Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Πάτρα ο Κικίλιας: Πόλη κομβικής σημασίας για την Πολιτική Προστασία - Διπλασιάσαμε τους δασοκομάντος

Στην Πάτρα ο Κικίλιας: Πόλη κομβικής σημασίας για την Πολιτική Προστασία - Διπλασιάσαμε τους δασοκομάντος
«Όλο το κράτος βρίσκεται σε συναγερμό», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας
«Διπλασιάσαμε την δύναμη της ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων), γιατί η Πάτρα είναι μία πόλη κομβικής σημασίας για την Πολιτική Προστασία», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στην Πάτρα και προήδρευσε σε σύσκεψη με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στην Δυτική Ελλάδα και εκπροσώπους εθελοντών, παρουσία του αρχηγού της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγου Θ. Βάγια.
Με την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων που εδρεύει στην Πάτρα να αριθμεί πλέον 120 άτομα, ο υπουργός σχετικά με τις επιχειρησιακές της ικανότητες σημείωσε πως «είναι η αερομεταφερόμενη μονάδα των δασοκομάντος που πλέον με τα μεσαίου τύπου ελικόπτερα Bell θα πηγαίνει απευθείας στην καρδιά μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς».
«Γνωρίζουμε όλοι ότι είχαμε έναν άνυδρο χειμώνα και μία πολύ μεγάλη δυσκολία σε ό,τι έχει να κάνει με το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες, γι' αυτό θα δώσουμε μάχη μέρα-μέρα», «αυτό ήρθα να πω στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού σώματος, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «είναι καθήκον μας να προασπίσουμε και να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, που είναι το υπέρτατο αγαθό, γι' αυτό και αυτή την μάχη θα την δώσουμε μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό, το Λιμενικό και φυσικά μαζί με τους εθελοντές μας».
«Όλο το κράτος βρίσκεται σε συναγερμό», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «θα έχουμε μία πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Τι ζήτησε από τους πολίτες

Ακόμη, ο υπουργός ζήτησε από τους πολίτες «να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής στο λειτούργημά τους», οι οποίοι «ρισκάρουν τις ζωές τους, για να σώζουν τις ζωές των συνανθρώπων μας».
Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες «να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, να προσέξουν τα σπίτια τους και να κλαδέψουν τα πεύκα που είναι γύρω από τα σπίτια και μπαίνουν στις αυλές».
«Οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους, διότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα για κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα», όπως είπε.
«Θα πρέπει όλοι μαζί να προασπίσουμε αυτή την πανέμορφη πατρίδα, γιατί είναι το σπίτι μας», «η κλιματική κρίση είναι εδώ και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό», κατέληξε.
Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας αναμένεται να μεταβεί στην Τρίπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης