Τελευταία Νέα
Κοινωνία

AΔEΔY: Πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και αυξήσεις μισθών

AΔEΔY: Πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου για την  αντιμετώπιση της ακρίβειας και  αυξήσεις μισθών
Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ
Σε νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων από την πολιτική της Κυβέρνησης, προχωρά η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν.
Μάλιστα, πραγματροποιεί περιοδείες και συσκέψεις στα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, ώστε να προετοιμαστεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισε η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων για τις 21 Μαΐου.
Την Πέμπτη 9 Μαΐου θα γίνει ενημερωτική σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου και Νομαρχιακών Τμημάτων της Δυτικής Μακεδονίας.
Το διεκδικητικό πλαίσιο, όπως ο ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, είναι:
«-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
-Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
-Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
-Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
-Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
-Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
-Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
-Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές».
Επίσης η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε «τη στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) στις 16 Μαΐου 2024. Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης