Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Σε θέσεις μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί μέχρι τις 9 Ιουνίου – Οι στόχοι, τα μηνύματα και οι περιοδείες

Ευρωεκλογές 2024: Σε θέσεις μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί μέχρι τις 9 Ιουνίου – Οι στόχοι, τα μηνύματα και οι περιοδείες
Στη μάχη των ευρωεκλογών στις 9/6 ρίχνονται με ένταση οι πολιτικοί αρχηγοί
Σχετικά Άρθρα
Τέλος η ανάπαυλα των πολιτικών αρχηγών λόγω Πάσχα, καθώς πλέον ξεκινούν εντατικό αγώνα δρόμου με το βλέμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και ρίχνονται στις περιοδείες.
Στην Αθήνα μετά την ολιγοήμερη απόδραση με την οικογένειά του στην Τήνο, επιστρέφει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σχεδιάζοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του στις 13 περιφέρειες της χώρας για να ζητήσει από τους πολίτες η κάλπη την 9η Ιουνίου να γεμίσει με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια και να μην υπάρχει καμία χαλαρότητα.
Ήδη, ο κ. Μητσοτάκης έχοντας το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρωτιά της ΝΔ στις ευρωκάλπες - όχι όμως με ποσοστό που πλησιάζει το 41%, αλλά γύρω στο 33%-, έχει αποδώσει χαρακτήρα εθνικό στις ευρωεκλογές και έχει κάνει λόγο για τη σημασία εξασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας.
«Οι ευρωεκλογές είναι μία εθνική κάλπη και προφανώς το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές. Είναι όμως, επίσης, σαφές ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα», έχει πει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος σε πολίτες.
Το βασικό μήνυμα που στέλνει ο Κ. Μητσοτάκης στις επισκέψεις του μέχρι σήμερα σε διάφορες περιοχές βασίζεται στο τρίπτυχο «σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια», αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΝΔ, ενώ θέτει ως ζητούμενο τη συσπείρωση για μια μεγάλη νίκη της ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου.
Μπορεί στο Πασχαλινό του μήνυμα να μην έκανε καμία αναφορά στις ευρωεκλογές, ωστόσο ο ίδιος και τα γαλάζια στελέχη ετοιμάζουν τον προεκλογικό αγώνα.
Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει την πρώτη διπλή περιοδεία , πιθανώς ξεκινώντας από το Βόρειο Αιγαίο, στις 9-10/5.
Σημειώνεται ότι στις 13/5 θα μεταβεί στην Τουρκία και θα έχει συνάντηση του με τον R.T. Erdogan.
Παράλληλα, στη μάχη των περιοδειών θα ριχτούν και μεικτά κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών.
Μάλιστα, αυτές τις ημέρες θα γίνουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς και εσωτερικές ενημερωτικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή των μελών της επιτροπής εκλογικού αγώνα και στελέχη της ΝΔ.

Ευχές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε τόνο…προεκλογικό

Περιοδείες θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι ωστόσο στα πασχαλινά τους μηνύματα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα ανέβουν οι προεκλογικοί τόνοι, με την αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική.
Με φόντο τις δημοσκοπήσεις που πλέον δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δεύτερη θέση στις 9 Ιουνίου, από την Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, έσπευσε να πει χαρακτηριστικά «όταν είναι "να σπάσουμε αυγά" θέλω να είστε μαζί μου».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσκεψή του στον Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας, σχολιάζοντας ένα αυγό πριν το τσουγκρίσει με τους ναύτες ανέφερε ότι «έχει ήδη μια ρωγμή εδώ, όπως τη ρωγμή στο σύστημα που κάθε μέρα προσπαθούμε να πετύχουμε».
«Η σχέση πολιτικών και πολιτικής στην Ελλάδα έχει διαρραγεί. Δεν υπάρχει καθόλου εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και των εκπροσώπων τους. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την αδιαμεσολάβητη επαφή και να πείσουμε τον κόσμο, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και όταν είναι μεταφορικά "να σπάσουμε αυγά" θέλω όλους εσάς που με βλέπετε να είστε μαζί μου. Διότι ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι ως ένα μεγάλο κοινοτικό μέτωπο. Ως ένα κίνημα το οποίο δεν θα ανέχεται άλλο την κοροϊδία», σημείωσε.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές , ενώ για τον κ. Κασσελάκη η 9η Ιουνίου αποτελεί ημέρα ορόσημο , αφού από το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθούν πολλά για την περαιτέρω πορεία του. Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί πάνω από το 17,83% που έλαβε το κόμμα επί Τσίπρα στις εθνικές εκλογές του προηγούμενου Ιουνίου, προκειμένου να αποφευχθεί η εσωκομματική γκρίνια και οι νέες ..τρικυμίες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισκέπτεται τη Δευτέρα του Πάσχα του Παξούς, αναμένεται προσεχώς να πυκνώσει τις προεκλογικές του επισκέψεις, συνεντεύξεις σε εκπομπές, αλλά και να δώσει έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως κάνει μέχρι σήμερα.
Στη Σέριφο βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος στο Πασχαλινό του μήνυμα ανέφερε πως «οφείλουμε να ξανακάνουμε εθνικό στόχο τη σύγκλιση της πατρίδας μας με τα πιο ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης.
Το πετύχαμε στο παρελθόν, μπορούμε να το πετύχουμε και σήμερα μέσα από ένα άλλο υπόδειγμα διακυβέρνησης, που θα έχει περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατική συμμετοχή και σεβασμό στο κράτος δικαίου. Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα τη φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε».
Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην ακρίβεια για να…χτυπήσει την κυβέρνηση, λέγοντας πως «χρειάζεται πολιτική βούληση και σχέδιο για να προστατεύσουμε τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης, ώστε να ξεβαλτώσει η αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού από την τελευταία θέση στην ευρωζώνη».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρά το γεγονός ότι πλέον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα στην τρίτη θέση στις 9 Ιουνίου, εξακολουθεί να στοχεύει στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως όσοι προεξοφλούν ότι στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον πολιτικό χάρτη της χώρας «λογαριάζουν προφανώς χωρίς τον ξενοδόχο» και πως ο λαός θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι καμία σταθερότητα δεν κινδυνεύει στις ευρωεκλογές, αλλά αυτό που κρίνεται είναι η κυβερνητική αλαζονεία, θέλοντας έτσι να γκρεμίσει το αφήγημα Μητσοτάκη.
Ο κ. Ανδρουλάκης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις επισκέψεις σε περιοχές της χώρας για να επικοινωνήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σε θέματα όπως η ακρίβεια, η Υγεία, αλλά και να τονίσουν τα «χτυπήματα» που έχει καταφέρει το κόμμα στο προφίλ του Κ. Μητσοτάκη, ενώ έμφαση θα δοθεί στην Κρήτη που θεωρείται περιφέρεια-κλειδί, αλλά και στην Αττική.
Το ΚΚΕ και ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, από τη Λαμία δήλωσε ότι «το τέλος του Γολγοθά, η ανάσταση βρίσκεται στα δικά μας χέρια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις δηλαδή στην ΕΕ των πολέμων και της εκμετάλλευσης και τελικά εκεί που ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης