Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Zelensky και Poroshenko αφαιρέθηκαν από τη λίστα καταζητούμενων στη Ρωσία

Οι Zelensky και Poroshenko αφαιρέθηκαν από τη λίστα καταζητούμενων στη Ρωσία
Τα ονόματα τους, αφαιρέθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών
Αφαιρέθηκαν από τη λίστα καταζητούμενων της Ρωσίας, οι νυν Προέδρος της Ουκρανίας Zelensky και ο προκάτοχος του Petro Poroshenko.
Τα ονόματα τους, αφαιρέθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.
 Η ίδια η υπηρεσία σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι η απόφαση για την έρευνα και τον τερματισμό της λαμβάνεται από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας και τα εδαφικά της τμήματα, επισημαίνοντας τον ρόλο της ως «τεχνικού εκτελεστή».

Τι είχε προηγηθεί

Η Μόσχα εξέδωσε πρόσφατα, ένταλμα σύλληψης για προσαγωγή και παραπομπή σε δίκη του προέδρου της Ουκρανίας V. Zelensky και άλλων έξι Ουκρανών αξιωματούχων μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Poroshenko που ανέτρεψε την κυβέρνηση της χώρας το 2014.
Πιο αναλυτικά, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε τοςυ δύο, στη λίστα καταζητούμενων, βάσει των διατάξεων περί εγκλημάτων πολέμου και ηθικής αυτουργίας σε τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της ρωσικής επικράτειας και η ρωσική Εισαγγελία εξέδωσε το σχετικό ένταλμα σύλληψης που δικαιολογεί ακόμα και την θανάτωσή του αν αρνηθεί να δικαστεί!

Οι υπόλοιποι καταζητούμενοι είναι οι εξής:

Ο πρώην Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Litvinenko
Ο πρώην επικεφαλής της SBU Nalyvaichenko
Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Petrenko
Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας Kubiv
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Shlapak (για τη χρηματοδότηση των εθνικιστικών δυνάμεων στο Ντονμπάς).
Η άσκηση της ποινικής δίωξης και το διεθνές ένταλμα σύλληψης αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κροκους Χωλ, την δολοφονία της κόρης του Α.Ντούγκιν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν στο εσωτερικό της Ρωσίας, αλλά και των περιοχών της Νέας Ρωσίας (Ντονμπάς) από το 2014 για τις οποίες υπεύθυνος, βάσει των ενταλμάτων σύλληψης είναι ο Π.Ποροσένκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης