μπορεί να το κάνει αυτό, αν η Γερμανία ήταν μια σοβαρή στρατιωτική δύναμη, θα διέθετε μια τέτοια μονάδα αύριο και θα την έστελνε στη Λιθουανία, λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι»!
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες από αυτή την άποψη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά τα αμερικανικά στρατεύματα είναι ήδη διασκορπισμένα σε διάφορα μέρη του πλανήτη και δεν θα είναι δυνατή η συγκέντρωση μιας σοβαρής ομάδας στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον.
Νωρίτερα, ο Γερμανός Καγκελάριος δήλωσε ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να ενισχύσει το σώμα του ως μέρος της αποστολής Ενισχυμένης Εμπρός Παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.
Σύμφωνα με τον διοικητή του λιθουανικού στρατού, Valdemaras Rupšis, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί η υποδομή για να φιλοξενήσει την ταξιαρχία που έχει διαθέσει η Γερμανία, που αποτελείται από 5.000 με 6.000 στρατιώτες.
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Simonyte σημείωσε ότι οι προετοιμασίες για την υποδοχή της γερμανικής ταξιαρχίας θα διαρκέσουν τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας, Arvydas Anusauskas, η μεταφορά των κύριων σχηματισμών θα πραγματοποιηθεί το 2025-2026 και «το 2027, η γερμανική ταξιαρχία στη Λιθουανία θα πρέπει να φτάσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης